Ogród w dolinie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w dolinie

Post »

OK sieje i sadzę wszystkie wymienione przysmaki furczaka i czekam...aż przyleci :shock:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Aniu muszę sobie zarezerwować sporo czasu na obejrzenie twojego kawałka raju na ziemi, ale juz na gorąco musze sie pozachwycać twoimi zdjęciami!
Wspaniałe ujęcia, piękne kolory, bardzo łądnie prezentujesz swój ogród. Niebawem sie odezwę, na razie chłonę widoczki ;:196
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, a ja takiego fruczaka w życiu nie widziałam. Cudny jest. I widać po zdjęciu, że niesamowicie szybko macha skrzydełkami. Piszesz o nim, że żeruje na tym i owym. Ale czy to znaczy, że konsumuje te wymienione roślinki? Czy tylko nektar zbiera?
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Jak obserwowałam furczka vel furkotka gołabka , to mysle ,ze on nie lubi upałów , przylatywał w ubiegłym roku tak ok 9 tej , i pod wieczór...cudny jest .,taki nasz koliberek .W tym roku był u mnie niedawno...tylko raz ;:173
Awatar użytkownika
Paula15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 16:15

Post »

Piękny ten Fruczak :D U mnie na balkonie też kilka razy zawitał, tylko nigdy nie udało mi się zrobić mu wyraźnego zdjęcia, a jak pierwszy raz go zobaczyłam to zrobiłam oczy i myślałam, że to jakiś koliber ;:173 :;230
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Dziś na bohaterkę dnia wybrałam mój tegoroczny nabytek różę Kordesa - Kosmos. Krzew ma zwarty, kompaktowy pokrój. Kwiaty ma białe, choć w pierwszej fazie rozwoju płatki mają intensywnie różowe brzegi. Niektórzy twierdzą, że wówczas kwiaty są najpiękniejsze, a w pełni rozwoju już tak nie przyciągają uwagi. Jednak w tej róży mnie osobiście zachwyca nie tylko jej delikatność, ale właśnie - te przemiany, jakie zachodzą od pąka do pełnego rozkwitu kwiatów. Na moim malutkim krzaczku obecnie jest siedem kwiatów w różnym stadium rozwoju ;:138 Zresztą sami oceńcie jej urodę...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czy słusznie mi się tak podoba, sami ocenicie. Jednak obok Avalon (Hardeluxe) to mój najlepszy tegoroczny zakup. Dobrze rokuje również Planten un Blomen, ale to zupełnie inna róża.

