Ogródek Robaczka cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 3

Post »

Kasiu, zachwycające jest "żelastwo" w Twoim ogrodzie. Nie wiem, czy kupujesz gotowe wyroby, czy ktoś Ci to robi... pewnie w wątku gdzieś można znaleźć informację, ale na razie nie mam czasu czytać wstecz wszystkich zaległych stron, choć bardzo bym chciała :(
Piękne uzupełnienie dla roślinek, naprawdę super :)
Awatar użytkownika
paryska
500p
500p
Od: 20 lip 2008, o 17:50

Post »

Obrazek

Kasiu, jak nazywa się ta różyczka? Czy to jest the fairy??? bo moja która była bez nazwy, jest strasznie podobna, ratuj, poradź ;:218
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To zdjęcie z hortensją to niczym z ogrodu Szmitów,cudo.
Kasiu,te oleandry były w małych doniczkach i wzięłam dwie doniczki na samym końcu ,bo przyjechałam pózno jak rozdawanie sie skończyło i stały takie sierotki,wzięłam obydwie jedną dla siebie,jedna dla koleżanki,obydwie sadzonki pięknie rosną.Czy to jest pojedyńczy oleander?
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

i jak tam Kasiu? ;:196
oglądałam relację i czytam wszędzie, że wystawa była niesamowita no i te wyprzedaże stoisk....... ;:173 pewnie razem z Asią się nieźle obłowiłyście :wink:
mi tylko mina zrzędła jak przeczytałam o wyprzedaży u Ćwika gdzie można było dostać Bremer Stadtmusikanten........i to za 15 zł ;:145 ;:223
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Kasiunia, a co to za różyca biała się tam wspina?
Obrazek

Mam jeszcze pytanie o gatunek Twojej lawendy - moje kupuję co roku nowe, żadna nie przezimowała, mimo okrywania i kopczykowania ;:185
A jak zwykle - czad u Ciebie! A karmel to bym normalnie zjadła!!!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

robaczek_Poznan pisze:

Obrazek
Kasiu, czy to nowy nabytek, czy już ten cyklamen zimował u Ciebie?
Posadziłam swojego zeszłej jesieni, teraz wyłażą mi takie listki.
Nawet napomniałam, że go mam.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie!
Niedawno wróciłyśmy z wojaży po Warszawie i już trochę odetchnęłam na tarasie po wszystkich wrażeniach.. :wink: Wyjazd bardzo udany, świetnie się bawiłyśmy, kupiłyśmy małe co nie co... ;:224 i zwiedziłyśmy wspaniały ogród Aguniady ;:138 Czego więcej chcieć? :lol:
Bardzo dziękuję za liczne odwiedziny ;:4
Dorotko, w tej donicy to faktycznie agapanty :D Kupione niedawno za niewielkie pieniądze, kwitną już dosyć długo i jeszcze mają pączki :uszy
Keetee, bardzo dziękuję!First Lady mam od ubiegłorocznej jesieni, bardzo ładnie się rozrasta ;:333 Ptaszki wyczaiłam gdzieś na wyprzedaży, sama jestem zaskoczona, jak dobrze im na ławeczce ;-)) Siedzą tam od ponad roku i nie chcą odlecieć...
Aguś, to nam było niezmiernie miło! Twój ogród na żywo jeszcze bardziej zyskuje, a gdy jeszcze oprowadza po nim właścicielka to w ogóle rewelacja ;:215 Bardzo dziękuję za popołudnie w miłym towarzystwie i pięknym ogrodzie, niezapomniane wrażenia przywiozłam od Ciebie ;:196
Aszka, dziękuję bardzo! Lawenda u mnie rośnie na większości rabat, mam do niej sentyment ;:131 Komponuje się dobrze prawie ze wszystkim, więc efekt pewnie przypadkowy, ale cieszę się, że Ci się podoba ;-))
Monia, ptaszki są kamienne i stoją w ogrodzie od ponad roku cały czas..lekko zielenieją ale nic im ogólnie nie dolega..
Małgosiu, prawie wszystkie elementy kute w ogrodzie (poza altaną) zamawiałam u kowali w oparciu o moje "projekty". Sama je wymyślam w długie zimowe wieczory, potem kreślę coś na papierze i wysyłam..więc nigdy nie mam pewności co do końca z tego wyniknie ;-)) Miło mi, że Ci się podobają!
Parysko, to The Fairy - pisałam już u Ciebie kiedyś, ze Twoja nn wygląda mi na The Fairy, jest bardzo podobna, nie sądzisz?
Gosiu, bardzo dziękuję! Widziałam ekspozycję Szmita na targach w Wawie, pokazał kilka pięknych hortensji, miło mi, że stawiasz mnie w takim dostojnym szeregu ;:131 Oleandry - jeżeli masz ode mnie - są pojedyncze, to były młode sadzonki, ukorzeniane tuż przed spotkaniem w Sulejowie, dla Was ;:4
Martusia ;:196 Szkoda, że Cię nie było ;:145 Brakowało nam Ciebie....ale było super, bitwa o clematisy była najlepsza :;230 opowiemy Ci wszystko jak się spotkamy! To kiedy u Ciebie na działeczce? ;:138
Lukrecjo, ta róża to "okrywowa" Sheer Silk, ale wypuściła długie baty i chcąc nie chcąc włazi na altanę :D
Gosiu, ten cyklamen u mnie jeszcze nie zimował....a Ty sadziłaś neapolitański (zimujący) czy ten klasyczny, alpejski?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A teraz mała foto-relacja z targów "Zieleń to Życie" w warszawskim EXPO.
Ogólnie muszę powiedzieć, że szału z roślinami nie było, ale bawiłyśmy się świetnie :D :heja :heja :heja
Duże rozczarowanie to kiepska oferta różana..w zasadzie poza Ćwikiem z Poznania, były tylko pojedyncze egzemplarze ;:222
Było zwiedzanie, rozmowy z wystawcami, logistyka zakupowa (akcja wszyscy wyPrzedają się o godzinie 16.00 i jak być w dziesięciu miejscach na raz ;:oj Byłyśmy co najmniej w ośmiu.. :;230 Była bitwa o clematisy, akcja z pożyczanym wózkiem i wirażem na parkingu, pakowaniem kwiatków (brawa dla Asieńki ;:63 ) i wyjazd z Wawy z zapakowanym po sam dach autem, który robił furorę na autostradzie (ubaw innych kierowców pt. "baby wiozą kwiatki" :D )

