Mój kwiecisty zakątek. cz. 4
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kwiecisty zakątek. cz. 4
No Tadziu jak naprodukowałeś sadzonek to pochwal się może zasilimy Twoje konto na nowe chciejstwa.
- E@K66
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Hej Tadziu hej ,jak sie miewasz?
Roślinki śliczne ale tak niedaleko mamy do siebie a hryzantemy u mnie ani myślą kwitnąć ,hm ciekawe.
Roślinki śliczne ale tak niedaleko mamy do siebie a hryzantemy u mnie ani myślą kwitnąć ,hm ciekawe.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Tadziu,swój eucomis miałam 2 lata z rzędu w donicy i kwitł pięknie i o wiele dłużej niż teraz co diabeł podkusił mnie wsadzić do gruntu.
Dmuchaj na szkarłatkę,żeby było jak najwięcej nasionek.
Dmuchaj na szkarłatkę,żeby było jak najwięcej nasionek.

- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

piękne te kwiatowe portrety

jeszcze letnie dopieszczanie ogródka i kilka zdjęć znowu podrzucisz ..no nie?
pozdrawiam

Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Witaj Tadziu
Piękne masz te eukomisy,ja podchodziłam do nich ze dwa razy,ale nie rozkochały mnie w sobie
Podobno cebula musi podrosnąć,żeby wydać piękny kwiat.Patrząc na Twoje,znowu nabieram ochoty na nie...I czekam na patent na stojące mieczyki,może nie drogo go odkupię
A swoją drogą,pomysł Grażynki wydaje mi się wystarczający
Wróciłam do mieczyków,są takie piękne odmiany,tylko to pokładanie się ich
Ze skrzypu też robię użytek,ale nie wiem, czy skuteczny.Po prostu wrzucam pęk do beczki z deszczówką i podlewam.Na wywar to trzeba mieć czas.Pocieszam się,że zawsze coś tam da
I ja chętnie zobaczę Twoje sadzonki
Tak wielu roślin jeszcze nie mam,chętnie kupię 

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Tadzio to tak wpadnie na forum rzuci kilka fotek i znika to chyba po to żebyśmy zaczęły za nim tęsknić.
Tadek pokazuj szybko działania z ogrodu.
Tadek pokazuj szybko działania z ogrodu.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
A u mnie w ziemi kwitną do teraz eukomisy , choć nie wszystkie .
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Witam miłych gości.
Mnie nie ma a tyle odwiedzin . Do tego taka miła niespodzianka. Tak , bo nic nie wiedziałem , że Dorotka (Keetee) zgłosiła moją kandydaturę. Dziękuję wszystkim , którzy głosowali na mnie
Miałem zmianę operatora i trochę kłopotów przy tym . Teraz na światłowodach , ma kopa , 20 Gb to expres.
Beatko , zapraszam. W zimie jest więcej czasu , ja także o tej porze buszuję po ogrodach.
Grażynko wszystko się zgadza, MM , może w przyszłym roku będzie ok.
Tereniu , można zostawić w donicy i na zimę w piwnicy na sucho , przetrzyma.
Tadeo , jest taka siatka, do zbrojenia. Spełnia swoją rolę tak jak pisałeś. W małej grupce mój patent będzie lepszy. Jak zrobię ,,prototypa'' , wstawię. Języczka musi rosnąć w cieniu , w czasie upałów żadne podlewanie nie pomoże.
Iwonko , eukomisy mam drugi rok , jestem zadowolony z nich. W przyszłym roku posadzę do donicy. Widzę , że lubią ,,ciepło w nogi'' .
Natko , różne są ,,szkoły '' siania. Zobacz na wątku Grażki Kogry, tam jest wszystko.
Halu MM. mam z tego samego żródła i także od wiosny. Miał 5 kwiatów. A azdjęcia kłamią . Także liliowce w różnych latach mają odmienne kwiaty. Zależnie od pogody.
Krysiu , Eukomisy są stosunkowo anie , po 4 zł płaciłem , choć cebule niewielkie , ale jak widać zakwitły. Szarłatka to tylko jedna roślina. Rośnie przez cały sezon. Może mam fotkę z wiosny , poszperam. Była malutka a tak wyrosła. Widziałęm Twoją , mogę prosić o nasionka
Jolu , bardzo chętnie. Ale na wiosnę. To wszystko młode sadzonki , świerzo ukorzenione. Nie wiem jak przetrwają zimę. Nie chcę by były jakieś ,,wpadki''
Ewuś , to zależy od odmiany a także od stanowiska. Moje w pełnym słońcu rosną. A miewam się nieżle, choć ostatnio może zbyt przepracowany.
Małgoś , czasami tak bywa chcemy dobrze a wychodzi różnie. Zebrałem , już trochę nasionek , choć już ptactwo także jest zainteresowane.
Aguś , podrzucę fotek , coś i na jesieni ( tak , tak ) kwitnie.
Mireczko , do doniczki i na słońce . Muszą zakwitnąć . Nie przelewaj , to może im szkodzić. Zobaczysz mój pomysł stojaka na mieczyki , może ten będzie bardziej w guście
Ze skrzypu zrób wywar, o wiele bardziej skuteczny. Ma się gotować pół godziny na lekkim ogniu , nie ma żadnego zapachu.
Tak jak u Joli , dopiero na wiosnę.
Jolu , no może nie tak do końca, ale coś jest z tego co piszesz
Geniu , teraz pora na ,,ziemne'' , w donicach wcześniej a bywa , że dwa razy. I to nie tak rzadko. Znajoma ma na tarasie , ale w domu.
Fotki w póżniejszym terminie, na razie brak czasu , przepraszam.