A dziś jeszcze skąpane w deszczu inne moje róże :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Andrzeju (any57)! Dziękuję ;:180 Nie powiem, jak mi sie to udało, to niemal skakałam z radości. Byłam przy tym pewna, że i Wam się spodoba ;:167
Aniu (wielkakulka)! No fruczak gołąbek to brzmi faktycznie dość pokrętnie, ale my byliśmy w tej sprawie bardzo poważni :;230 Choć przez to, że wyglądem przypomina kolibra wielu, którzy o nim nie słyszeli, podejrzewali mnie i dziś o fotomontaż :;230 A tak na poważnie, na FO dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy i sama mam nadzieję dzielić się z Wami ciekawostkami. A że fruczak obskakiwał moje kwiaty - nie naruszyłam topikowych zasad ;:224 Siej, siej - ja tak dobierałam rośliny, by przyciagnąć jak najwięcej motyli. O tym 'gołąbku" akurat nawet nie marzyłam... Polecam Ci np. budleje, rozchodnik okazały, czy jeżówki.
Iwonko (zielonajagoda)! Cieszę się, że się na coś przydałam. I ja także mam nadzieję, że skoro raz się pojawił, to będzie wracał. Przyznam, że pomyślałam, że to dzięki temu, że już teraz w moim ogródku jest mnóstwo smakowitych kwiatów.
Justynko (justyna_gl)! Zacznijmy, że to wszystko przez Majkę (majka411) ;:224 Ale skusiłam się na: Alladin Palace, Baronesse, Nostalgie, Stephanie Baronin, Sweet Cover i Lavaglut. Dziś dostałąm odpowiedź i wygląda na to, że wszystkie dostanę :tan
Jurku! Cieszę się, że choć mnie udało się uchwycić na zdjęciu tego małego bombowca. Szybki to on jest i po chwili obserwania jego błyskawicznego obskakiwania moich kwiatów niemal rozbolała mnie głowa. To pewnie przez te emocje. Ale się opłacało! Fruczak na forum zrobił furorę ;:138
Iwonko (heliofitka)! Oj dawno Cie u mnie nie było i tym bardziej się cieszę z Twoich odwiedzin! Staram się jak mogę, by było u mnie ciekawie, a na ile mi wychodzi...??? Uwielbiam obserwować przyrodę i widzę w niej taki ogrom piekna, że i tak nie wszystko udaje mi się utrwalić na zdjęciach. Owady, choć to temat kontrowersyjny, też to dotyczy! O pozowaniu nie ma mowy, ale cierpliowść najwyraźniej popłaca :D A fruczak gołąbek ;:167
Dorotko (dodat)! Zapraszam Cię do mnie! Oglądaj ile chcesz - zachwycaj się, krytykuj, radź, pytaj. Będzie mi bardzo miło Cię u mnie gościć :wit A czasu masz, ile zechcesz...
Wandziu! Fruczak jest OBŁĘDNY. Lata jak błyskawica, z kwiatka na kwiatek i do każdego wsadza swoją trąbkę i spija nektar. Na szczęście nie zżera kwiatów, choć nie wiem, czy i tego bym mu nie wybaczyła! A rusza skrzydełkami w takim tempie, że nie wiem, czy w ogóle da się go uchwycić w bezruchu. I nie siada na kwiaty, tylko jak koliber, wisząc nad kwiatem, zbiera pożywienie. Przypomina to trochę tankowanie samoloru w powietrzu :;230
Dorotko (Keetee)! Być może tak jest, choć pewności nie mam, skoro to ciepłolubny, odlatujący na południe motyl. Mam nadzieję, że i u mnie i u Ciebie będzie częstym gościem.
Paulinko (Paula15)! Mnie nigdy wcześniej nie udało się go zobaczyć. Kiedyś opowiadała mi o nim moja wówczas mała córeczka> Twierdziła, że na balkonie widziała kolibra. Jednak w tym czasie wzięłam to za wyraz jej bujnej wyobraźni. Potem tylko słyszałam, że takie zwierzę istnieje... A wczoraj cieszyłam się jak wariat, że nie tylko go zobaczyłam, ale i ten fakt utrwaliłam na zdjęciach :tan

Obrazek
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Pospacerowałam sobie u Ciebie na spokojnie ;:7
Masa kwitnących piękności ;:63 a różyczki cudne ;:167 Widzę też, że co chwile trawniczka ubywa to tu to tam :D Typowe dla zielono zakręconych :;230
No i muszę ci powiedzieć że pomysł z kannami w doniczkach jest rewelacyjny !!! Swietnie się prezentują, wykopywać nie trzeba! Super !!! U mnie ogród może się juz rozrastać tylko doniczkowo, więc może zgapię ten pomysł od Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko (AgaNet)! Trawnika ubywa, a jak i nikt za nim nie płacze... Zgapiaj ile chcesz, jeśli tylko Ci się podoba. U nas dziś także pogoda wyspiarska :;230 Mamy zatem podobnie!
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, ale wiem że w PL w tym roku susza mocno dokucza, wiec pewnie cieszy ten deszcz i wyspiarskie klimaty. Ja mam juz dość tej pluchy i nawet za okno nie chce mi się patrzeć :roll: Podobno jutro ma byc trochę słońca, więc może po pracy zdążę się jeszcze na słonko w ogrodzie "załapać" :lol:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Doskonale rozumiem, bo mój M. pracuje w Irlandii i wiele opowiada o 'urokach' tamtejszego klimatu :wit
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeżówke miałam kiedyś w poprzednim ogrodzie, ale została...
... będę musiała wysiać, a może wiosną na targu kupię. Muszę pozaglądać do ogerodów wokół mojego, nie wiem tylko, czy ludzie bedą chetni do dzielenia się.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! Forumowi będą :heja
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trzy dziewczyny już zaproponowały, ze cos wyślą. Jedna nawet pytała co chcę, ale jak ja mam tylko drzewa i krzewy, to jeśli chodzi o kwiaty - głupio zabrzmi - biorę wszystko :tan
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

sweety pisze:Doskonale rozumiem, bo mój M. pracuje w Irlandii i wiele opowiada o 'urokach' tamtejszego klimatu :wit
Irlandia ? słyszałam że tam pada jeszcze wiecej niż w szkocji ;:173
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Aniu, każde stadium Kosmosu jest cudne. Mogłabyś pokazać, jak wygląda cały krzaczek?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”