Doniczkowe Misiaczki
- Graszka
- 1000p
- Od: 1 gru 2007, o 15:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Doniczkowe Misiaczki
Misiaczko dzwoneczka przezimuj w domu na parapecie, gdy trochę zbrzydnie tzn powyciąga się listki mu pożółkną to wiosną obetnij. Pięknie się zagęści i znów będzie zdobił pomieszczenie. A te szczepki w ukorzeniacz i do ziemi dość dobrze się przyjmują. Cieszę się , że pięknie się rozrósł i nie przyniósł wstydu.
Pa

- Wiktoria_W
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kaktus ślicznie rozkwitł
. Wygląda jakby miał wielką antenę na czubku
. Jednak stapelia przebija wszystko
- jej kwiat jest taki... inny od wszystkich
. Piękny jest
.

-
- 500p
- Od: 10 mar 2011, o 16:51
Nolinka
smrodek poszedł na podwórko, tam mu dobrze
. Kurczaki bardzo usamodzielniły się bo mama kwoka je zostawiła ale w końcu duże już są, jeden nawet przerósł mamę, tak to jest ,że teraz dzieci większe od rodziców
Graszka bardzo się cieszę że mnie odwiedziłaś, za tego dzwoneczka to należą ci się ogromne buziaki
nie wyobrażam sobie go zmarnować jest boski. Jak myślisz jakbym go przetrzymała w temp.10 st. bo on rośnie razem z fuksją, a one tak potrzebują w zimie
Wiktoria W wprawdzie kaktus ma antenę satelitarną ale programów nie chce ściągać
, stapelia też bardzo w moim guście ale smród nie do wytrzymania
Cały czas kwitną kloniki

a tak się zapyla

Ołownik

Graszka bardzo się cieszę że mnie odwiedziłaś, za tego dzwoneczka to należą ci się ogromne buziaki

Wiktoria W wprawdzie kaktus ma antenę satelitarną ale programów nie chce ściągać

Cały czas kwitną kloniki

a tak się zapyla

Ołownik

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękny klonik, ładny ma kolor.
- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
Masz rację jak dużo donic a upały są to można się zalatać z konewką,
bardzo mi się podoba to Clerodendrum ugandese tym bardziej że lubię niebieski kolor, chyba sobie zapisze tę nazwę i dodam do listy chciejstw tym bardziej że może rosnąć na tarasie bo w domu to już nie mam miejsca.
Kaktusiki też lubię a śmierdziuszki uwielbiam więc chwalę.
I powiedz mi jeszcze to wcześniejsze zdjęcie kwiatuszka całego białego to hibiskus ogrodowy czy róża chińska?
bardzo mi się podoba to Clerodendrum ugandese tym bardziej że lubię niebieski kolor, chyba sobie zapisze tę nazwę i dodam do listy chciejstw tym bardziej że może rosnąć na tarasie bo w domu to już nie mam miejsca.
Kaktusiki też lubię a śmierdziuszki uwielbiam więc chwalę.
I powiedz mi jeszcze to wcześniejsze zdjęcie kwiatuszka całego białego to hibiskus ogrodowy czy róża chińska?
Cały wątek oglądałam z zapartym tchem. Przepiękny Oleander, Storczyki no i Fuksje. Gratuluje zdrowych i zadbanych kwiatów. Pozdrawiam 

w moim zielonym domu mój wątek na forum
-
- 500p
Dziewczyny bardzo się cieszę z waszych odwiedzin
już myślałam że nikt tu nie zagląda ale na szczęście piękne kwiatki "wabią pszczółki"
trzynastka klonik bardzo obficie kwitnie, zauważyłam że jak pozwalam mu zawiązywać nasiona to przerywa kwitnienie więc obrywam mu przekwitłe kwiaty
anetta Tak z konewką to się nalatam, zwłaszcza że niektóre roślinki to straszne pijaki, np. oleander i kloniki
Clerodendrum ugandese naprawdę bardo fajna roślinka, trzeba ją przycinać i kwitnie na młodych pędach, teraz moja wypuszcza nowe pąki kwiatowe
Na dniach zakwitnie mi zwykły echinopsis multipleks, ma 3 wielkie pąki, będzie co podziwiać
Ten kwiatek co pytasz to kwitnie bawełna wieloletnia, mam ją z nasionka. Kwiat podobny do hibiskusa, kolor trochę nie wyszedł bo rzeczywiście jest "smakowity" kremowy, zaraz pokażę co z niego wyrosło
Bazyliaa bardzo się cieszę ,że jesteś. Jak widzisz nie mogę się zdecydować i mam wszystkiego po trochu
teraz to większość na powietrzu, a zimą parapety zapchane
Oleander to już wiekowy jest ,a fuksje to mam dopiero pierwszy rok, zobaczymy jak to z nimi będzie
bawełna; kwitnienie

