Ogród w dolinie
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród w dolinie
Podoba mi się Twój kącik rozsad! Przez 3 lata miałam taki sam!
Niestety wykończyliśmy pokój syna i nie wiem, gdzie ja się z moimi kwiatami podzieję 
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, wpadłam z rewizytą
chociaż powiem, że byłam u ciebie już nie jeden raz, tylko cichaczem
Śliczne robisz zdjęcia, roślin masz co niemiara
rozsadnik super a sosna
cukiereczek.
Droga była???
Miłego dnia
Śliczne robisz zdjęcia, roślin masz co niemiara
Droga była???
Miłego dnia
- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Ja mam jeden parapet w kuchni i musi wystarczyć.
A do Żywca...mam najbliżej chyba do sklepu w Rynku, tam widziałam taką etykietkę
Do tego prawdziwego, o którym piszesz nieco za daleko, dużo bliżej do Wrocławia
Sosenka zupełnie inna od wszystkich jakie do tej pory widziałam, zbieraj nasionka z szyszek - może rozmnożysz i dokonamy transakcji
tylko po ilu latach moze mieć szyszunie
pozdrawiam
A do Żywca...mam najbliżej chyba do sklepu w Rynku, tam widziałam taką etykietkę
Do tego prawdziwego, o którym piszesz nieco za daleko, dużo bliżej do Wrocławia
Sosenka zupełnie inna od wszystkich jakie do tej pory widziałam, zbieraj nasionka z szyszek - może rozmnożysz i dokonamy transakcji
pozdrawiam
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Aniu, ja też dopisuję się do listy w kolejce po szyszeczki tej cudnej sosenki. Jest rewelacyjna. Pokój dla roślinek pierwsza klasa. Ale zimą może być tu ciemno, bo widzę okno w dachu. U mnie zimą ciemnieje w łazience jak śniegu napada.
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aniu,piękna wejmutka.Moja po pierwszej zimie zaczęła chorować,mimo oprysków i chuchania na nią po drugiej zimie padła.
- maliola

- Od: 26 cze 2012, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
super zdjęcia, sosenka tez niczego sobie, a pokój rozsad naprawdę ekstra. Ja trzymam rośliny na strychu (ile się M nagada jak je tam musi wnosić) i pomyślałam, że w tym roku rozstawię tam stary stół ogrodowy pod okienkiem i też będę miała na rozsady, twoje zdjęcie utwierdziło mnie w tym, że to dobry pomysł, teraz tylko nad M muszę popracować 
- wielkakulka