Mnie nie ma a tyle odwiedzin . Do tego taka miła niespodzianka. Tak , bo nic nie wiedziałem , że Dorotka (Keetee) zgłosiła moją kandydaturę. Dziękuję wszystkim , którzy głosowali na mnie

Miałem zmianę operatora i trochę kłopotów przy tym . Teraz na światłowodach , ma kopa , 20 Gb to expres.
Beatko , zapraszam. W zimie jest więcej czasu , ja także o tej porze buszuję po ogrodach.

Grażynko wszystko się zgadza, MM , może w przyszłym roku będzie ok.

Tereniu , można zostawić w donicy i na zimę w piwnicy na sucho , przetrzyma.
Tadeo , jest taka siatka, do zbrojenia. Spełnia swoją rolę tak jak pisałeś. W małej grupce mój patent będzie lepszy. Jak zrobię ,,prototypa'' , wstawię. Języczka musi rosnąć w cieniu , w czasie upałów żadne podlewanie nie pomoże.
Iwonko , eukomisy mam drugi rok , jestem zadowolony z nich. W przyszłym roku posadzę do donicy. Widzę , że lubią ,,ciepło w nogi'' .

Natko , różne są ,,szkoły '' siania. Zobacz na wątku Grażki Kogry, tam jest wszystko.

Halu MM. mam z tego samego żródła i także od wiosny. Miał 5 kwiatów. A azdjęcia kłamią . Także liliowce w różnych latach mają odmienne kwiaty. Zależnie od pogody.
Krysiu , Eukomisy są stosunkowo anie , po 4 zł płaciłem , choć cebule niewielkie , ale jak widać zakwitły. Szarłatka to tylko jedna roślina. Rośnie przez cały sezon. Może mam fotkę z wiosny , poszperam. Była malutka a tak wyrosła. Widziałęm Twoją , mogę prosić o nasionka

Jolu , bardzo chętnie. Ale na wiosnę. To wszystko młode sadzonki , świerzo ukorzenione. Nie wiem jak przetrwają zimę. Nie chcę by były jakieś ,,wpadki''
Ewuś , to zależy od odmiany a także od stanowiska. Moje w pełnym słońcu rosną. A miewam się nieżle, choć ostatnio może zbyt przepracowany.
Małgoś , czasami tak bywa chcemy dobrze a wychodzi różnie. Zebrałem , już trochę nasionek , choć już ptactwo także jest zainteresowane.

