Moje Ogrodowe krople pamięci...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Moje Ogrodowe krople pamięci...

Post »

:wit Witam Was w pochmurny poranek.U mnie popadało fajnie i chyba pachnie grzybnia ;:333
Dziękuję ;:196 Wam kochane za wsparcie.Gryzło mnie poczucie winy okrutnie a wczoraj zadzwoniła ta znajoma jak gdyby nic pyta-przeszło ci?A jak by się pokazały grzyby to byśmy skoczyli na jaką sobotę ;:oj .......!
Luuuudzie trzymajcie mnie ;:223 Oddałam telefon M i on jej tłumaczył, że Baśce jeszcze nie minęło.......dalej nie słuchałam
Ale byłam M-u wdzięczna że mnie wyręczył, choć poczułam się jak bym chowała głowę w piasek :oops:
A jeszcze dołożyła mi sąsiadka,bo zwróciłam jej uwagę na gruz budowlany który zwaliła w granicy przy moich warzywach.Nie ma tam ogrodzenia bo stwierdziłyśmy obie że nie ma sensu te 20m. się odgradzać, no i się narobiło... jak Kargul z Pawlakiem ;:223 , ja nie umiem się kłócić bo ;:144 Więc ona jazgotała, łącznie z oskarżeniami że chodzę po jej podwórku, no to ja juz na całego ;:145
Musimy zagrodzić te 20m.jaką siatką, bo przecież na tym sie nie skończy...przykro mi bo przez te kilka lat żyłyśmy w zgodzie, choć na dystans.Chyba otacza mnie jakaś zła aura ;:174
Lecz co by nie było że czarne chmury wciąż wiszą nade mną...wczoraj nadeszła dobra wiadomość z miasta :tan M-owi skrócili okres oczekiwania na operację drugiego oka z czerwca 2013r. na 11-MARZEC 2013. Cieszyliśmy się oboje( ewenement), było miło jak już daaawno u nas nie było.Więc te smutniejsze sprawy są mniej ważne :D I w lipcu możemy np. na ten Bornholm... :heja
Wczoraj robiłam 1-wszy raz ketchup z pomidorów i papryki, trochę pastowaty mi wyszedł.Z jabłek (zdobycznych) robię sok sokowirówką , nie przez sokownik,potem szybko gotuję z cukrem i do butelek.Jest 100% soku ;:108
Ewuniu my wynajmujemy mieszkanie i właściwie jesteśmy cały rok na wsi, chyba że jacyś wynajmujący rezygnują akurat na zimę to jedziemy, ale my tam już prawie mebli nie mamy nawet.
Elu no fajnie że córka Ci pomaga w przetwarzaniu płodów,do mnie raczej wpadaja po jakies słoiczki i buteleczki
Krysiu ;:196 jak sie cieszę że jesteś.Jak masz płot to jestes u siebie a jeszcze taras... Łał ;:215 a z "głębin" wyciepnij już te rozterki ;:168
Mirusiu koniecznie wyjdź na łowy, Ty to dopiero potrafisz ;:177
Helenko ;:333 Już wiem, już wiem kwiat z kitą to szarłat wiechowaty ;:138
Zdjęć nie moge wstawiać z Imageshack, coś tam piszą że premium 500 zdjęc usuną na początku paźdz.???
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Inspiracyjnie polecam> http://stylowi.pl/inspiro/24303/gardena ... e/strona/2
Jestem pod wrażeniem ;:215 i "coś" muszę z tym zrobić ;:108
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:3
Widzisz Basiu, jakbym czuła, że te kity są mi bliskie.
Mam szarłat zwisły i baaaaaaaaaaardzo go lubię. Nie ma co, trzeba się postarać o szarłat wiechowaty.
Niestety moja córcia też po słoiczki...
W jakich butelkach przechowujesz sok? Może jak wrócę z wojaży, to jeszcze zdążę zrobić. Tylko sokowirówkę muszę kupić, bo jak przeprowadzaliśmy się to M starą wyrzucił do kontenera. Sprawna była, tylko głośna.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

BASIU....ale mi nadałaś temat z inspiracjami....coś dla mnie, będę przecież już niedługo tworzyć dla siebie nowy ogród a tak naprawdę na tą chwilę nie wiem od czego mam zacząć....chciałabym już jesienią coś wsadzić aby wiosna powitała mnie kolorowo
Basiu...płot jest betonowy....musiał taki powstać aby sąsiad nie zawsze widział co u mnie na talerzu, zanim powstał byłam bardzo przeciwna ale przekonania zwyciężyły i jest dobrze.......poczułam się u siebie.....

pokażę w swoim wątku....nie będę zaśmiecała Twojego moim płotem......
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Helenko rozkoszuj się wolnym czasem na wojażach ;:196
Mój szarłat ekspansywny,muszę pilnować bo się panoszy.Ja soki robię wyłącznie w butelkach po Kubusiach,czasem też po alkoholu.
Wczoraj pomieszałam jabłka z winogronem,ale sokownikiem.Tez miałam ponad 30-letnią sokowirówkę, żal mi było wyrzucić bo jeszcze działała i dałam synowej, wciąż z niej korzysta ,choć głośna lepiej się sprawowała niż ta co mam od dzieci sprzęt wypasiony a też warczy,pryska..... ;:131
Krysiu a trzeba było rzucić tego "betunioka" u mnie, "płotowy" temat na topie :D
U nas siatka i prawie niewidoczna obsadziłam winobluszczem i ligustrem, już 9-lat i trzyma na swych barkach ciężkie pnącze, latem jestem bezpieczna od gapiów,zimą właściwie też bo sporo iglaków rośnie.Tylko te 20m. od sąsiadki muszę czymś ogrodzić i to na dniach ;:oj
Cieszę się że temat "gardenowy" Ci sie przyda ;:173 napatrzyłam sie wczoraj cały wieczór na rękodzieła też http://stylowi.pl/kategoria/hobby :wit
Myslę że nie będzie nadużyciem gdy wstawię takie zdjęcie
Obrazek

a u mnie tyyyle siatki :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gdzie się podziewasz, Basiu? Brakuje mi Twoich niepowtarzalnych opowieści... :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Ja tu byłam i nikogo nie było ;:223 ;:223
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

