Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Re: Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 7

Post »

Ojojoj ale widoczki jak wszystko porosło hmmm uroczy kącik wypoczynkowy wśród tak gęstej roślinności :wit
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu bardzo przyjemnie jest w Twoim ogrodzie.
:D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wandziu,chciałam ci powiedzieć,że w razie jak byś 8go/sobota/była na miejscu i nie jechała w Bieszczady to czuj się zaproszona do wątku kujawiaków na agrę.Numer do mnie masz w razie gdybys nabrała ochoty.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lora, dzięki, niedługo się widzimy :heja
Obrazek

Zeniu, ja też bez przerwy coś zmieniam, bo mi się przestaje podobać to i owo. Teraz jest kolorowo, ale to za sprawą jesieni, bo cieniste rabaty nabierają barw dzięki wybariwającym się żurawkom, miodunkom i hostom. No i trawy także się wyzłacają i wysrebrzają. A hortensje to już w ogóle. Pani Jesień jest najpiękniejsza.
Obrazek

Grażynko, ta moja nie pachnie, bo nie ma kwiatów. Muszę sprawdzić, czy liście po potarciu wydzielają jakiś zapach. Pozdrawiam w pierwszym dniu pracy. Ileż to płaczów i skarg musisz się dzisiaj nasłuchać i ile łez otrzeć...

Obrazek

Kropelko, ładnie to ujęłaś. Rzeczywiście w moim cienistym ogrodzie można się czasem zanurzyć i odpocząć w chłodku. Zapraszam serdecznie :D
Obrazek

Sweety, ta różyczka Dronning Margrethe jest wyjątkowo delikatna. Niewielkie urocze kwiatki, jakby nieśmiało stulone.

Jolu1. teraz to chyba i koleuski trzeba już szczepkować, żeby dobrze przetrwały na parapetach. ;:108

Justi, o twoje wrażenia z Pęchcina nawet pytać nie muszę :D Wiem z góry, że ci się podobało. A co do Gartentraume i Heritage to po twojej uwadze faktycznie też zauważyłam, że są do siebie bardzo podobne zarówno z wyglądu, jak i z delikatności kwiatów oraz niechęci do deszczu.
Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mario.k55 - różę Crocus Rose mam od zeszłej jesieni. A więc, jak widać nie wymarzła, co już jest jej ogromnym plusem. Poza tym w porównaniu do innych angielek ma dość sztywne pędy i u mnie kwitła właściwie bez przerwy, wydając nowe kwiaty po przekwitnięciu starych. No i jest naprawdę piękna. Delikatna, porcelanowa. Polecam.
Obrazek

Margo, a czy ty masz jakieś konkretne plany co do zakupów w Skierniewicach? Czy po prostu jedziesz spontanicznie?

BeatkoT, dziękuję za pamięć! A może wybrałabyś się do Skierniewic 15-ego?

Obrazek

Elizabetka, miło mi, że wpadłaś i że nie zapominasz. Ja także bardzo lubię twój ogród pełen dorodnych róż i zaglądam do niego dla czystego relaksu:D
Obrazek

Małgosiu, bardzo ci dziękuję, ale jadę w ten weekend do lubelaków i niestety nie będę mogła cię odwiedzić. POzdrów wszystkich i dobrze się bawcie w ogrodniczym gronie ;:196
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ma tyle pięknych i delikatnych róż ;:167 Ale skoro Ty je u siebie zmieściłaś, a ja mam większy ogród :twisted:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Wszystko przepiękne a już różyczki to ;:167

co to za kwitnąca na niebiesko roślinka na pierwszym zdjęciu z 1 września? Jakoś nie rozpoznaję ;:131

Nabyłam sobie wreszcie Vanilla Fraise i Pink Diamond. Niestety nie mieli Silver Dolar i Phantoma a tak się na nie zasadzałam w Pęchcinie.
Szkoda że się tygodniami rozminęłyśmy ;:168 Nie miałam pojęcia że 4 godziny to będzie za mało na zwiedzanie i zakupy ;:224 przez to moje były bardzo chaotyczne :;230 Już wiem że będę musiała tam znów pojechać :;230 Kupiłam też werbenę patagońską :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wspaniała seria zdjęć... Crocus Rose i Heritage bardzo sobie cenię - to znakomite róże, chociaż mnie ta druga w tym roku nie zakwitła... nauczyłam się jednak cierpliwości do angielek.
Udanego dnia, Wandziu!
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Wandziu witaj poniedziałkowo ;:196
O po Twojej recenzji bardzo ciesze sie ,ze przyjedzie do mnie Crocus Rose ;:138
Kocham Twoje cieniste zakątki i te bibelociki w rabatach ;:173
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Wandziu,
wszystko się zgadza, byłam, widziałam w końcu, ale nie cały ogród, zakupy male zrobione, wrażenia niedosytu zostały jednak....ale to może i lepiej, bo prędzej tam wrócę.... ;:173

Ależ ta H. jest niemożliwe piękniutka. ;:124 Nic z tego. Mam szlaban na drugą cześć trawnika :;230
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Wandziu ja koleuski szczepiłam na wiosnę ale jak teraz porobisz szczepki to na wiosnę ostro ruszą i jak przyjdzie czas wysadzania na rabaty to będą już spore roślinki.Ania-MonaeS robiła w ubiegłym roku sadzonki z heliotropów ale stwierdziła że raczej słabo jej rosną, ja próbowałam ale ususzyłam wszystkie i jednak zostanę przy siewie bo krócej się trzeba zajmować a zimą nie pamiętam o podlewaniu takich roślinek a trzymam je w piwnicy.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Powoli wracam do normalnego życia po remoncie :D Do końca jeszcze daleko, ale korzystam z każdej wolnej chwili, żeby odwiedzić ulubione ogrody, ostatnio bywałam głównie w swoim, a i to rzadko :oops:
Pamiętam, że nie lubisz róż zwieszających kwiaty w dół. Geoff Hamilton stoi prosto, pewnie tak już mu zostanie.
Niecierpki, te o dużych, białych kwiatach, raczej trudno wysiać. Lepiej zrobić sadzonki. Sadzonkowałam do tej pory te pełne, ale ostatniej zimy koty tak grasowały, że sadzonki nie wytrzymały ciągłego podnoszenia z ziemi. Może w tym roku będą raczej spać, nie biegać po parapetach, bo zamierzam sadzonkować pełny różowy.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Oj mam zaległości 8-) a na dokładkę wolno otwierają mi się zdjęcia :? A którego są Skierniewice? pewnie mi się nie uda...
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Wandziu, u Ciebie wszystko jest tak naturalnie wkomponowane, że wygląda jakby rosło tu od zawsze. Piękny naturalny ogród stworzyłaś.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Wandziu bardzo lubię oglądać fotki z Twojego cienistego ogrodu... słoneczne promienie wpadają do Ciebie jak przez ażurową zasłonkę ;:108 ogród jest pełen uroku i tajemnic...

Pozdrawiam Jola
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Wandziu, jak pięknie u Ciebie. Wsapaniałe róże, śliczne hortensje... przysiadłabym chętnie na tej ławeczce w cieniu drzew...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”