Ogródek Robaczka cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 3

Post »

Kasiek, fantastyczne zdjęcia ;:138 Tak to się wszystko układa w głowie, co gdzie rośnie. Ale tego trawnika to masz jeszcze bardzo dużo :lol: Przez kilka kolejnych lat możesz stosować poszerzanie rabat :uszy
Jest cudownie w ogródku ;:167
Zazdroszczę deszczu, choć i u mnie się właśnie chmurzy. Przez te zmiany pogody nastrój do kitu. Dorze że u Ciebie energia aż kipi.
Jakie cisy kupujesz? Też muszę trochę zakupic na taki półokrągły nieduży szpalerek i zastanawiam się jaką odmianę wybrać. Myślałam o Hilli albo Hicksi, one dość szybko rosną. Jakie jes Twoje zdanie?

A RH to tam pod kuchnię? posadziłaś pieska?
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Świetne zdjęcia ;:333 wyobrażałam sobie że Twój ogród musi być dużo większy. Trawnik wygląda fantastycznie, a u mnie w kilku miejscach zaczął schnąć :( czy sypiesz teraz jakimś nawozem jesiennym? Widzę cudny szpaler z hortensjami czy to Vanilki?
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Kasia superaśne te zdjęcia z pięterka,pięknie to wszystko wygląda jak można tak w całości obejżeć,co nie znaczy ,że zbliżenia mi się nie podobają :) Tych róż to Ty troszkę tam zmieścisz,nawet większe troszkę :) .Mi dziś ma ogrodnik przygotować rabatę pod róże ,chyba .że zacznie padać po południu.U Ciebie wczoraj lało ,a u mnie zero deszczu :( ,a mogłoby ,bo już strasznie sucho jest.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Śliczny ogródeczek, koło własnego domu. ja muszę prawie km biec aby się nacieszyc swoja zielenią. Mąż mówi, że na zdrowie wyjdzie, więc trzymam za słowo. Tylko dlaczego on zawsze chce podjechać autem :?:
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Kasiu, ;:oj ;:oj ;:oj
...to by było na tyle...mojego komentarza na temat zdjęć z Twojego ogrodu ;:224 :;230
Po prostu brak mi słów...te kręte ścieżki, cała masa urokliwych zakątków, te pergole...ahhhh już widzę je cale w kwiatach... ;:138 ;:138 ;:138 Cudownie ;:180
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kaśka ty jak już polecisz to po całości :;230 Śliczny masz ogród, a dookoła urokliwe miejsce. Ciekawa jestem różanych nasadzeń jak to za rok będzie wyglądało ;:224

p.s. ja też po prawej mam chwastową zmorę ;:134
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

chciałam pokazać ile jeszcze trawnika mam do kasacji Poszerzanie na pewno będzie, jak znam życie to już wiosną Ja już w kaloszach, śmigam do szkółki po cisy, może jeszcze jakiegoś RH przytargam

:wit Kasiu , a nie możesz za jednym zamachem skasować tyle trawniczka, żeby na wiosnę nie robić kolejnego podejścia :;230 :;230 , a co by nie korciło do walnij sobie cegiełkę na obrzeża wtedy już nie tak szybko z tym poszerzaniem :;230 :;230 ... wiadomo cegiełka na cemencik ;:oj
To oczywiście w żartach piszę, chociaż nie jeden zapobiegliwy by tak zrobił :wink:
Fajnie z góry widać co gdzie masz na ogrodzie. Już dokładnie sie przyjrzałam gdzie będzie rabatka różana ;:215 ?. Chyba nie zmieniłaś planów ;:173
Miałaś w ogrodzie działać, a nie po sklepach latać ;:108
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu zdjęcia z dachu, super. Fajnie, że masz jednak okno na piętrze i na dach nie wchodziłaś, widać, że masz dość stromy.
Mam dziś ciężki i straszny dzień w pracy, no i urlopu na jutro też nie dostałam, ani na piątek. Bedę w sobotę sadzić.
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Też mi sobie podobają takie całościowe zdjęcia, a to nr 5 jak z jakiegoś angielskiego katalogu ;:215
Muszę i ja porobić zdjęcia z górnych okien, choć może to dać komiczny efekt. Mamy ogród urządzony częściami, a w tych pozostałych częściach, to takie rzeczy można zobaczyć, jak na przykład trzymetrowe dzikie niecierpki! Ale idziemy w dobrym kierunku :;230
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

fiu fiu.....zdjęcia dachowe.....fiu fiu.....super! ;:oj ;:224
no trawnika to Ty jeszcze masz......hehe :;230
na temat ulewy wczorajszej, burzy w nocy i dzisiejszych deszczy się nie wypowiem...... :twisted:

ciekawe czy coś przytargasz? ;:224
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Nie wiem jak w okolicach Poznania, ale pod Wrocławiem burzy wczoraj nie było. Za to od rana dziś ciemno wieje i leje niemiłosiernie. Z 35 na 15 stopni - dzieci juz nosami pociągają. Jutro ma byc tak samo.
Niby dobrze, ze pada, ale zimno sie zrobiło. Z zimy nagle lato i człowiek z kozaków wskoczył w sandałki. A teraz z lata jesienno-zimowa pogoda. A babie lato...
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Kasiu, założyłaś kalosze i zniknęłaś w tym ogrodniczym, tyle nakupowałaś, że donieść nie możesz? :wink: Pochwal się co kupiłaś. :lol:
Dołączam do grupy zachwyconej zdjęciami z dachu.
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

