Mój kwiecisty zakątek. cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kwiecisty zakątek. cz. 4

Post »

No Tadziu jak naprodukowałeś sadzonek to pochwal się może zasilimy Twoje konto na nowe chciejstwa.
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Hej Tadziu hej ,jak sie miewasz?
Roślinki śliczne ale tak niedaleko mamy do siebie a hryzantemy u mnie ani myślą kwitnąć ,hm ciekawe.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Tadziu,swój eucomis miałam 2 lata z rzędu w donicy i kwitł pięknie i o wiele dłużej niż teraz co diabeł podkusił mnie wsadzić do gruntu.
Dmuchaj na szkarłatkę,żeby było jak najwięcej nasionek. ;:108
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit witaj Tadziu
piękne te kwiatowe portrety :D ..no i ten "Eukomis" robi wrażenie ;:oj
jeszcze letnie dopieszczanie ogródka i kilka zdjęć znowu podrzucisz ..no nie?
pozdrawiam :wit
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Witaj Tadziu :wit Piękne masz te eukomisy,ja podchodziłam do nich ze dwa razy,ale nie rozkochały mnie w sobie ;:185 Podobno cebula musi podrosnąć,żeby wydać piękny kwiat.Patrząc na Twoje,znowu nabieram ochoty na nie...I czekam na patent na stojące mieczyki,może nie drogo go odkupię :;230 A swoją drogą,pomysł Grażynki wydaje mi się wystarczający ;:131 Wróciłam do mieczyków,są takie piękne odmiany,tylko to pokładanie się ich ;:222 Ze skrzypu też robię użytek,ale nie wiem, czy skuteczny.Po prostu wrzucam pęk do beczki z deszczówką i podlewam.Na wywar to trzeba mieć czas.Pocieszam się,że zawsze coś tam da :roll: I ja chętnie zobaczę Twoje sadzonki :D Tak wielu roślin jeszcze nie mam,chętnie kupię :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Tadzio to tak wpadnie na forum rzuci kilka fotek i znika to chyba po to żebyśmy zaczęły za nim tęsknić.
Tadek pokazuj szybko działania z ogrodu.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

A u mnie w ziemi kwitną do teraz eukomisy , choć nie wszystkie .
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Witam miłych gości. :wit
Mnie nie ma a tyle odwiedzin . Do tego taka miła niespodzianka. Tak , bo nic nie wiedziałem , że Dorotka (Keetee) zgłosiła moją kandydaturę. Dziękuję wszystkim , którzy głosowali na mnie ;:196 ;:196
Miałem zmianę operatora i trochę kłopotów przy tym . Teraz na światłowodach , ma kopa , 20 Gb to expres.
Beatko , zapraszam. W zimie jest więcej czasu , ja także o tej porze buszuję po ogrodach. ;:108
Grażynko wszystko się zgadza, MM , może w przyszłym roku będzie ok. :uszy
Tereniu , można zostawić w donicy i na zimę w piwnicy na sucho , przetrzyma.
Tadeo , jest taka siatka, do zbrojenia. Spełnia swoją rolę tak jak pisałeś. W małej grupce mój patent będzie lepszy. Jak zrobię ,,prototypa'' , wstawię. Języczka musi rosnąć w cieniu , w czasie upałów żadne podlewanie nie pomoże.
Iwonko , eukomisy mam drugi rok , jestem zadowolony z nich. W przyszłym roku posadzę do donicy. Widzę , że lubią ,,ciepło w nogi'' . :wink:
Natko , różne są ,,szkoły '' siania. Zobacz na wątku Grażki Kogry, tam jest wszystko. ;:108
Halu MM. mam z tego samego żródła i także od wiosny. Miał 5 kwiatów. A azdjęcia kłamią . Także liliowce w różnych latach mają odmienne kwiaty. Zależnie od pogody.
Krysiu , Eukomisy są stosunkowo anie , po 4 zł płaciłem , choć cebule niewielkie , ale jak widać zakwitły. Szarłatka to tylko jedna roślina. Rośnie przez cały sezon. Może mam fotkę z wiosny , poszperam. Była malutka a tak wyrosła. Widziałęm Twoją , mogę prosić o nasionka :?: ;:180
Jolu , bardzo chętnie. Ale na wiosnę. To wszystko młode sadzonki , świerzo ukorzenione. Nie wiem jak przetrwają zimę. Nie chcę by były jakieś ,,wpadki''
Ewuś , to zależy od odmiany a także od stanowiska. Moje w pełnym słońcu rosną. A miewam się nieżle, choć ostatnio może zbyt przepracowany.
Małgoś , czasami tak bywa chcemy dobrze a wychodzi różnie. Zebrałem , już trochę nasionek , choć już ptactwo także jest zainteresowane. ;:124
Aguś , podrzucę fotek , coś i na jesieni ( tak , tak ) kwitnie.
Mireczko , do doniczki i na słońce . Muszą zakwitnąć . Nie przelewaj , to może im szkodzić. Zobaczysz mój pomysł stojaka na mieczyki , może ten będzie bardziej w guście :?: Ze skrzypu zrób wywar, o wiele bardziej skuteczny. Ma się gotować pół godziny na lekkim ogniu , nie ma żadnego zapachu.
Tak jak u Joli , dopiero na wiosnę.
Jolu , no może nie tak do końca, ale coś jest z tego co piszesz :wink:
Geniu , teraz pora na ,,ziemne'' , w donicach wcześniej a bywa , że dwa razy. I to nie tak rzadko. Znajoma ma na tarasie , ale w domu.
Fotki w póżniejszym terminie, na razie brak czasu , przepraszam.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

