Było by wspaniale! Trzymam kciuki żeby się udałoPaula15 pisze: theoria_ mam nadzieję, że większość lithopsów w doniczce zakwitnie-to będzie widok![]()
Akwelan_2009 pisze:Również, mimo że przeglądam z uwagą różnorodność roślin w wątku, nie pozostawiłem po wizytach żadnego "odcisku", nadrabiam zaniedbanie. Podziwiam różnorodność roślin, bardzo ładne "żywe kamyki", sadzonki Adenium nadrobią zaległości w rozwoju jak będą przesadzone w nowe doniczki i będą "opalać" się na słonku. Mina pieska zaskoczyła mnie - takie słodziutkie "Niewiniątko". Mam i ja takiego "lokatora" z tym że pekińczyka, fajny przyjaciel, ale ma swoje "żelazne zasady", nie lubi być zbyt "poddanym"
, raczej taki mały przywódca, co często skutkuje "domowymi awanturami"
pozostałymi z domownikami, toleruje tylko mnie i nie robi mi "scen".
Póki co pokażę kwiatek, jeszcze nie do końca rozwinięty, Lithops gesinaetheoria_ pisze: Było by wspaniale! Trzymam kciuki żeby się udało
hen_s pisze:Litopsy i konofyta urokliwe! Bardzo lubię te roślinki i przez lata je hodowałem. Pod wzlędem piękności (i zapachu) kwiatów nie mają wielu rywali wśród sukulentów.![]()
hen_s pisze:Novinki ładne. Szczególnie moją uwagę zwróciły gymnokalicja - widać, że choroba gymnokalicjowa się po wątku roznosi...
theoria_ pisze:Śliczne słoneczka! Ale Fredzio to normalnie bomba - normalnie szacunAż się boję pytać ile kosztował
theoria_ pisze:Też mam go w planach, ale odkładam zakup do chwili kiedy będę miała lepsze warunki i zimowanie z prawdziwego zdarzenia. Na razie podziwiam u Ciebie i Iwonki
Widzę, że Fredek zauroczył wszystkichnyskadu pisze:Fredi extra ale serduszka![]()
urokliwe, a jeszcze jak zakwitną
to będzie widok
Masz rację Fred nie wygląda na Mammillarię- w ogóle dziwnie wyglądasokolica pisze:Mi też Fred wpadła w oko, mimo że nie przepadam za mamilariami. W zasadzie ta forma to bardziej sukulenta przypomina. Kamyki też ładne, ja nie mam do nich ręki zupełnie. Już nie został mi ani jeden![]()
Ciekawe, czy baldianum zdąży. Ten to kolejny leń jeśli o rozwijanie pąka chodzi.
A ja mam i zieloną i tą zabarwioną na czerwononolina pisze:SliczneMoja sulka od dołu jest zabarwiona na czerwono.Muszę dokupić taką zieloną
![]()
Lithopsowy kwiatek przypomina łąkę wiosną