Kaktusowo u Abaddon'a

Zablokowany
Inez
500p
500p
Od: 22 cze 2010, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kaktusowo u Abaddon'a

Post »

Pięknie! barwo ;:138 ahhhhhhh zazdroszczę miejsca :lol:
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ile miejsca ;:224 przecież Ty normalnie możesz szaleć jeszcze w tym sezonie ;:oj
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Doskonały pomysł z nowym foliakiem! ;:333

Ile miejsca...

Można w przyszłym roku postawić większy, w następnym większy, w kolejnym większy... :lol:
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
AleksandraBdg

Post »

A w kolejnym będzie tak duży,że będzie można mieszkać z roślinkami :heja Pomysł bardzo fajny i na pewno roślinki odwdzięczą się za takie warunki ;:173 Czy w tle widać Aeonium Schwarzkopf? Piękne jest ;:167 ;:167 Chyba musiałabym się w takie zaopatrzyć....
Awatar użytkownika
nolina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2010, o 21:37

Post »

Domek pierwsza klasa ;:215 Podoba mi się , teraz tylko kupować ,kupować lub siać :;230
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, tak, kupować, siać ;:138 tyle miejsca, tyle pola nie moze stać odłogiem, grunt się marnuje ;:224
Inez
500p
500p
Od: 22 cze 2010, o 16:35

Post »

Za nyskadu, jak możesz pozwolić zeby się miejsce marnowało??!! :;230 natychmiast na zakupy!!! :tan
Awatar użytkownika
mCm86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 21:23

Post »

sokolica pisze:No tak, ale jest jeszcze kwestia zimowania :wink: Teraz więc tylko czekać, aż dojdziesz do tego, że jeszcze więcej miejsca osiągniesz, gdy poprzesadzasz wszystko w najbardziej funkcjonalne kwadraciki :lol:
O kwadratowych doniczkach już myślałem prawdę mówiąc i nie wiem jak to będzie w przyszłym sezonie. Może z 30 roślinek zrobi się ok. 100 :lol: Ja już nic nie mówię, bo moje zarzekanie się, że już koniec, że już nic więcej jak widać się nie sprawdza... Zimowaniem się nie martwię akurat, bo mam jeden wolny, nieogrzewany pokój, w którym spokojnie upchnie się rośliny w dużej ilości. Na moją kolekcję starczy z dużym zapasem :) Na pewno wrzucę jakieś fotki z zimowiska, więc będzie można sobie wszystko zobaczyć :)
AleksandraBdg pisze:A w kolejnym będzie tak duży,że będzie można mieszkać z roślinkami :heja Pomysł bardzo fajny i na pewno roślinki odwdzięczą się za takie warunki ;:173 Czy w tle widać Aeonium Schwarzkopf? Piękne jest ;:167 ;:167 Chyba musiałabym się w takie zaopatrzyć....
To Aeonium arboreum var. atropurpureum, a przynajmniej tak mi się wydaje. Dałem za nie całe 4zł, a pochodzi ze szklarni Pana Moroza. Jednak z tego co się orientuję da radę spotkać je w marketach. Cieszę się, że roślinka przypadła do gustu :wink: A czy kaktusy odwdzięczą się zdrowym wzrostem i kwitnieniem to się okaże w przyszłym sezonie :) Trzymaj kciuki.
nolina pisze:Domek pierwsza klasa ;:215 Podoba mi się , teraz tylko kupować ,kupować lub siać :;230
W lodówce czekają nasiona Melocactusa, więc w okolicach marca wysieję to i niech się dzieje wola nieba :D

Cieszę się, że nowy inspekt wzbudził takie zainteresowanie :D Niezmiernie mi miło widzieć tak duży odzew :) Nawet Pan Henryk zaszczycił mnie komentarzem za co składam wirtualne pokłony ;:180 Dziękuję wszystkim za chęć wystukania na klawiaturze paru linijek tekstu :) Przyznam szczerze, że dzięki temu forum idzie się zżyć z Wami wszystkimi ;:136
Moja kolekcja cz. I cz. II
Pozdrawiam
Mateusz (dawniej Abaddon)
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo uprzejmy człek z Ciebie. Zawsze chętnie zaglądam do Twojego wątku ale nie zawsze piszę choć gaduła za mnie. :wink:
Przyznam szczerze, że dzięki temu forum idzie się zżyć z Wami wszystkimi ;:136
Tutaj tak jest. Pewnie dlatego że nie dyskutujemy o sprawach istotnych dla codziennego życia a o ulubionym hobby to atmosfera jest zwykle świetna. I dlatego tu wszyscy jesteśmy. :)
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, tak potwierdzam to taka odskocznia od życia codziennego ;:oj
Awatar użytkownika
theoria_
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 sie 2010, o 00:54
Kontakt:

Post »

Mateusz inspekcik pierwsza klasa - dobra robota :!:
abaddon1986 pisze:Ja swoją zidentyfikowałem na podstawie numerku na doniczce :) Jako, że to zakup marketowy, który przybył z Holandii to na podstawie strony, którą kiedyś mi polecono zidentyfikowałem roślinkę :) Nie wiedziałem tylko, że nazwa jest taka rozbudowana :) A na stronce opisali to tak: http://www.eurocactus.nl/product/542463 ... mptotricha .
Nad prawidłowym nazywaniem marketowców nikt się nie trudzi, tutaj i tak jest najważniejszy człon nazwy a mogło by być Mammillaria mix - co się często zdarza.
Paula15 pisze:Ja też mam opisaną M. decipiens ssp. albescens :D
Albescens jak sama nazwa wskazuje ma całkiem białe ciernie, camptotricha żółte do brązowych.
Awatar użytkownika
pieczarah
500p
500p
Od: 14 lis 2010, o 17:26

Post »

Eleganckie mieszkanko mają Twoje rośliny ;:138 a że balkonu jeszcze trochę zostało,to pewnie na takim foliaku się nie skończy :wink:
pozdrawiam,ania
kłujące
Awatar użytkownika
Paula15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 16:15

Post »

theoria_ pisze:
Paula15 pisze:Ja też mam opisaną M. decipiens ssp. albescens :D
Albescens jak sama nazwa wskazuje ma całkiem białe ciernie, camptotricha żółte do brązowych.
Hm....moja była rozpoznana kiedyś na forum, ale w takim razie mam to drugie :roll: Ciernie są białe tylko z początku, potem ciemnożółte, a starsze są brązowe-muszę zmienić nazwę u siebie ;:173
Awatar użytkownika
mCm86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 21:23

Post »

Dzisiaj zauważyłem na szczycie Hamatocactus hamatacanthus zaczątki pąków kwiatowych ale obawiam się, że nie zdąży zakwitnąć :( Pączek dopiero się wyłania a tu już 1/3 września za nami...
Moja kolekcja cz. I cz. II
Pozdrawiam
Mateusz (dawniej Abaddon)
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Da radę przy takiej pogodzie ;:108 chociaż od jutra deszcze zapowiadają ...
Zablokowany

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”