Zabrałam się też za przesadzanie do świeżego podłoża i okazało się że choć korzenie sabotka były zdrowe to cały siedział w takiej tekturowej doniczce która była z góry przysypana korą a w środku był sam torf więc strasznie mokro tam miał i pewnie to było przyczyną zalęgnięcia się tych ziemiórek
  Zabrałam się też za przesadzanie do świeżego podłoża i okazało się że choć korzenie sabotka były zdrowe to cały siedział w takiej tekturowej doniczce która była z góry przysypana korą a w środku był sam torf więc strasznie mokro tam miał i pewnie to było przyczyną zalęgnięcia się tych ziemiórek  "Obrałam" go z tej tektury i posadziłam w normalnym podłożu. Niestety kwitł dość krótko bo zaledwie dwa tygodnie ale w sumie po tych przejściach to i tak dobrze....  Teraz z utęsknieniem czekam na nowe kwiaty bo przy sobie dość sporą nową rozetę- trzymajcie za nią kciuki
  "Obrałam" go z tej tektury i posadziłam w normalnym podłożu. Niestety kwitł dość krótko bo zaledwie dwa tygodnie ale w sumie po tych przejściach to i tak dobrze....  Teraz z utęsknieniem czekam na nowe kwiaty bo przy sobie dość sporą nową rozetę- trzymajcie za nią kciuki  
 pokaże jeszcze jego nową rozetę:
  pokaże jeszcze jego nową rozetę: 
 Kwiaty podobno mają być biało zielone, ale zobaczymy jak wyrosną
  Kwiaty podobno mają być biało zielone, ale zobaczymy jak wyrosną  Rósł dośc nietypowo bo w podwójnej doniczce wsadzony w kolejną więc tak naprawdę to mam dwa te same storczyki
  Rósł dośc nietypowo bo w podwójnej doniczce wsadzony w kolejną więc tak naprawdę to mam dwa te same storczyki  Jeden był całkiem zdrowy ale niestety drugi bardzo przelany i miał tylko jeden żywy korzonek bo reszta była pusta... Przesadziłam je i jak na razie mają się dobrze.
  Jeden był całkiem zdrowy ale niestety drugi bardzo przelany i miał tylko jeden żywy korzonek bo reszta była pusta... Przesadziłam je i jak na razie mają się dobrze.

Mam jego metke a pani od której kupowałam powiedziała że bedzie taki jak na obrazku (czyli na tej metce) a tam był Maudiae
  Mam jego metke a pani od której kupowałam powiedziała że bedzie taki jak na obrazku (czyli na tej metce) a tam był Maudiae  Nie pisałam o tym wcześniej bo 100% pewności nie mam jednak chowa się dobrze więc myślę że zapewniam mu odpowiednie dla niego warunki i kiedyś zakwitnie 8)
  Nie pisałam o tym wcześniej bo 100% pewności nie mam jednak chowa się dobrze więc myślę że zapewniam mu odpowiednie dla niego warunki i kiedyś zakwitnie 8)

Tak naprawdę to wcale nie planowałam go kupować. Byłam w LM z chłopakiem i poprosiłam go by sprawdził cenę na czytniku ponieważ stało dużo przekwitniętych storczyków i nie było na nie przeceny a zazwyczaj w takich przypadkach jest. Wzięłam pierwszego z brzegu i mu podałam a sama rozglądałam się za innymi storczykami
  Tak naprawdę to wcale nie planowałam go kupować. Byłam w LM z chłopakiem i poprosiłam go by sprawdził cenę na czytniku ponieważ stało dużo przekwitniętych storczyków i nie było na nie przeceny a zazwyczaj w takich przypadkach jest. Wzięłam pierwszego z brzegu i mu podałam a sama rozglądałam się za innymi storczykami   Po kilku minutach ten mój głuptas wrócił z wycenionym storczykiem i paragonem
  Po kilku minutach ten mój głuptas wrócił z wycenionym storczykiem i paragonem  Pytam co to jest a on mi mówi że załatwił przecenę i go kupił bo myślał że o to mi chodziło
  Pytam co to jest a on mi mówi że załatwił przecenę i go kupił bo myślał że o to mi chodziło  Ach ci mężczyźni
 Ach ci mężczyźni  i tak oto hoduje go sobie i czekam aż zakwitnie...
  i tak oto hoduje go sobie i czekam aż zakwitnie...