Taki - sobie ogród cz.2
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Taki - sobie ogród cz.2
Jaka śliczna motylkowa rodzinka
A zdjęcie sikoreczki na słoneczniku to cudo!

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
Gratuluję fotki pająka na poprzedniej stronie
Pięć pawich oczek naraz to też gratka
Sławek

Pięć pawich oczek naraz to też gratka

Sławek
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Rozchodników mam 4 odmiany. Brakuje mi tylko takiego zupełnie ciemnego. Muszę się rozejrzeć 
Teraz jest piekny czas, kiedy kwitną kwiaty późnego lata, buszują motyle, a przede wszystkim pająki. Sieci są rozpięte niemal wszędzie, a ja łapię się na tym, że rozmawiam z pająkami.
Irminko! Koniecznie obcykaj pięknie swoje bishopy! To nie jest popularna odmiana, a w katalogu znaleźć się musi. W razie czego służę pomocą na pw.
Agnieszka! Wstydź się!
Wczoraj musiałam podlewać, bo dalie teraz potrzebują dość wody, żeby zgromadzić ją w karpach i żeby jeszcze wypuścić kilka pięknych kwiatów przed przymrozkami (jeszcze 1,5 miesiąca). Aronia powoli się obsypuje, a to chyba z powodu suszy, bo z reguły ostatnia partię zrywałam w listopadzie.
Przyciętą lawendę powsadzałam do ziemi i o dziwo nie więdnie więc jest szansa, że się ukorzeni. Jeszcze muszę do końca przyciąć krzaczek i zrobić bukieciki do garderoby i spiżarni. Ale ona wciaż wypuszcza nowe kwiatki i trochę mi żal
Fotka na dziś:

Teraz jest piekny czas, kiedy kwitną kwiaty późnego lata, buszują motyle, a przede wszystkim pająki. Sieci są rozpięte niemal wszędzie, a ja łapię się na tym, że rozmawiam z pająkami.

Irminko! Koniecznie obcykaj pięknie swoje bishopy! To nie jest popularna odmiana, a w katalogu znaleźć się musi. W razie czego służę pomocą na pw.
Agnieszka! Wstydź się!

Wczoraj musiałam podlewać, bo dalie teraz potrzebują dość wody, żeby zgromadzić ją w karpach i żeby jeszcze wypuścić kilka pięknych kwiatów przed przymrozkami (jeszcze 1,5 miesiąca). Aronia powoli się obsypuje, a to chyba z powodu suszy, bo z reguły ostatnia partię zrywałam w listopadzie.
Przyciętą lawendę powsadzałam do ziemi i o dziwo nie więdnie więc jest szansa, że się ukorzeni. Jeszcze muszę do końca przyciąć krzaczek i zrobić bukieciki do garderoby i spiżarni. Ale ona wciaż wypuszcza nowe kwiatki i trochę mi żal

Fotka na dziś:

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miłeczko, obiecuję poprawę i już nigdy więcej donic nie użyję. Te były tak na podpędzenie dalii na początek, a potem tak zeszło, że siedzą w nich do tej pory. Jak czytam, mają jeszcze 1,5mies, więc może jeszcze je wysadzę w ziemię.
Rozchodnikowe gałązki od Ciebie pięknie się ukorzeniły i kwitną. Teraz mogę się przyznać, że wsadziłam je do gruntu na skalniak i dały radę, a wody tyle co z deszczu. Wiem, zachowałam się jak gówniarz, ale na szczęście mam szczęście i wszystko dobrze się skończyło.
Jak M pojedzie do pracy, to będę wstawiać zdjęcia roślin do znudzenia- obiecuję. Pokażę też rozchodniki od Ciebie i wszystkie swoje inne.
Oj chciałabym tyle zrobić i myśli kłębią się w głowie, ale sił mi brakuje. No i o braku czasu to już nawet nie wspominam.
Jeden z moich rozchodników ma bardzo ciemne łodygi i na biało, czy bladożółto kwitnie, może to ten, którego szukasz? Jakby tak było, to chętnie służę sadzonkami
Rozchodnikowe gałązki od Ciebie pięknie się ukorzeniły i kwitną. Teraz mogę się przyznać, że wsadziłam je do gruntu na skalniak i dały radę, a wody tyle co z deszczu. Wiem, zachowałam się jak gówniarz, ale na szczęście mam szczęście i wszystko dobrze się skończyło.
Jak M pojedzie do pracy, to będę wstawiać zdjęcia roślin do znudzenia- obiecuję. Pokażę też rozchodniki od Ciebie i wszystkie swoje inne.
Oj chciałabym tyle zrobić i myśli kłębią się w głowie, ale sił mi brakuje. No i o braku czasu to już nawet nie wspominam.
Jeden z moich rozchodników ma bardzo ciemne łodygi i na biało, czy bladożółto kwitnie, może to ten, którego szukasz? Jakby tak było, to chętnie służę sadzonkami