w kulce z pewnością kryje się białe złoto

całość

trzynastka klonik bardzo obficie kwitnie, zauważyłam że jak pozwalam mu zawiązywać nasiona to przerywa kwitnienie więc obrywam mu przekwitłe kwiaty

anetta Tak z konewką to się nalatam, zwłaszcza że niektóre roślinki to straszne pijaki, np. oleander i kloniki

Clerodendrum ugandese naprawdę bardo fajna roślinka, trzeba ją przycinać i kwitnie na młodych pędach, teraz moja wypuszcza nowe pąki kwiatowe

Na dniach zakwitnie mi zwykły echinopsis multipleks, ma 3 wielkie pąki, będzie co podziwiać

Ten kwiatek co pytasz to kwitnie bawełna wieloletnia, mam ją z nasionka. Kwiat podobny do hibiskusa, kolor trochę nie wyszedł bo rzeczywiście jest "smakowity" kremowy, zaraz pokażę co z niego wyrosło

Bazyliaa bardzo się cieszę ,że jesteś. Jak widzisz nie mogę się zdecydować i mam wszystkiego po trochu

Oleander to już wiekowy jest ,a fuksje to mam dopiero pierwszy rok, zobaczymy jak to z nimi będzie

bawełna; kwitnienie

w kulce z pewnością kryje się białe złoto

całość

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Kaktusiki rosną w siłę i nawet kwitną
Widać, że w dobre ręce trafiły
Piękna bawełna i cudne kwitnienia kloników

Piękna bawełna i cudne kwitnienia kloników

-
- 200p
- Od: 8 sty 2011, o 17:48
Śliczne to drzewko bawełny sama je siałaś czy kupiłaś już takie dorodne.
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
No to teraz czekam czy będzie kłębuszek bawełny 

-
- 500p
justus27 takie duże kaktusiki to Twoja zasługa
, piękne są, muszę o nie dbać
Justyna daj znać kiedy zasuszasz hipeastrum bo moje dużo liści ma
Rozalka74 bawełnę sama siałam i teraz rozpiera mnie duma
a siałam jakoś na wiosnę
trzynastka no pewnie czekamy
Zakwitł mi wiekowy echinopsis;

Kwitną również storczyki;

a to moje maleństwo wychowane od listeczka, kolor niespodzianka;

Rozalka74 bawełnę sama siałam i teraz rozpiera mnie duma

trzynastka no pewnie czekamy

Zakwitł mi wiekowy echinopsis;

Kwitną również storczyki;

a to moje maleństwo wychowane od listeczka, kolor niespodzianka;

- Nolinka
- Od: 28 maja 2012, o 09:54
Misiaczko przepięknie kwitnie kaktus
Storczusie śliczne - moje odpoczywają i na razie nie zanosi się na kwitnienie.
Brawa za samodzielne wyhodowanie skrętniczka
. Właśnie dzisiaj zauważyłam, że listek od ciebie zaczął wypuszczać dzidziusie, a już straciłam nadzieję 

Brawa za samodzielne wyhodowanie skrętniczka

Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
Storczyki obficie u ciebie zakwitły, ale królowa jednej nocy uwielbiam jej zapach cytrynowo-liliowy:) 

- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
Gratuluję pąków u skrętnika
, natomiast storczyki nie kwitną, tylko szaleją
. Co Ty im zadałaś
?
Kaktus wygląda równie niesamowicie. Ja w tym sezonie postaram się zapewnić moim odpowiednie warunki, żebym też mogła cieszyć się takimi widokami
.

Kaktus wygląda równie niesamowicie. Ja w tym sezonie postaram się zapewnić moim odpowiednie warunki, żebym też mogła cieszyć się takimi widokami

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54

Hihi...ja ciachnęłam zielone liście hipeastrom w połowie lipca. I tak stoją sobie już w piwnicy "przymusowo". Za wyjątkiem jednego, który (jak zwykle pierwszy) wypuścił już paczek i wylądował na parapecie południowym.