Angielska rabata u Szmita
Obrazek

Trawki i żurawki
Obrazek

Obrazek

Liriope
Obrazek

ładne odmiany ostróżek
Obrazek

jeżówki - było ich bardzo mało..
Obrazek

Obrazek

Obrazek

i nasza ulubiona ekspozycja - Marczyński

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

no szkoda, szkoda........ale w przyszłym roku już sobie nie odpuszczę :uszy
no to może w ten weekend? jakby co to sie zgadamy na PW ;:oj ;:196
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

No Kasia ...dzięki tak czekałam na relacje ,a nikt nic nie pisze :wit
jak czytam zakupy się udały i było szaleństwo clematisowe ;:173 No to muszą być super zakupy jak wzbudziłyscie takie zainteresowanie na drodze , :;230 fajnie :uszy
A pamiętasz kto się z tymi ostróżkami wystawiał :?:
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Dzięki Kasia za relację. Pięknie było.
Co kupiłaś? Powojniki to oczywista oczywistość i ....?
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

O nawet nie zauważyłam, że zrobiłaś tyle zdjęć! Fajnie, bo u mnie z fotkami skromniutko... Żal tylko, że nie uwieczniłyśmy auta! Zapakowane po sam dach, a i tak dobrze, że nam nic nie wystawało ... :;230 To prawda - logistycznie było to nie lada przedsięwzięcie, ale poza dwoma małymi kuchami (wrzośce i liriope) zdobyłyśmy wszystko co chciałyśmy! ;:163 ( Dziewczyny mówię Wam - Kaśka jest niesamowita - tak potrafi człowieka zbajerować, że namówi łysego na trwałą !!! :wink: )
Robaczku jeszcze raz dziękuję za wspaniałą wyprawę! ;:cm
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

:shock: :shock: ;:oj
ale cudna wystawa ;:oj
co ładnego kupiłaś ?? poproszę o fotki i opis :D
Jeżówki przepiękne! Te kwiaty mną zawładnęły absolutnie. Kupiłam w tym roku trochę odmian i teraz się zastanawiam jak one zimują (mam na myśli te ładniejsze, pełne odmiany) ;:173
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

he he łysego na trwałą..a to Kasia , masz duzą siłe rażenia :uszy dobrze dobrze,ze zarażasz ....bo Cudnie aranżujesz Swoją przestrzeń ;:173
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

;:63 czytam,że udany weekend ;:3 zakupy pewnie też udane
Kasiu ja również uwielbiam lawendę i jej zapach.Ostatnio widziałam wielki okrągły klomb z lawendy otoczony bukszpanem. ;:215 taki był
I we wszystkich szafach mam saszetki z lawendą
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”