Aguś , podrzucę fotek , coś i na jesieni ( tak , tak ) kwitnie.
Mireczko , do doniczki i na słońce . Muszą zakwitnąć . Nie przelewaj , to może im szkodzić. Zobaczysz mój pomysł stojaka na mieczyki , może ten będzie bardziej w guście

Tak jak u Joli , dopiero na wiosnę.
Jolu , no może nie tak do końca, ale coś jest z tego co piszesz

Geniu , teraz pora na ,,ziemne'' , w donicach wcześniej a bywa , że dwa razy. I to nie tak rzadko. Znajoma ma na tarasie , ale w domu.
Fotki w póżniejszym terminie, na razie brak czasu , przepraszam.
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Wielkie ukłony za Twoją wiedzę i chęć dzielenia się nią z innymi - ta nagroda zasłużona.tade k pisze:Witam miłych gości.![]()
Mnie nie ma a tyle odwiedzin . Do tego taka miła niespodzianka. Tak , bo nic nie wiedziałem , że Dorotka (Keetee) zgłosiła moją kandydaturę. Dziękuję wszystkim , którzy głosowali na mnie![]()
Krysiu , Eukomisy są stosunkowo tanie , po 4 zł płaciłem , choć cebule niewielkie , ale jak widać zakwitły. Szarłatka to tylko jedna roślina. Rośnie przez cały sezon. Może mam fotkę z wiosny , poszperam. Była malutka a tak wyrosła.
Widziałem Twoją , mogę prosić o nasionka![]()
![]()
Gratuluję.
Jeśli tylko " Silberstein " będzie mieć nasionka - zakwitła dość późno to bez żadnych

Pozdrawiam
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Tadziu 20 GB masz
no patrz ,a ja w tej czarnej dziurze tylko 2 mam
Gratulejszony

Gratulejszony

Tadziu, piąteczka
Bardzo się cieszę, że wygrałeś konkurs - gratuluję raz jeszcze! 

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
A ja mam 2 GB i to po dwóch latach starań. Dlatego się cieszę jak głupia
Gratuluję nominacji i wygranego konkursu

Gratuluję nominacji i wygranego konkursu

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Krysiu , to ja chylę czoła przed Twoją wiedzą.
Twoja jest znacznie szersza. Ja mam tylko ,,wycinek '' kwitnące, Ty zaś o wiele wiele szerzej. O nasionkach jeszcze pogadamy.
Dorotko , dzięki
. Myśl ę , że kto inny powinien wygrać , miałem więcej szczęścia.
Miałem przedtem 4 Gb , teraz nawet chyba 30 . Ja się nie znam , syn tym rządzi.
Aguś dzięki.
Cieszę się , ale czuję się skrępowany.
Dziękuję wszystkim raz jeszcze
Aniu dzięki . Mieszkam w małym miasteczku , ale z netem nie mam problemów, tyle do wyboru , że hej. Ten mam z TV , może nie rewelacja , ale 70 kanałów jest.

Dorotko , dzięki

Miałem przedtem 4 Gb , teraz nawet chyba 30 . Ja się nie znam , syn tym rządzi.

Aguś dzięki.

Dziękuję wszystkim raz jeszcze

Aniu dzięki . Mieszkam w małym miasteczku , ale z netem nie mam problemów, tyle do wyboru , że hej. Ten mam z TV , może nie rewelacja , ale 70 kanałów jest.
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Tadziu gratulacje
, wygrana i nagroda jak najbardziej zasłużona, i kolejna do osoby z grupy lubelskiej 

- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Dołączam z gratulacjami