tade k pisze:Witam miłych gości. :wit
Mnie nie ma a tyle odwiedzin . Do tego taka miła niespodzianka. Tak , bo nic nie wiedziałem , że Dorotka (Keetee) zgłosiła moją kandydaturę. Dziękuję wszystkim , którzy głosowali na mnie ;:196 ;:196
Krysiu , Eukomisy są stosunkowo tanie , po 4 zł płaciłem , choć cebule niewielkie , ale jak widać zakwitły. Szarłatka to tylko jedna roślina. Rośnie przez cały sezon. Może mam fotkę z wiosny , poszperam. Była malutka a tak wyrosła.
Widziałem Twoją , mogę prosić o nasionka :?: ;:180
Wielkie ukłony za Twoją wiedzę i chęć dzielenia się nią z innymi - ta nagroda zasłużona.
Gratuluję.
Jeśli tylko " Silberstein " będzie mieć nasionka - zakwitła dość późno to bez żadnych ;:180 nasionka trafią do Ciebie.
Pozdrawiam
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Tadziu 20 GB masz ;:oj no patrz ,a ja w tej czarnej dziurze tylko 2 mam ;:145
Gratulejszony ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tadziu, piąteczka :wit Bardzo się cieszę, że wygrałeś konkurs - gratuluję raz jeszcze! :)
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A ja mam 2 GB i to po dwóch latach starań. Dlatego się cieszę jak głupia ;:138 ;:138 ;:138
Gratuluję nominacji i wygranego konkursu ;:180
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Krysiu , to ja chylę czoła przed Twoją wiedzą. ;:180 Twoja jest znacznie szersza. Ja mam tylko ,,wycinek '' kwitnące, Ty zaś o wiele wiele szerzej. O nasionkach jeszcze pogadamy. ;:108
Dorotko , dzięki :D . Myśl ę , że kto inny powinien wygrać , miałem więcej szczęścia.
Miałem przedtem 4 Gb , teraz nawet chyba 30 . Ja się nie znam , syn tym rządzi. ;:7 ;:7
Aguś dzięki. :uszy Cieszę się , ale czuję się skrępowany. :oops:
Dziękuję wszystkim raz jeszcze ;:168
Aniu dzięki . Mieszkam w małym miasteczku , ale z netem nie mam problemów, tyle do wyboru , że hej. Ten mam z TV , może nie rewelacja , ale 70 kanałów jest.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Tadziu gratulacje ;:138 ;:138 ;:138 , wygrana i nagroda jak najbardziej zasłużona, i kolejna do osoby z grupy lubelskiej :heja
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Dołączam z gratulacjami ;:63
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”