Pracuj
byle skutecznie
, nie ważne jak długo 
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Miłko (takasobie)! Jak zimowity Ci nie wyjdą, to trzeba kupić nowe cebulki. Lubię jak się pojawiaja, przepowiadając
jesień. A i teraz jest już ich kilka odmian. Co do zdjęcia z kłoskiem i komarem sama nie wiedziałam, czy uda mi się go uchwycić, bo to był tylko ułamek sekundy. Śmiesznie zresztą wygladał z tymi tylnymi, zwisajacymi odnóżami.
Jolu (Jola1)! Cieszę się, że Ci się podobaja moje zdjęcia. Strasznie lubię takie widoczki nie tylko roślin, ale także uwijających się przy nich owadów. Super, że lubisz do mnie zaglądać
Paulinko! Liczyłam na to, że docenisz... I możesz liczyć na więcej...
Justyno (justi177)! Jestem tylko amtorką, ale lubię to i to bardzo. Nie wiem dlaczego, ale ludzie na zdjęciach mi tak dobrze nie wychodzą. Choć może jakbym poćwiczyła. Z tego komputera nie mogę zamieścić zdjęcia, ale możesz liczyc na takie z dedykacją
April! sama nie wiem, kiedy to zarosło, bo od pierwszych nasadzeń minęło raptem 2 lata, a byłol już wówczas malutko. Rozwiązanie z podjazdem i skalniakiem na styku róznicy poziomów nie było zaplanowane. Po prostu dom musieliśmy podnieść o 60 cm, a garaż został na dotychczasowym poziomie. Wybrałam skalniak, bo nie ma tam za wiele ziemi. Początkowo każdy deszcz wymywał mi stamtąd ziemię, ale jak rośliny się rozrosły nie mam już tego problemu. Ozdoby kupuję tylko jak znajdę cos taniego i gustownego, bo w sumie także nie jestem na tym etapie
Ale cieszę się, że Ci się podoba i rozwiązania i moje ozdoby
cdn
Jolu (Jola1)! Cieszę się, że Ci się podobaja moje zdjęcia. Strasznie lubię takie widoczki nie tylko roślin, ale także uwijających się przy nich owadów. Super, że lubisz do mnie zaglądać
Paulinko! Liczyłam na to, że docenisz... I możesz liczyć na więcej...
Justyno (justi177)! Jestem tylko amtorką, ale lubię to i to bardzo. Nie wiem dlaczego, ale ludzie na zdjęciach mi tak dobrze nie wychodzą. Choć może jakbym poćwiczyła. Z tego komputera nie mogę zamieścić zdjęcia, ale możesz liczyc na takie z dedykacją
April! sama nie wiem, kiedy to zarosło, bo od pierwszych nasadzeń minęło raptem 2 lata, a byłol już wówczas malutko. Rozwiązanie z podjazdem i skalniakiem na styku róznicy poziomów nie było zaplanowane. Po prostu dom musieliśmy podnieść o 60 cm, a garaż został na dotychczasowym poziomie. Wybrałam skalniak, bo nie ma tam za wiele ziemi. Początkowo każdy deszcz wymywał mi stamtąd ziemię, ale jak rośliny się rozrosły nie mam już tego problemu. Ozdoby kupuję tylko jak znajdę cos taniego i gustownego, bo w sumie także nie jestem na tym etapie
cdn
- sweety

Ewo (gajowa)! Ależ proszę. Nie ma to jak być czarownicą... A tak na serio - pozytywne nastawienie to połowa sukcesu
NIech Ci kwitnie slicznie i sie rozrasta!
Monia (Niunia1981)! Nic mnie ostatnio tak nie ucieszyło, jak Twoje stwierdzenie, że poprawiam Ci humor
Justyno (justyna-gl)! Tak na prawdę u nas faktycznie wszytsko jest opóźnione o jakieś 2 - 3 tygodnie. Taki klimat. teraz fajnie, a na wiosne nie moge sie doczekać... Cieszę się, że wróciłaś do nas tajnos agentos
Maju (Majka411)! Skoro lubisz, to wstępuj kiedy tylko najdzie Cię ochota,a zapewniam Cie - będę się bardzo cieszyć. Niestety nie wiem, jakie imie nosi owa landrynkowa piękność. Może komuś uda się ją rozpoznać? Nie palnowałam zakupu róży, ale sama rozumiesz, ze nie mogłam jej tam zostawić
Aniu (Aancyk)! Z tyłu za domem zostawie trochę trawnika, ale z przodu tylko odrobinę, by zrobić małe tło rabatkom. Odpadnie mi w ten sposób część koszenia. Mnie to nie relaksuje, a mój M. raczej ma niewiele okazji...
Marzenko (sosenki4)! No trzeba pracować, choc jak mam chwilę to spogladam na forum. Tak w ramach relaksu. Super, że podobają Ci się portrety moich roślin
Beatko (beata68)! Ta sosna to kolejny kompulsywny zakup. Widziałam jednak na all w bardzo przystępnych cenach. Malutkie, ale przecież urosną... Oczywiście może ją podziwiać u mnie ile tylko dusza zapragnie. Wirtualnie i w realu
Kasiu(Kubasia)! To sie wie, że tajnosi mają dobry guust... Nie znalazło się miejsce tym razem, to może następnym???
cdn
Monia (Niunia1981)! Nic mnie ostatnio tak nie ucieszyło, jak Twoje stwierdzenie, że poprawiam Ci humor
Justyno (justyna-gl)! Tak na prawdę u nas faktycznie wszytsko jest opóźnione o jakieś 2 - 3 tygodnie. Taki klimat. teraz fajnie, a na wiosne nie moge sie doczekać... Cieszę się, że wróciłaś do nas tajnos agentos
Maju (Majka411)! Skoro lubisz, to wstępuj kiedy tylko najdzie Cię ochota,a zapewniam Cie - będę się bardzo cieszyć. Niestety nie wiem, jakie imie nosi owa landrynkowa piękność. Może komuś uda się ją rozpoznać? Nie palnowałam zakupu róży, ale sama rozumiesz, ze nie mogłam jej tam zostawić
Aniu (Aancyk)! Z tyłu za domem zostawie trochę trawnika, ale z przodu tylko odrobinę, by zrobić małe tło rabatkom. Odpadnie mi w ten sposób część koszenia. Mnie to nie relaksuje, a mój M. raczej ma niewiele okazji...
Marzenko (sosenki4)! No trzeba pracować, choc jak mam chwilę to spogladam na forum. Tak w ramach relaksu. Super, że podobają Ci się portrety moich roślin
Beatko (beata68)! Ta sosna to kolejny kompulsywny zakup. Widziałam jednak na all w bardzo przystępnych cenach. Malutkie, ale przecież urosną... Oczywiście może ją podziwiać u mnie ile tylko dusza zapragnie. Wirtualnie i w realu
Kasiu(Kubasia)! To sie wie, że tajnosi mają dobry guust... Nie znalazło się miejsce tym razem, to może następnym???
cdn
- sweety