;:196 witajcie
Ja jestem diabelnie zapracowana ;:213 Wczoraj zasuwałam jak Bob Budowniczy kopałam 70cm. doły pod słupki betonowe, mieszałam zaprawę i zalewałam te 8 słupków betonem.Jak to podeschnie, będziemy musieli sobie jakoś poradzić z naciąganiem siatki.
M rwie sie do roboty ale jemu nie wolno w/z z tym operowanym okiem, bo zaś zawali mu sie ta siatkówka ;:131
Dzieci do pomocy mogą dopiero w połowie paźdz. a M nikogo z tutejszych nie chce.
Ja już też chcę mieć to ogrodzenie z głowy, bo sąsiadka zachowuje się okropnie ;:oj A mnie wróciło nadciśnienie, a juz ponad rok nie brałam prochów ;:222
2-ego jedziemy do okulisty,5-ego do kliniki, będzie prawdopodobnie następny zabieg usunięcia oleju który się nie wchłonął.Mamy więc stresa :cry:
Nie pojechaliśmy na 7-urodziny wnuczka a wczoraj nasza starsza córka odbierała dyplom mgr. i ;:145 tez nie byłam
Dzięki za odwiedziny ;:168
Fajnie ze się wygadałam troszkę
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No i właśnie o to chodzi,wiem jak można liczyć na pomoc dzieci ;:7 My też robimy prawie wszystko sami bo to nie akurat wtedy kiedy by mogli itd.Więc nie jojcze bo wiem jak to wygląda ;:108 Ja też już wiele sobie odpuściłam bo póżniej parę dni dochodzę do siebie.Ty jesteś inna nie odpuścisz ;:108 Wiem jak człowieka nerwy poniosą to góry przeniesie ;:7 Ja jak na razie ogród też sobie odpuściłam ;:7 Już nie mam takiego zapału jak kiedyś,ale wszystko jeszcze rośnie kwitnie to nie będę przeszkadzać ;:7 i tak się usprawiedliwiam ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BASIU....nie marudź ;:108 ciesz się, że masz siły, chęci do pracy i masz co robić....jak byś w bloku była to co byś robiła :;230 takie moje rozważania to Twoja zasługa ;:196
...ja też dziś miałam pracowity dzień....wyglądałam jak bym Warszawę odgruzowywała......oczywiście marudziłam i po co to mi wszystko......
a co ten Twój M taki " Zosia samosia " ....ale troszkę go rozumiem, mnie jak coś poniesie to wiesz ile mogę ;:108
płotek zapewni Tobie na pewno pewność u siebie i pełen komfort....ja to poczułam choć nie miałam żadnych złych chwil z sąsiadami....
...a już wiem gdzie ten Twój domek stoi...mapę rozłożyłam i do Ciebie pojechałam....aż tak bardzo daleko to nie jest...

pozdrawiam
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krysiu robawiłaś mnie ;:196
jak byś w bloku była to co byś robiła :;230
;:215
No mój M nie jest chętny na żadne kontakty z zewnątrz, zawsze taki dziwoląg był ;:7
Matko Jedyno Kochano..... ;:oj Kończę pisać bo laptop na baterii tylko....u nas straszny wicher i brakło światła własnie, a na werandzie to hula wiatr jak by był u siebie, mój skuterek stoi tam i pędzę go ratować ;:65
:wit
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BASIU......u mnie dzisiaj też pogoda kapryśna od słoneczka poprzez burzę z deszczem i gradem, ale ulewy nie było i dlatego mogłam zdrowo się upracować....
a że Cię rozśmieszę to tak myślałam......
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Świeeeece ;:226 płonące drwa w piecach,za oknem wyje groźnie wiatr,na stole przed nami....twaaaaróg własnej roboty ;:36 a naprzeciw siebie... Nas dwoje ;:173
A tak było romantycznie...i czar prysł bo pojawiło się światło. ;:3
Mąż nawet pstryknął Baśce fotkę :;230
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

...Kiedyś się ogarnę, ale jeszcze nie czas na takie wybryki ;:224
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BASIU....jest dobrze skoro M takie zdjęcie pstryknął, a po następnym zabiegu będzie jeszcze lepiej.....szkoda tylko, że to światło się zapaliło.....a wyjrzyj przez okienko może następna burza nadciąga....
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

..he , he to chyba jest jakimś rytuałem, że sąsiedzi upominają sie o płot...a ja jeszcze nie wiem czy mam rozbierać i ma być inna granica ...czy zostanie jak teraz jest...i tak trwa od 6lat sądy spieszą się ze hej...
nam jest obojetnie niech już będzie ale sąsiad "Kargul" nie- sąd ma okreslić... ;:223
..u mnie teraz wieje, okropnie szumią drzewa...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”