- takasobie
Marzko! Można wsadzić, ale niekoniecznie. A takiego rozchodnika jak Ty to chyba nie mam 
Bardzo lubie ten czas, choć smutno, bo powoli liście zaczynaja spadać i tak.... złoto sie robi.
Czyli czas wyruszyć na polowanie z obiektywem na szczygiełki i czyżyki.
Mam jeszcze do wsadzenia kupę cebul i 2 róże. Jeszcze nie wiem gdzie
A róże jeszcze pokwitną, wszędzie mam pąki.
Nie przypuszczałam, ze kiedys z tego tak sie będę cieszyć.
Parę fotek:

Bardzo lubie ten czas, choć smutno, bo powoli liście zaczynaja spadać i tak.... złoto sie robi.
Czyli czas wyruszyć na polowanie z obiektywem na szczygiełki i czyżyki.
Mam jeszcze do wsadzenia kupę cebul i 2 róże. Jeszcze nie wiem gdzie

A róże jeszcze pokwitną, wszędzie mam pąki.

Parę fotek:

Miłka
-
- 100p
- Od: 6 wrz 2009, o 13:17
Róże rzeczywiście piękne o daliach to się w ogóle nie będę wypowiadać 

Gosia
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Weszłam do Twojego wątku i przepadłam na wiele godzin. Przepiękny ogród i przepiękne zdjęcia. Te ostatnie to arcydzieła.
Masz moc roślin i czuje się duszę ogrodnika.
Dostałam odpowiedź w sprawie róży, podobnej treści jak Twoja. Teraz wpadłam w amok i usiłuję ją zidentyfikować. Sprzedawca twierdz, że to na pewno angielka, tym razem to ja mam wątpliwości.
Muszę koniecznie znaleźć czas i zgłębić część I.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- takasobie
Helenko! Cieszę się, że do mnie trafiłaś i że Ci się podoba!
Ja już moja różę z reklamacji mam u siebie. Pewnie to pechowa odmiana FL, bo pozostałe róże w tym i zeszłym roku mam zgodne, zdrowe i dobrze rosną. Ja chyba nie będę już szukać nazwy. Dam jej robocze imię i już
Gosia! Specjalnie dla Ciebie! :

Ja już moja różę z reklamacji mam u siebie. Pewnie to pechowa odmiana FL, bo pozostałe róże w tym i zeszłym roku mam zgodne, zdrowe i dobrze rosną. Ja chyba nie będę już szukać nazwy. Dam jej robocze imię i już

Gosia! Specjalnie dla Ciebie! :

Miłka
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Miłeczko! Kwietnik z beczki

- takasobie
Aniu! W beczce, bo miały iść do gruntu, ale zapomniałam kupić kwaśnego torfu i wylądowało w beczce.
Miłka
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
A pójdą do gruntu, czy zostawiasz? 

-
- 100p
- Od: 6 wrz 2009, o 13:17
- takasobie
Polansują się w beczce z 2 tygodnie i polecą pod rododendrony
Nie lubię roślin w pojemnikach, bo potem podlewać trzeba, a ja często o tym zapominam.
Małgosiu! Czy Twoje wizje się potwierdziły?

Nie lubię roślin w pojemnikach, bo potem podlewać trzeba, a ja często o tym zapominam.
Małgosiu! Czy Twoje wizje się potwierdziły?

Miłka
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Miłko fantastyczna sprawa wyszła Ci z tą beczką - aranżacja warta powtórki .
Podlewanie o tej porze jest mniej absorbujące bo temperatury dużo niższe ale Twoja wizja ogrodu to samoobsługa i słusznie - nie my dla ogrodu a ogród dla nas bo nie ma kiedy się nim cieszyć.
Chyba mi podebrałaś motyle bo jakoś ostatnio ich mniej...
Za to Twoje Rozchodniki oblegane przez nie.
Podlewanie o tej porze jest mniej absorbujące bo temperatury dużo niższe ale Twoja wizja ogrodu to samoobsługa i słusznie - nie my dla ogrodu a ogród dla nas bo nie ma kiedy się nim cieszyć.
Chyba mi podebrałaś motyle bo jakoś ostatnio ich mniej...

Za to Twoje Rozchodniki oblegane przez nie.