hehe no bo Kasia ma autko z gumy....nakupowała teraz i zaraz nam pokaże taaaakie zdjęcia swoich zakupków, że nam szczęki poopadają :;230 ;:196
no nie trzymaj dłużej w niepewności....pokaż co tam ciekawego nabyłaś ;:196
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Cześć dziewczyny ;:138
WOW, co to był za dzień! Prawie cały dzień padał deszcz, ale aura nie przeszkodziła w przemeblowaniu ogrodu ;:172
Wykopane są 3 żylistki i 4 pęcherznice dla Marzenki, ale chabazie są tak wielkie, że nie wiem jak to upcham do worów dla kuriera :roll:
Poza tym przeniesiony 3 metrowy świerk srebrny (kłujący jak diabli!) sprzed domu, przeniesione 5-raczki czyli pienne świerki, poza tym miejsce zmieniło 6 hortensji, 2 tawuły Grefheima (ogromne kobyły), kilka irg, rododendrony i 3 koreanki...ufff. Poza tym posadzonych jest 13 cisów i rodusie przytargane ze szkółki. Niestety nie zdążyłam zrobić fotek, ale jutro postaram się cyknąć :uszy
Ogrodnik ma dokończyć dzieła z kilkoma roślinkami, ekobordami i przesunięciem zraszaczy w piątek, chyba że... przestanie odbierać ode mnie telefon :;230
April, ja posadziłam Hicksii, przynajmniej teoretycznie. Wybierałam je w szkółce na cisowym polu - ten, który wydawał mi się ładny to odznaczałam do wykopania. Wybierałam głównie krzewy o kolumnowym pokroju, ale że większość to małe krzaczki (wysokość w granicach metra), ciężko wyczuć czy wybrałam jedną odmianę. Potem na rodusiowym zagonie wybrałam trzy ślicznoty - dwie fioletowe i jeden różowy. Dobrałam też 2 azalki japońskie - jutro podam wszystkie nazwy i obfocę. Pies posadzony, azalki dostał pod stopy/łapy :lol: Rodusie są pod oknem kuchennym i na prawo od wejścia - dwie spore rabaty.
Aniu, na zdjęciach z góry mi też się wydaje, że ogród jakiś malutki...ale w sumie działka ma 1000 metrów. Usytuowanie domu jest prawie centralne, choć z tyłu ogrodu jest więcej miejsca - tą część widać na zdjęciach. Od frontu jednak też jest sporo terenu, jutro postaram się cyknąć więcej fotek. Trawnik niestety pozostawia wiele do życzenia.. chwastów jest sporo, ale wrzuciłam na luz i nie plewię nic poza rabatami. W przyszłym tygodniu będzie robiona areacja i nawożenie jesienne. Szpaler hortensjowy to (prawdopodobnie) 4 Tardivy (dzisiaj zmieniły miejsce), Vanilla Fraise i Grandiflora.
Oluniu, miejsca na rabaty jeszcze trochę jest, będzie pewnie kolejne poszerzanie na wiosnę ;-)) Muszę sobie dawkować zajęcia ogrodowe, zostawię coś na przyszły rok :lol: Dzisiaj mocno podlało, pewnie u Ciebie też?
Ania/Wielkakulka, witaj :wit Zgadzam się, ogród koło domu to wielka frajda..fajnie mieć działeczkę, swój azyl gdzie można się np. przebiec ;-)) ale dla mnie bezcenna jest poranna kawka na tarasie, spacer po ogrodzie o dowolnej porze dnia, codzienne doglądanie i podziwianie róż, wdychanie zapachów..mogłaby tak wymieniać zalety bez końca ;-))
Nutka, dziękuję za wszystkie serdeczności ;:171 Ja podziwiałam dzisiaj Twoje zakątki ;:180
Lulka, walka z chwastami to niekończąca się historia, ale co tam, inaczej byłoby nudno :;230 Nawet nie wiesz jak ja jestem ciekawa różanki w przyszłym roku. Po jesiennych zamówieniach dobiję prawie do 200, jeśli przetrwają zimę, mam nadzieję, że będzie co oglądać....
Majka, myślałam o ceglanych borderach, wciąż myślę. Jak tylko skończę przesuwać rabaty, to na pewno je założę :lol: A nie mogę przesuwać od razu na maxa, bo nie będzie czego planować zimą :D Krok po kroczku, zostaną trawiaste ścieżki...Wizyta w szkółce była konieczna, wybierałam cisy do nasadzeń i kilka na kwaśną rabatę. Różyczki mają teraz więcej miejsca, po przeprowadzkach będzie bardziej przestronnie :uszy
Marzenko, mam nadzieję, że nastrój masz już lepszy ;:168 Chabazie wykopane, ale jest tego tyle, że nie wiem jak ogarnę to pakowanie... ;:224 Chyba będzie 5 dużych worów, do żadnego pudla to nie wejdzie....
Magorzatko, u mnie też nie wszystko się do zdjęć nadaje ;:131 Ale altankę, o której piszesz, bardzo lubię - czekam aż będzie obrośnięta różami, jak w angielskich katalogach ogrodniczych ;:333
Martuś, istne szaleństwo dzisiaj...od 9 rano do 20 w ogrodzie, w kaloszach i ortalionie, z małą przerwą na pizzę w garażu z ogrodnikami :wink:
Beatko, kupiłam 15 cisów, 3 RH i 2 azalie :D Fotek niestety dzisiaj brak...w deszczu i brudnych rękawicach chwytałam tylko łopatę, jutro wezmę aparat ;-))
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Kasieńko, moje zakątki w porównaniu z Twoimi, to...pikuś... (nawet nie Pan Pikuś) :;230
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”