Ogródek Robaczka cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 3

Post »

Kasiu, świetne zakupy a plan by pies z dredami strzegł ogrodu w miejscu, które wskazałaś, jak najlepszy. Pokażesz bukszpany?
Piękny zarys trawnika... Podziwiam, że zapał ogrodowy masz na poziomie początku sezonu :)
Serdeczności ;:196
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasia piękny okaz tego psiaka :D ,mój ma pięć lat,a jak go kupowałam to miał zaledwie z pięć dredów :;230
Oj trawnik się kurczy :D ,kto Tobie zdziera ta darń ,bo chyba sama nie chapiesz? :D
Ja jeszcze nie zaczęłam działać z różami,jakoś chęci nie mam...chyba zlecę ogrodnikowi tą robotę :D ,za to kupiłam chyba z dwieście tulipanów i drugie tyle krokusów,trzydzieści hiacyntów, pięćdziesiąt narcyzów,cebulice i szafirki...kto to wsadzi :;230
Awatar użytkownika
paryska
500p
500p
Od: 20 lip 2008, o 17:50

Post »

Cześć Kasik :wit
Ja, już komplemencić Ci nie mogę, bo co jeszcze mozna napisać....wszystko zostało powiedziane. Jedno jest pewne udzieliło mi się przez Ciebie i kilka innych dziewczyn, różano -zboczonych, że....tak jak zapierałam się.... tak teraz tylko róże mi w głowie. I znów kolejne pytanie mam do Ciebie czy posiadasz różyczkę okrywową alba meidiliand, na al. znalazłam takowe w cenie 4,50zł i zastanawiam się czy to jakaś ściema, że tak tanio czy po prostu różyczka do bani. Potrzebuje 7 sztuk więc cena kusi. I czy 14 zł za bonikę 82 to nie za mało, w centum ogrodniczym po tyle widziałam? czy też ściema i dzikusek mi jakiś wyrośnie?
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

O rany Kasiu, u ciebie non stop odtrawniczanie ;:oj Tyle zmian, że kompletnie nie nadążam za postępami ;:108 Pies z dredami świetnie się prezentuje, rozumiem, że przejście obok tej rabatki będzie pod oknem ? Pomysł na różaneczniki pod oknem baardzo mi się podoba ;:63
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny to był dzień :D Spędzony w ogrodzie, pełen luz i odpoczynek, obcowanie z różami, sesja foto... ehh...a jutro do roboty ;:145
Martuś, super, że Ci się podoba! Pies chodził za mną od dawna, nie miałam tylko dla niego odpowiedniego miejsca...teraz się znalazło :lol:
Ula, świetny zestaw wymyśliłaś z azaliami i różami! U mnie azalie będą po przeciwnej stronie, razem z RH. Róże są wszędzie wokoło :D
Ewa, jak dobrze pokombinujesz, to znajdziesz :wink: To jednak zbyt ładna roślinka żeby ją "upychać" w ogrodzie...Między innymi dlatego kupiłam dopiero teraz, gdy stała już buda :;230
Gosiu, czas na ogród mam tylko popołudniami, więc mniej niż bym sobie tego życzyła, ale zapału mi nie brakuje, to fakt :D
Mam nadzieję, że po towarzyskim weekendzie tez znajdziesz czas na odpoczynek w ogrodzie ;:196
Monia, Super słyszeć, że działasz w ogrodzie! Ja też mam przed sobą trochę roszad wśród roślinek, startuję w środę, ma się ochłodzić i pogoda na przesadzanie optymalna. Ciekawa jestem jakie wybrałaś powojniczki, zaraz pójdę zobaczyć :wit
Reniu, dziękuję! To bardzo budujące gdy czytam tyle pozytywnych komentarzy! Cieszę się, ze zmiany idą ku lepszemu ;:333
Madziu, potrzeba zmian jakoś mnie nie opuszcza od początku sezonu...Duża w tym zasługa Forum, zwiedzam tyle pięknych ogrodów, czerpię inspirację i pomysłów przybywa. Póki mam chęci i siłę na realizację to działam ;:65
Aguś, cieszę się, że pomysł przypadł Ci do gustu! Dzięki Tobie zwróciłam na niego uwagę, a gdy zobaczyłam na żywo w Twoim ogrodzie to już była miłość na całego! Zapału mi nie ubywa, jeno sezon się kończy...perspektywa zimy mnie przeraża ;:144
Oluniu, Twój psiak to już pokaźne zwierzę! Od razu zwróciłam na niego uwagę, zaprasza do zwiedzania Twojego pięknego ogrodu od samego wejścia ;:170 Sadzenia takiej ilości cebulek nie zazdroszczę, ale wiosenne kwitnienie na pewno wynagrodzi Ci pracę ;:196
Parysko, widzę, że różyczka Cię dopada :lol: Miło to słyszeć, będą się pięknie prezentować w Twoim ogrodzie. Ja preferuję zakupy różane w szkółach i od sprawdzonych dostawców, również z Forum. Alba Meidiland nie mam u siebie... reszta na PW ;:196
Kasiu, trawnika ciągle ubywa :D Przejście faktycznie jest pod oknem, ale dotychczas było tam nieco smutnawo, mam nadzieję, że RH trochę ożywią ten zakątek..zwłaszcza w maju :D

