sokolica pisze:No tak, ale jest jeszcze kwestia zimowania

Teraz więc tylko czekać, aż dojdziesz do tego, że jeszcze więcej miejsca osiągniesz, gdy poprzesadzasz wszystko w najbardziej funkcjonalne kwadraciki

O kwadratowych doniczkach już myślałem prawdę mówiąc i nie wiem jak to będzie w przyszłym sezonie. Może z 30 roślinek zrobi się ok. 100

Ja już nic nie mówię, bo moje zarzekanie się, że już koniec, że już nic więcej jak widać się nie sprawdza... Zimowaniem się nie martwię akurat, bo mam jeden wolny, nieogrzewany pokój, w którym spokojnie upchnie się rośliny w dużej ilości. Na moją kolekcję starczy z dużym zapasem

Na pewno wrzucę jakieś fotki z zimowiska, więc będzie można sobie wszystko zobaczyć
AleksandraBdg pisze:A w kolejnym będzie tak duży,że będzie można mieszkać z roślinkami

Pomysł bardzo fajny i na pewno roślinki odwdzięczą się za takie warunki

Czy w tle widać Aeonium Schwarzkopf? Piękne jest

Chyba musiałabym się w takie zaopatrzyć....
To
Aeonium arboreum var. atropurpureum, a przynajmniej tak mi się wydaje. Dałem za nie całe 4zł, a pochodzi ze szklarni Pana Moroza. Jednak z tego co się orientuję da radę spotkać je w marketach. Cieszę się, że roślinka przypadła do gustu

A czy kaktusy odwdzięczą się zdrowym wzrostem i kwitnieniem to się okaże w przyszłym sezonie

Trzymaj kciuki.
nolina pisze:Domek pierwsza klasa

Podoba mi się , teraz tylko kupować ,kupować lub siać

W lodówce czekają nasiona Melocactusa, więc w okolicach marca wysieję to i niech się dzieje wola nieba
Cieszę się, że nowy inspekt wzbudził takie zainteresowanie

Niezmiernie mi miło widzieć tak duży odzew

Nawet Pan Henryk zaszczycił mnie komentarzem za co składam wirtualne pokłony

Dziękuję wszystkim za chęć wystukania na klawiaturze paru linijek tekstu

Przyznam szczerze, że dzięki temu forum idzie się zżyć z Wami wszystkimi