W moim warzywniaku wyrosły mi takie rośliny, i nie wiem co to jest.
Wiem, że miałam pomysł aby wysiać tam jakieś dwuletnie kwiatki,ale chyba nie zdążyłam tego zrobić.
Dlatego proszę o identyfikację

Po przekwitnięciu tworzy się ten lampionik i on sobie powoli żółknie. Gdy już się to stanie, wyłuskujesz ze środka kuleczkę- w niej właśnie jest multum nasion. Albo na świeżo albo po podsuszeniu rozcinasz ją i wysypujesz ziarenka na przykład na talerzyk i stawiasz w przewiewnym miejscu. Po wysuszeniu zsypujesz w woreczek strunowy, opisujesz i czekasz do pory wiosennych wysiewów
 Po przekwitnięciu tworzy się ten lampionik i on sobie powoli żółknie. Gdy już się to stanie, wyłuskujesz ze środka kuleczkę- w niej właśnie jest multum nasion. Albo na świeżo albo po podsuszeniu rozcinasz ją i wysypujesz ziarenka na przykład na talerzyk i stawiasz w przewiewnym miejscu. Po wysuszeniu zsypujesz w woreczek strunowy, opisujesz i czekasz do pory wiosennych wysiewów 
 Czary czy co
 Czary czy co   Raczej nie przyniosłam jej z niczym, bo nic nowego w tym miejscu nie sadziłam, to rabata z rozrośniętymi, starszymi kępami liliowców.Chyba nasiona maja taką moc przetrwania.
  Raczej nie przyniosłam jej z niczym, bo nic nowego w tym miejscu nie sadziłam, to rabata z rozrośniętymi, starszymi kępami liliowców.Chyba nasiona maja taką moc przetrwania.