Trochę fotek na dobranoc :wit

Morning Greeting
Obrazek

First Lady
Obrazek

Jubilee Celebration
Obrazek

Nostalgie ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Louis Odier
Obrazek

Obrazek

Coral Castle
Obrazek

Chippendale
Obrazek

Senteur Royale
Obrazek

Obrazek

Alabaster
Obrazek

Sour Emmanuelle
Obrazek

Lina R.

Obrazek

Haendel
Obrazek

Obrazek

Perovskia
Obrazek

Barbula klandońska - zaczyna kwitnąć
Obrazek

Obrazek

I takie tam...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Pięknie kwitną Twoje róże, no i piękne "takie tam"...perowskia srebrzysta, jakby oszroniona :D

No i masz rację - najpierw buda, potem pies :;230 Tymczasem jednak sobie poczytałam, no i okazuje się, że są europejskie i japońskie - i w dodatku kilka "ras" :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ewa, mój jest japoński maści "Stiff Weeper" - odkryłam to dopiero po adopcji.. Ja też nie wiedziałam, że jest aż tyle ras :lol:
Różyczki sprawiają, że mam bananka na twarzy gdy tylko wychodzę do ogrodu :D Nie miałam pojęcia, że to coś z kolcami może dawać tyle radochy ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Kasia no niesamowicie kwitną Ci rózyczki , First lady po prostu boska ;:173 Tym psem to mi tak swirdujecie w głowie ,ze kurteczka nie wiem juz co robic....W Auchan fantastyczne róze , i iglaki formowane ,jaki ja biedny człowiek z tymi pożądliwosciami ..... ;:14 Tyle tego pieknego wprost przed oczy sie pcha ;:219
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Witaj słonecznie :wit
Piękne portrety róż ;:167 Ja jednak najbardziej lubie ogladać 'całoksztaty' takie romantyczne ,zadbane i przemyślane aranżacje ....Gratuluję ;:180
Wejście do domu to jak trakt królewski !Brawo ;:138
Marzę o takim psiaku ...nawet wiem gdzie go wsadzę ;:224
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego tygodnia ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Uff,doczytałam. :lol:
Kasiu mamy psa tej samej rasy, tylko mój ma krótsze dredy. Podziwiam Twój zapał do pracy, to co wyprawiasz w ogrodzie jest godne podziwu. Pomysł na Rh i azalie, jak najbardziej trafiony.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu jesteś niesamowita ze zmianami w ogrodzie szalejesz jak na początku sezonu. Skąd Ty bierzesz tyle sił i energii, no i zapału oczywiście? Mnie bardzo brakuje na wszystko czasu, a teraz jak wieczory coraz szybciej ciemne to już w ogóle.
Działam z kurierem. Czy w czwartek będziesz w domu, żeby mógł rośliny od Ciebie odebrać?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witaj Kasiu, dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowa ;:168
Widzę że dołączyłaś do hodowców psów :tan Mój jest tej samej rasy, choć sierść ma jeszcze sporo krótszą bo pewnie młodszy szczeniak. Ale też kupowałam takiego wysokiego bo efekt wtedy tych długich dredów jest fantastyczny. Miejsce wybrałaś rewelacyjnie.
Zastanawiam się tylko jak Ty będziesz przechodziła wokół domu jak tą rabatą tak tam zamkniesz przejście? Może czegoś w opisie nie zrozumiałam :oops:

Kwitnienie róż u Ciebie jest chyba w zenicie. Brak słów żeby opisać ich urodę i wierz mi że nie jest to cukrowanie ale stworzyłaś raj na ziemi. ;:167
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Passiflora i róża to fajne połączenie. Musze mamie napomknąć o czymś takim :) U mnie też kwitnie ale zobaczyć będę mogła dopiero w czwartek niestety. Cóż tutaj więcej dodać, zakochać się idzie patrząc na te zdjęcia. Nie widać u ciebie jeszcze pierwszych oznak jesieni, a u mnie już tak. Ale próbuję pozbywać się żółknących liści i nie widać ;:131
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Kasiu, pięknie kwitną róże ;:138 Sour Emmanuelle jest śliczniutka. :D
Domyślam się, że sporo pracy za i jednocześnie przed Toba w związku z tworzeniem nowych rabat.
Bardzo jestem ciekawa jakie marzenia zrealizujesz tym razem. ;:168
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Łuki królewskie przed wejściem do domu cudne a jak to zarośnie...będzie bajecznie :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”