Storczyki dewuka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piękny!!! ja prawie nigdy nie kupuje z przeceny, bo nie umiem trafić, a poza tym nie chce mi się ileś tygodni czekać, aż przecenią. zresztą i tak storczyki zwykle kupuje na wystawach, rzadko w sklepach.
volumineux
500p
500p
Od: 8 lut 2008, o 14:15

Post »

To też dobry sposób. :P
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Dorotko, te Twoje zakupy wspaniałe są, po prostu "STORCZYKOWY ZAWRÓT GŁOWY". :o Gratuluję udanych zakupów i atrakcyjnych cen.
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To nie chodzi o czekanie - wchodzisz do sklepu i albo jest coś przecenionego albo nie. :)
Następne dendrobium wzięłam ze względu na to mnóstwo nowych przyrostów. Przesadziłam je i troche wycięłam korzeni z samego środka ale skoro idzie jak szalone to chyba mu te nadgnite korzenie nie przeszkadzały. No i ten pęd kwiatowy na zupełnie łysym pędzie....
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Dorotko wszystkie są piękne :D Ja też zwykle przecenione kupuję ;) bo takie lubię najbardziej :P i mój portfel też :wink:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Dorotko, wszystkie piękne ale to dendrobium.......... ;:111 takiego koloru jeszcze nie widziałam, zniewalający jest ;:226 ach te przeceny....u mnie w LM za 15 zł były falenopsisy ale nie odważyłabym się ich kupić, były całkiem zmarnowane, liście uschnięte, korzenie przelane...bida z nędzą, nie to co u Ciebie ;:183 GRATULACJE ;:138
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu i Dorotko - polubiłam to oczekiwanie na niespodziankę jaka sprawia mi zakwitnięcie takiego biedaczka. W dodatku najczęściej kolor też jest niespodzianką. 8)
Obrazek
A tak wygląda całe to dendrobium.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

może wyrosną ci te przyrosty. moje wygląda dość podobnie, tylko te przyrosty nie chca rosnąć. a tam, gdzie twoje ma pąki, moje ma keiki. ale może z twoim jest wszystko ok i urośnie. tylko dziwne, że tyle naraz... jak rośnie za dużo to chybva nie będą potem zbyt okazałe, ale nie wiem, jak bedzie z twoim.
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Storczykowa - kupiłam je po to właśnie, żeby zobaczyć co to z tego wyrośnie i czy w ogóle. :roll:
A w piątek byłam z wizyta u Kari i dostałam od nie falenopsisa, ludisię i papiophedilum.
Nie mogę teraz wstawić zdjęć, bo fotosik znowu ma wolne. Ale wszystkie 3 już przesadziłam. Okazało sie po wyjęciu z doniczki ludisii, że siedzi tak naprawdę w plastikowym koszyczku wielkości dużej zakrętki i strasznie próbuje się przecisnąć przez te małe oczka. Rozcinanie tego koszyczka trwało całe wieki. :?
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jak ja miałam ludisię też była w takim koszyczku malutkim, ale jej nie wyciągałam.
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek
A tak wyglądała akcja reanimacyjna falenopsisa. Ma on nowe korzenie i nowy listek więc jestem dobrej myśli.
Awatar użytkownika
dorela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2007, o 15:26

Post »

dewuka pisze:Asiu i Dorotko - polubiłam to oczekiwanie na niespodziankę jaka sprawia mi zakwitnięcie takiego biedaczka. W dodatku najczęściej kolor też jest niespodzianką. 8)
Obrazek
A tak wygląda całe to dendrobium.
Ale Ci się trafiła wiosna w doniczce :lol: ,ja też lubię jak chore i osłabione rośliny wracają do życia :D to jest największa nagroda za trud włożony w ich opieke.
pozdr Dorota
Moje storczyki
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40

Post »

:shock: :shock: :shock: No ładnie... dopiero teraz - dzięki Tobie, Dorotko - dowiaduję się, co to się działo z tymi storczykami. Ludisia nigdy nie marudziła, że jej ciasno ;) A falka poprzedni właściciel musiał... zalać, czy tak? Czy dlatego te odcięte korzenie są takie ciemne?
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko,dawno mnie u Ciebie nie było i takie nowości mnie minęły. Dendrobium ekstra...kolor niesamowity :roll: Co do Ludisii, to aż mnie teraz korci, żeby zajrzeć do swojej, bo zupełnie zatrzymała się w rozwoju :cry: A podłoże też jej zmieniłaś?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kari pisze::shock: :shock: :shock: No ładnie... dopiero teraz - dzięki Tobie, Dorotko - dowiaduję się, co to się działo z tymi storczykami. Ludisia nigdy nie marudziła, że jej ciasno ;) A falka poprzedni właściciel musiał... zalać, czy tak? Czy dlatego te odcięte korzenie są takie ciemne?
To co obcięłam było zgnite. Ale jestem dobrej myśli, bo ma nowe korzonki i listek. Ludisja po wyjęciu z tego obrzydliwego koszyka rozpadła sie na 2 części ale i w jej przypadku nie wygląda to źle. Najgorzej wygląda sprawa z sabotkiem - korzenie zupełnie zgnite :(
Guciu - dzięki za komplementy dla dendrobium. :lol: Ziemia w ludisji była w dobrym stanie, dodałam do niej tylko trochę kory i keramzytu.
Dorela - lada chwila zakwitnie wypatrzone na przecenie ciemno-wiśniowe dendrobium. Zaglądam do niego i zaglądam, ale to będzie radocha.... Chociaż na razie zakwitną tylko 3 pąki ale będzie ich ooo albo więcej.
:wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”