Lucy (Arabella)! Nie będę udawać przesadnie skromnej, bo sosenka na prawdę jest pierwsza klasa
A musiałam coć zrobic z rozsadami, bo nie mogłam zmarnować darów Moni, a na podłodze mi przeszkadzały. No i cóż... Jestem pedantką i lubię porządek 
Kasiu (Keetee)! Pięknie było wczoraj i pięknie jest dziś. Szkoda tylko, że trzeba siedziec w pracy. Co do zdjęcia - to był ułamek sekundy i nie miałam pewności, czy udało mi sie go uchwycić. Leciał jak bombowiec. Niekiedy się cos uda
Grażynko (Kogra)! Tak jakoś wyszło z tymi zakupami
Pewnie dopiero na wiosnę wezmę się za wykończenie tego pomieszczenia, ale mam tam problem z sufitem (pomieszczenie jest obniżone o 60 cm w stosunku do poziomu piętra, a drzwi prowadzące do niego - siłą rzeczy znajdują się na normalnym poziomie), ale może coś przez zime wymyślę? Zresztą niespecjalnie mi sie spieszy. Nie będę robić salonów pralce, odkurzaczowi, a nawet ... rozsadom
Ewo (ewamaj66)! Z tymi kłujacymi masz podobnie jak ja
Ale obok takiego kudłatka nie mogłam przejść obojętnie. A rozlenice mam tydzień
Forum skutecznie zaraziło mnie i trawami
Maryniu (marpa)! Raz Ty, raz ja
Ale zawsze jesteś miłym i oczekiwanym gościem
Miłko (takasobie)! Mojemu nic nie zagraża, bo to wydzielona część pomieszcznia gospodarczego. Dodatkowo wstawię tam na zimę stół ogrodowy i będzie jeszcze więcej miejsca na przechowywane doniczki z tarasu
cdn
Kasiu (Keetee)! Pięknie było wczoraj i pięknie jest dziś. Szkoda tylko, że trzeba siedziec w pracy. Co do zdjęcia - to był ułamek sekundy i nie miałam pewności, czy udało mi sie go uchwycić. Leciał jak bombowiec. Niekiedy się cos uda
Grażynko (Kogra)! Tak jakoś wyszło z tymi zakupami
Ewo (ewamaj66)! Z tymi kłujacymi masz podobnie jak ja
Maryniu (marpa)! Raz Ty, raz ja
Miłko (takasobie)! Mojemu nic nie zagraża, bo to wydzielona część pomieszcznia gospodarczego. Dodatkowo wstawię tam na zimę stół ogrodowy i będzie jeszcze więcej miejsca na przechowywane doniczki z tarasu
cdn
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Ania , jestem tu bardzo często, ale na działeczce internet mi słabo chodzi, to się nie odzywam
Ja też bym jej nie zostawiła, jest śliczna. Zamów różyczki ....
- sweety

