Po malinowym chruśniaku 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Po malinowym chruśniaku 2

Post »

Iza :wit
Jeszcze raz dzięki za spotkanie, że o "darowiźnie" nie wspomnę ;:oj .
Do domu dowiozłam smętne flaczki, a w Pruszczu było jeszcze goręcej, bałam się, że nic z nich nie będzie ;:218 . Ale wszystkie posadziłam. Jak sama wiesz, w nocy padało i zrobiło się trochę chłodniej i dziś " dobrze prezentują się w pionie" ;:138 .
Zrobiłam zdjęcia, ale nie umiem Ci ich wysłać ;:219 .
To duże agastache ( nie przycięte ) - powiewa na honorowym miejscu.
A tak między nami - ogród Izy jest ciągle przepiękny i kwitnący, a trawnik, jak perski dywan ;:oj .

Serdeczne pozdrowienia - Jagoda
PS. Do Twojego sąsiada weszłam i jeszcze szybciej wyszłam ;:224
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izo - a wiesz, ja w tym roku na wiosnę ciachnęłam jednego iglaka zupełnie na obraz i podobieństwo tego Twojego z ostatniego zdjęcia. Miałam na to ochotę od czasu wizyty u Ciebie, ale dopiero w tym roku się odważyłam :)
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

A u Ciebie ciągle pięknie - kolorowo i kwitnąco ;:108
Nie wiedziałam, że jeżówki lubią kwaśno. A moje to nie wiem, na czym rosną, chyba całkiem przypadkowo, tylko na razie trudno mi wywnioskować, czy to lubią, bo to ich pierwszy sezon u mnie... :wink:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Agato moje rosną w różnych miejscach i na ogół jest im dobrze.
Marysiu no to się długo zbierałaś :) bo to już kawał czasu jak u mnie byłaś. Ale lepiej późno... ja też się kiedyś bałam ;:3 Ten cis jest ogolony wybitnie ale miał już za dużo gałęzi i zielone części się zlewały. No i chciałam więcej światła z przodu.
Jagoda to podlewanie miałam dla Ciebie zamówione :D Dzisiaj dobra pora na sadzenie tylko trzeba zmienić sprzęt[rękawice na całe gumowe ;:173 ] Tak myślę gdzie mam wsadzić tego nowego clemka [Ernest Markham]
Miał byc na pergoli ale tam chyba już muszę poszukać coś jasnego. Ale jak nie na pergoli to gdzie?
Masko też tak czasami mam i się głowie czy to przez kompa czy przez internet? bo więcej nikt nie narzekał[może nie chcą minie martwić 8-) ]
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie wszystko jeszcze kwitnie Izo, tarasik bardzo przyjemny. Czerwony kwiat z prawej strony to cynia czy dalia? Czy na zdjęciu poniżej te fioletowy kłosy to przetacznik może? Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Piekne pergole- strasznie lubię takie rzeczy :D A jak pięknie będą wyglądać, jak porosną ;:138 A ten kogut z dzwoneczkiem jest razem czy osobno?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Cudna kępa kłosowca. Odkryłam go dopiero w tym roku i już mam u siebie dwa badylki. Czekam aż się tak rozrośnie jak u ciebie. POdobno lubi się wysiewać :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jak długo trzeba czekać żeby kłosowiec się tak rozrósł?, bo mam go też i obawiam się, że za blisko siebie posadziłam ;:oj
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu pewnie już doczytałas że to nie przetacznik ale kłosowiec [agastache] a czerwone to dalie, Sieje się aż miło :wink: zawsze mi go szkoda obciąć po kwitnieniu bo jeszcze zawsze coś tam się fioletowi no i się sieje.
Rośnie szybko i nie trzeba o nim wcale myśleć. Jak się posieje nie tam gdzie trzeba to go wywalić. Jedną kęę mocno cięłam bo się usadowiła z przodu i też ładnie kwitła. Jest sporo odmian.
Dzwonek z kogutem przyjechał z targów staroci :wink: z Wrocławia i miał zawisnąć przy bramie ale coś miałam obawy...
Dziewczyny czy Wy tu też popijacie południową kawkę? :wit
Za parę dni ruszam do Rabki ;:3 I jak sobie pomyślę ile forumkowych ogrodów będę mijała...szkoda tylko że się 'odwiedzam' raczej z północną częścią kraju ;:3 Może znacie jakieś fajne szkółki po drodze albo na południu?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jaka kawka, ja na tabletkach przeciwbólowych, chociaż mam trochę czasu żeby nadrobić tu zaległości na forum, bo na działeczce nie dam rady, byłam niedawno na spacerku i szlag mnie trafia,że nic nie mogę ;:223
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj Iwonko to co ogrodnicza choroba - kręgosłup? pogadałabym ale ja już wypiłam i przestało padać a mam parę 'sadzeniaków'. Żebym wiedzała gdzie to już dawno były by w ziemi 8-) Matko jaka ja jestem pazerna na to zielsko ;:124 Sporo roślin się powtarza i są do wykopani no i dalie ale jeszcze są! przymrozku nie było to przecież nie ruszę. Zdrówka życzę ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Izo to ten jedyny mój ulubiony iglak, dzisiaj się wszystko się otwiera chyba był problem z serwerem FO bo nie tylko ja narzekałam. Nie zrozumiałam co się tak sieje - ten kłosowiec, bo chyba nie dalia.
Nie tylko Ty jesteś zachłanna na rośliny to chyba taka nasza przypadłość ogólna! Czy na długo jedziesz do Rabki?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak i ogrodnicza i w pracy też dźwigam niestety i tak dopadło, a pazerna na zielsko i ja jestem, ale to chyba my wszyscy tak mamy :;230
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu kłosowiec ale z dali też sa jakieś siewki W Rabce będę 5-6 dni ;:3 Iwonko życzę zdrówka :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”