Doniczkowe Misiaczki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Graszka
1000p
1000p
Od: 1 gru 2007, o 15:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Doniczkowe Misiaczki

Post »

Misiaczko dzwoneczka przezimuj w domu na parapecie, gdy trochę zbrzydnie tzn powyciąga się listki mu pożółkną to wiosną obetnij. Pięknie się zagęści i znów będzie zdobił pomieszczenie. A te szczepki w ukorzeniacz i do ziemi dość dobrze się przyjmują. Cieszę się , że pięknie się rozrósł i nie przyniósł wstydu. :D Pa
Pozdrawiam, Grażyna
Moje rośliny i roślinki cz.1, cz.2
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kaktus ślicznie rozkwitł ;:138 . Wygląda jakby miał wielką antenę na czubku :wink: . Jednak stapelia przebija wszystko ;:108 - jej kwiat jest taki... inny od wszystkich ;:215 . Piękny jest ;:138 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Misiaczka
500p
500p
Od: 10 mar 2011, o 16:51

Post »

Nolinka :;230 smrodek poszedł na podwórko, tam mu dobrze ;:108 . Kurczaki bardzo usamodzielniły się bo mama kwoka je zostawiła ale w końcu duże już są, jeden nawet przerósł mamę, tak to jest ,że teraz dzieci większe od rodziców :;230
Graszka bardzo się cieszę że mnie odwiedziłaś, za tego dzwoneczka to należą ci się ogromne buziaki ;:cm nie wyobrażam sobie go zmarnować jest boski. Jak myślisz jakbym go przetrzymała w temp.10 st. bo on rośnie razem z fuksją, a one tak potrzebują w zimie :?:
Wiktoria W wprawdzie kaktus ma antenę satelitarną ale programów nie chce ściągać :;230 , stapelia też bardzo w moim guście ale smród nie do wytrzymania :;230

Cały czas kwitną kloniki
Obrazek

Obrazek
a tak się zapyla :;230
Obrazek
Ołownik
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękny klonik, ładny ma kolor.
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23

Post »

Masz rację jak dużo donic a upały są to można się zalatać z konewką,
bardzo mi się podoba to Clerodendrum ugandese tym bardziej że lubię niebieski kolor, chyba sobie zapisze tę nazwę i dodam do listy chciejstw tym bardziej że może rosnąć na tarasie bo w domu to już nie mam miejsca.
Kaktusiki też lubię a śmierdziuszki uwielbiam więc chwalę.
I powiedz mi jeszcze to wcześniejsze zdjęcie kwiatuszka całego białego to hibiskus ogrodowy czy róża chińska?
Awatar użytkownika
Bazyliaa
200p
200p
Od: 9 lip 2012, o 18:34
Kontakt:

Post »

Cały wątek oglądałam z zapartym tchem. Przepiękny Oleander, Storczyki no i Fuksje. Gratuluje zdrowych i zadbanych kwiatów. Pozdrawiam :D
w moim zielonym domu mój wątek na forum
Misiaczka
500p
500p

Post »

Dziewczyny bardzo się cieszę z waszych odwiedzin ;:114 już myślałam że nikt tu nie zagląda ale na szczęście piękne kwiatki "wabią pszczółki" ;:196
trzynastka klonik bardzo obficie kwitnie, zauważyłam że jak pozwalam mu zawiązywać nasiona to przerywa kwitnienie więc obrywam mu przekwitłe kwiaty ;:108
anetta Tak z konewką to się nalatam, zwłaszcza że niektóre roślinki to straszne pijaki, np. oleander i kloniki ;:131
Clerodendrum ugandese naprawdę bardo fajna roślinka, trzeba ją przycinać i kwitnie na młodych pędach, teraz moja wypuszcza nowe pąki kwiatowe ;:215
Na dniach zakwitnie mi zwykły echinopsis multipleks, ma 3 wielkie pąki, będzie co podziwiać :D
Ten kwiatek co pytasz to kwitnie bawełna wieloletnia, mam ją z nasionka. Kwiat podobny do hibiskusa, kolor trochę nie wyszedł bo rzeczywiście jest "smakowity" kremowy, zaraz pokażę co z niego wyrosło ;:oj
Bazyliaa bardzo się cieszę ,że jesteś. Jak widzisz nie mogę się zdecydować i mam wszystkiego po trochu ;:131 teraz to większość na powietrzu, a zimą parapety zapchane ;:224
Oleander to już wiekowy jest ,a fuksje to mam dopiero pierwszy rok, zobaczymy jak to z nimi będzie ;:173

bawełna; kwitnienie
Obrazek
w kulce z pewnością kryje się białe złoto :lol:
Obrazek
całość
Obrazek
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Kaktusiki rosną w siłę i nawet kwitną ;:138 Widać, że w dobre ręce trafiły ;:108

Piękna bawełna i cudne kwitnienia kloników ;:138
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Rozalka_74
200p
200p
Od: 8 sty 2011, o 17:48

Post »

Śliczne to drzewko bawełny sama je siałaś czy kupiłaś już takie dorodne.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

No to teraz czekam czy będzie kłębuszek bawełny :)
Misiaczka
500p
500p

Post »

justus27 takie duże kaktusiki to Twoja zasługa ;:138 , piękne są, muszę o nie dbać :!: Justyna daj znać kiedy zasuszasz hipeastrum bo moje dużo liści ma ;:224
Rozalka74 bawełnę sama siałam i teraz rozpiera mnie duma :;230 a siałam jakoś na wiosnę ;:131
trzynastka no pewnie czekamy ;:65

Zakwitł mi wiekowy echinopsis;
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Kwitną również storczyki;

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a to moje maleństwo wychowane od listeczka, kolor niespodzianka;
Obrazek
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Misiaczko przepięknie kwitnie kaktus ;:138 Storczusie śliczne - moje odpoczywają i na razie nie zanosi się na kwitnienie.
Brawa za samodzielne wyhodowanie skrętniczka ;:138 . Właśnie dzisiaj zauważyłam, że listek od ciebie zaczął wypuszczać dzidziusie, a już straciłam nadzieję :heja
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Storczyki obficie u ciebie zakwitły, ale królowa jednej nocy uwielbiam jej zapach cytrynowo-liliowy:) :wit
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14

Post »

Gratuluję pąków u skrętnika ;:138 , natomiast storczyki nie kwitną, tylko szaleją ;:oj . Co Ty im zadałaś :wink: ?
Kaktus wygląda równie niesamowicie. Ja w tym sezonie postaram się zapewnić moim odpowiednie warunki, żebym też mogła cieszyć się takimi widokami ;:108 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

;:oj Misiaczko, oglądam z otwartą buzią Twoje parapety. Ależ Ci ślicznie kwitną storczyki ;:138

Hihi...ja ciachnęłam zielone liście hipeastrom w połowie lipca. I tak stoją sobie już w piwnicy "przymusowo". Za wyjątkiem jednego, który (jak zwykle pierwszy) wypuścił już paczek i wylądował na parapecie południowym.
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”