Reniu (reniulek)! Cichaczem??? To dobrze, że sie ujawniłaś
No i Super, że podobaja Ci się moje roślinki i ich zdjęcia
Zapraszam częściej
Co do ceny pw 
Aniu (wielkakulka)! Takie etykiety są niemal wszędzie
Na szyszki zaczekam, bo na razie nie ma ani jednej i wówczas chetnie sie podzielę
Marzko (Sosneki4)! W zimie dość regularnie zrzucam śnieg ze wszystkich okien dachowych, a i wówczas nie trzeba roślinom tyle światła
Jakoś damy radę
Małgosiu (malgocha1960)! Oj straszysz mnie
Mam jednak nadzieję, że moja przetrwa nie tylko tę zimę, ale i każdą kolejną. Jestem pełna optymizmu
Maliolu! Pewnie, że świetny pomysł. Ostatnio także buszowałam po strychu i jakby co - tam też mam jeszcze trochę miejsca
Maju (Majka411)! No wiem, wiem...I rozumiem niedostatyki związane z dostępem do internetu. Sama do niedawna ciagnęłam na mobilnym. Zreszta najważniejsze, by Ci się podobało
A z różyczkami... Sama nie wiem, czy jeszcze zamawiać. U nas zimy są ciężkie. Może lepiej na wiosnę???
Aniu (wielkakulka)! Takie etykiety są niemal wszędzie
Marzko (Sosneki4)! W zimie dość regularnie zrzucam śnieg ze wszystkich okien dachowych, a i wówczas nie trzeba roślinom tyle światła
Małgosiu (malgocha1960)! Oj straszysz mnie
Maliolu! Pewnie, że świetny pomysł. Ostatnio także buszowałam po strychu i jakby co - tam też mam jeszcze trochę miejsca
Maju (Majka411)! No wiem, wiem...I rozumiem niedostatyki związane z dostępem do internetu. Sama do niedawna ciagnęłam na mobilnym. Zreszta najważniejsze, by Ci się podobało
- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Aniu, śliczne zdjęcia, a sosenka przepiękna
Ostatnio coraz bardziej sosenki wpadają mi w oko
A Twoje miejsce na rozsady super...
Ja do wiosny wstrzymuje się z wszelkim "sianiem-rozsadzaniem" 
A Twoje miejsce na rozsady super...
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- wielkakulka

A ja kupiłam cebulki tulipanów, 11 róznych odmian - mam nadzieję, że tak będzie
Muszę jeszcze zdobyc jakiekolwiek hiacynty, krokusy, żonkile - posadzę w trawce.
pozdrawiam
Muszę jeszcze zdobyc jakiekolwiek hiacynty, krokusy, żonkile - posadzę w trawce.
pozdrawiam
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Ja kupiłam cebulki czosnków niebieskich i cebulki dużo mniejszych białych.
Teraz się zastanawiam gdzie to wsadzić.
U mnie Aniu zimy również z dużymi minusami, a ja zawsze wolę nasadzenia jesienne.
Jak dobra sadzonka i dobrze posadzona, to spoko da radę. Nic nie wypadnie.
Jak sadzę wiosną, to róża długo mi się przyjmuje, a mnie coś bierze.....
i doczekać się nie mogę jej kwiatów.

Teraz się zastanawiam gdzie to wsadzić.
U mnie Aniu zimy również z dużymi minusami, a ja zawsze wolę nasadzenia jesienne.
Jak dobra sadzonka i dobrze posadzona, to spoko da radę. Nic nie wypadnie.
Jak sadzę wiosną, to róża długo mi się przyjmuje, a mnie coś bierze.....