Siedlisko z sosnami cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.2

Post »

Śliczne znalezisko :D

Chociaż jak napisałaś, że coś znalazlaś to w pierwszej chwili pomyślałam o... kocie :D .
Bo ja zazwyczaj jeśli "coś" znajduję, to jest to właśnie zwierze jakieś :lol:. Moi znajomi sie śmieją, że te zwierzaki jakiś system namierzania mojej osoby mają :twisted:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu, jak się pracuje "w lesie" to można znajdywac takie rzeczy jak grzyby. Chłopaki na pauzach regularnie zbierają grzyby. Mnie, jako "pani z biura" nie wypada sie tak szwędać, poza tym nie mam ustalonych pór na pauzy. Jem jak mam czas a czasem wcale.

W lesie można też robić takie rzeczy
Obrazek

Obrazek

a mianowicie całować siewki drzewek, żeby potem jak urosną to szemrały szumiąc, że kiedyś mały chłopiec je pocałował i dzięki temu urosły wielkie i zdrowe.

Nie ja wymyśliłam ten podpis. Tak mówił synek.

do zobaczenia :wit
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To Twój synek jest godny całowania.
Ogromnie mnie wzruszył. ;:167
To naprawdę znaczy być człowiekiem. ;:180

Masz wspaniałe dziecko Marzenko. ;:108
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ale słodziak z tego Twojego małego mężczyzny :D
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Dołączam się do wypowiedzi Dorotki o Twoim synku.Będą z niego ludzie ;:215
Dobrze go mamusia wychowuje :!:
Sławek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marzenko rozbroiłaś mnie tymi fotkami z lasu i tym małym męszczyzną całującym siewki drzew,mój najmłodszy syn nawet jak depnął na grzyba to nie zabrał bo się niszczy przyrodę taki był zawzięty i teraz jako dorosły też z lasu nic nie zabiera a chciał być leśnikiem ;:333 co do tych grzybków to nie pisz tak bo się ustawimy w kolejce kto pierwszy ten będzie lepszy,a tak z ciekawości zapytam Twój zakład jest w lesie jeśli tak to jesteś szczęściarą ;:215
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Marzko, jak możesz nam pokazywać te swoje wypieki, wiedząc, iż spowoduje to raczej przyspieszoną pracę ślinianek, a nie radość na sam ten widok?? ;:152 ;:152 :;230
Takie smakołyki jak te serowe ciasteczka po prostu mnie chciały w monitor wciągnąć, nie mówiąc już o tym placuszku... Sama uwielbiam tego rodzaju wypieki i składam ;:180 z podziwu.
Twój synek ma widać bardzo ciekawy rodzaj wyobraźni, ale to jest właśnie w dzieciach najwspanialsze. Za to się je kocha ;:168

PS Nie powinnam tu narzekać, bo właśnie poczułam zapach szarlotki dobiegający z kuchni... A więc pędzę! :;230
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Marzenko jak u Ciebie są grzybki to u Mnie powinny być.Zaraz się zbieram i spadam do lasu. ;:138
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Wow, ale fajne grzybobranie ;:oj Rabatki przygotowane na roślinki? :D
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Co tu tak cicho czy wzięłaś sobie od nas wolne?
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Marzenko byłaś na grzybkach ;:7 Napisz jak się udało ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Odmeldowuje się, że jestem, ale zapracowana dziś po uszy. Od jutra chcę urlop, to dziś muszę uwijać się ze wszystkim.
Weekend rozpoczął mi się wyjazdem do Basi po paczkę, która zamiast do mnie poszła do niej. Przy okazji podwiozłam jej trochę kamieni a ona dała mi krzak tawuły szarej ;:196 . Oczywiście wyjazd nieplanowany zupełnie jak i zakupy zrobione przy okazji ;:14 . O nich później.

Dorotko ;:167 . Staram się dobrze wychować dziecko, czy mi się to uda? Czas pokaże. Póki co nie mogę narzekać. Jestem z niego dumna, jak każda inna mama kochająca swoje dziecko.

Aniu ;:168 , mój Mały Mężczyzna to cały mój świat jak Dużego nie ma w domu. Jak jest, to Mały jest zazdrosny o Dużego i odwrotnie. Bo to jest moja mama, a nie Twoja kobieta itp

Sławku, dziękuję :oops: . Fajnie, ze do mnie zaglądasz i piszesz, no i jeszcze tak miło ;:215

Marysiu (mar33), tak zakład w sumie jest w lesie. Z jednej strony las, z drugiej winorośl rozpięta na słupach i drutach, dalej śliwy, porzeczki i znów las. Zimą sarenki pod okna przychodzą.
A suszone grzyby są już zarezerwowane dla ... . Zapisów nie przyjmuję :;230 . Marzenia dzieci i ich plany weryfikuje życie, ale takie zachowania Maluchów są fajne i mnie rozbroiło zupełnie. W życiu nie wpadłabym na takie zachowanie i takie słowa. Ja tam jednak "betki" psułam w lesie.

Anusiu, no i kto nam tu ochotę na ciasto robi : " poczułam zapach szarlotki dobiegający z kuchni" ? Uwielbiam szarlotkę. Może masz jakiś fajny prosty przepis?.
Oj tak, wyobraźnia dzieci nie zna granic. jakie opowieści czasem słyszę, to aż strach i podziw. Często są to przetworzone przez małą główkę czytane bajki, bo wtedy wyobraźnia działa najbardziej.

Jurku, udało sie grzybobranie? Mnie jednak nie udało się iść do dużego lasu. A w naszych sosenkach to tylko miseczkę maślaków znaleźliśmy, które tak się rozpanoszyły, że koło domku syna i przy warzywniaczku wyrosły.

Kasiu, grzyby znalezione tak jakoś przy okazji. Rabata czeka, i inne miejsca też.

Marysiu, jestem, ale pracuję, bo od jutra urlop na okoliczność chorego przedszkolaka. Oszczędzałam to teraz mam. Na forum będę, ale raczej wieczorami- dla odmiany.

Basiu, jestem. Cieszę się, ze kamienie się przydały. Tawuła posadzone, dostanie jeszcze irysy do towarzystwa i nic więcej roboty w tym miejscu.

Elu, nie byłam na grzybach, ale wiem, że zaczynają porządnie rosnąc. Sąsiadka handluje, a kolega z pracy uzbierał pół 10l wiadra, ale nie koło mnie tylko gdzie indziej. Koło mnie to takie rekreacyjne zbieranie. Na większe ilości to chyba jednak lepiej jechać w większe skupiska leśne. No i w tygodniu, bo w weekendy to więcej grzybiarzy niż grzybów. My w sumie nie bardzo, bo synek przeziębiony, ale od środy i tak muszę jeechać do miasta- po orzechy siewki od siostry, w czwartek to do Sieradza mnie gna, w piątek znów zakupy na weekend i tak urlop zejdzie w ruchu. Jedynie jutro w domu, ale sadzenie mnie czeka, bo może wreszcie rośliny od Kasi kurier dowiezie.

Zaraz postaram się o zdjęcia zakupów i tego co wczoraj zrobiłam.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry, Marzenko :wit Czy krzewy od Kasi w końcu do Ciebie dotarły? czytałam o perturbacjach z kurierem, ale mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończyło?
Udanego dnia i czekam na zdjęcia :)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, krzewy dziś dopiero miały być wzięte od Kasi, bo w piątek szanowny P.Kurier sie w ogóle nie zjawił. W sumie lepiej, że rośliny były u Kasi niż w jakimś magazynie. Mam nadzieję, ze dziś już są w drodze i jutro będą u mnie. Mam urlop, to będę je od razu sadzić. I tak musze je przyciąć, a od środy opady zapowiadają to oprócz moje podlania dostaną solidną deszczówkę. Mam nadzieję na radosny finał, bo do tej pory to męki. Firma GLS nie jest godna polecenia w tym przypadku.

Basiu, wszystko w porządku. Mały skarka się i prycha. Ja w papierach od rana, ale zaraz zapodam zdjęcia

wrzosy :oops: . wszyscy kupują i uległam. też mam.
Obrazek

Obrazek ten jest biało- różowy

iglaczki
Obrazek trzeba sprawdzić co też pani przyniosła nam znów do obsikiwania :wink: ? Moje sunie sikają jak psy :cry:
Obrazek
powojnik pachnący
Obrazek

takie metki zawsze mnie rozwalają
Obrazek

a drugi już z imieniem
Obrazek

i takie tam. Nie wiem czy to to przezimuje w gruncie. Jednego wsadziłam na skalniak, a nad drugim myślę...

Obrazek

Obrazek

w niedzielę trochę poprawiłam skalniak i teraz została mi tylko jego północna strona do zrobienia.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

wsadziłam 60 krokusów. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie?

Żeby przyjemniej oglądało się zdjęcia to stawiam kawę, nie ja robiłam co prawda, ale zapraszam
Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześć Marzenko, żałuj że się nie wybrałaś do Skierniewic. Było fantastycznie. Trochę zakupów zrobione, też wrzosy ale najważniejsze spotkanie u Moniki. Koniecznie zaplanuj na przyszły rok :tan bo już się umawiamy.

Fajne zakupy zrobiłaś. Tak, te metki na roślinach potrafią człowieka rozbawiać ;:223 Odkąd znam forum nienawidzę nie wiedzieć co kupuję ;:224
Wrzosy super, też sobie kilka kupiłam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”