Ogród w dolinie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
misia i klusek
1000p
1000p
Od: 29 lip 2012, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w dolinie

Post »

A wszystko z "biednej" biedronki - i sok i później kwiatki :;230
Pozdrawiamy
Barbara i Krzysztof

Nasza zielona niespodzianka-zapraszamy
Awatar użytkownika
Paula15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 16:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

wiolamanka pisze:Aniu ty masz chyba inną biedronkę niż ja bo u mnie takieeeeego soku nie sprzedawali dziś :;230
A u mnie we wtorek były całe półki świeżego soczku i na dodatek różne smaki :wink:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ja skoczę jutro do swojej biedronki po soczek ,bo 27 go maja byc rózne cebule w sprzedaży tulipany,hiacynty szachownice itd itp i mam nadzieję,ze pomylą się i w sobotę rzucą do sprzedaży.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

malgocha1960 pisze:Ja skoczę jutro do swojej biedronki po soczek ,bo 27 go maja być rózne cebule w sprzedaży tulipany,hiacynty szachownice itd itp i mam nadzieję,ze pomylą się i w sobotę rzucą do sprzedaży.
Dzięki że informujesz- jutro biedroneczka
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Trudno za Tobą nadążyć, Aniu :lol:
Gipsówka i perowskia to były pojedyncze badylki o długich korzeniach palowych. Pozostałe, to była kępka krwawnika kichawca i trzeba było ją w całości posadzić w jednym miejscu. Jeżeli ją rozdzielałaś na pojedyncze sztuki, to współczuję sadzenia :shock: ale nic się nie stało. Najwyżej troche poczekasz na kępki :lol:
Żółwik sympatyczny, choć to mało komunikatywne stworzenie :lol:
Za to chyba świetnie dogadujesz się z roślinami ;:63
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

sweety pisze:Byłam w Biedronce po sok :;230 :;230 :;230

Obrazek
Spróbuj ,Może coś wyciśniesz :;230
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U mnie w b. też są 2 rodzaje tych lilii bardzo okazałe kilku pąkowe ale takie jak mam. Ciekawe co rzucą w poniedziałek chociaż u mnie zmienili asortyment ostatnio i takich innych nie spożywczych produktów są śladowe ilości bo sklep ma niewielką powierzchnię... ;:108
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

takie jak my to już soku nie odróżnią...hm czas sie chyba na kozetce położyć :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

W nocy wreszcie i do nas przydszedł upragniony deszcz ;:138 ;:138 ;:138 I to popadało intesywnie. Teraz także niebo zasnute jest chmurami, a temperatura odczuwalnie spadła. Wreszcie odpoczniemy od tych ciągłych upałów. Przynajmniej u nas na południu tak było w te wakacje...

Deszcz nie deszcz, a zdjęcia muszą być :tan
Na początek biedronka. Spadnie czy nie spadnie? Oto jest pytanie...

Obrazek

Chodząc wczoraj po ogrodzie zauważyłam, że tegoroczny zakup, hortensja Great Star, wzięła się ostro za siebie. Nie tylko ma coraz piękniejsze kwiaty, ale także zmężniała, a jej liście są mocno zielone. Wcześniej była jakaś taka rachityczna. Trafiła do mnie przypadkowo (przysłali mi nie to, co chciałam) i teraz bardzo się z tego cieszę!

Obrazek

Obrazek

Niezmiennie zadzwiają mnie także moje malutkie funkie. Wypuszczają taki wielki pęk kwiatowy, który nie tylko ja lubię...

Obrazek

Kwitną także kolejne malwy

Obrazek

Obrazek

A i mój żółty liliowiec zaczyna ponowne kwitnienie

Obrazek

I nie tylko one mają kolejne pąki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niezmiennie zachwycają mnie falbanki ozdobnej kapusty

Obrazek

młode kwiaty Pink Anabelle

Obrazek

cudowna miękkość i kolor liści czyśca wełnistego

Obrazek

i zielone obwódki liści berberysa Thunberga 'Coronita'

Obrazek

odcienie żółci kwiatów: słonecznika, uczepu, pnącej róży, róży odmiany Fresia i jeżówki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Delikatne kwity lawendy i clematisa

Obrazek

Obrazek

Czym bardziej rozwijają się kwiaty clematisa Dzieci Warszawy, tym bardziej mi się on podoba

Obrazek

Nie chwaliłam się jeszcze trawami. Mam dwie. Obie dostałam z pełnym samochodem różnych roślin, zaraz po wprowadzce. Nich to będzie usprawiedliwieniem faktu, iż nie zapoamiętał nazw... Jedna to na pewno odmiana miscanta. Obie wysokie na 2 metry i ślicznie szumią, jak wieje...

Obrazek

Obrazek

Generalnie jest kolorowo i lepiej cieszyć się jeszcze latem, niż wspominać o jesieni

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A na koniec rajska jabłoń. Już sama nazwa mnie zachwyca. W dzieciństwie rosła, lecz inna odmiana, u mojej ukochanej Babci. Nie widziałam w niej wówczas nic nadzyczajnego. Cóż, nawyraźniej trzeba zmądrzeć, by docenić i urodę mini jabłuszek i smak robionego z nich kompotu... Moja jest inna-rośnie przed domem, a owoce zostaja na drzewie na zimę i są przeznaczone dla ptaków :D

Obrazek

Odpowiem także na Wasze posty, choć dziś grupowo: Cieszę się, że Wam się podobał i mój żółwik i mój "sok". Żeby nie było, że jestem marną gospodynią - sok także kupiłam.... A Felek zapewne załapie się na oczko, ale już nie w tym roku. Niedawno kupiłam mu nowe, większe akwarium. Na razie musi mu starczyć...
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

@ Lineta ? Nawet nie zaglądam do tamtego wątku, bo tam róże straszą. :;230

@ Igor ? Nie ma szans... Nic mnie do róż nie przekona. Zresztą każdy ma jakieś swoje roślinki, którymi inni się zachwycają, a w których on nie widzi nic szczególnego. W moim przypadku są to właśnie róże. Jak mawiali starożytni, de gustibus non disputandum est.

@ Sweety ? No więc właśnie. Każdy jest inny, każdy ma swoje gusta i preferencje i gdyby wszyscy byli tacy sami, to ten świat byłby naprawdę koszmarnie nudny. :wink: Poza tym ? jak zwykle piękności tu wklejasz... Budleje, astry (którymi w tym roku nie będzie mi dane się nacieszyć u siebie), powojniki... No i oczywiście żółwik. :-D

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

U Ciebie tyle kwiatów kwitnie a u mnie jakoś tak jesiennie już się robi. Trawnik zasypany listkami wierzbowymi, klematisy maja ostatnie kwiatuszki, wiciokrzew powoli żółknie. Chyba zaczynam mieć doła :roll: Czyżby na Podbeskidziu była późna wiosna a nie koniec lata?
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Aniu, gdy się ogląda Twoje zdjęcia, to można chwilami odnieść wrażenie, że to maj, a nie koniec sierpnia. Taka świeża zieleń, cudne pąki róż, ech, proszę o więcej ku pokrzepieniu serc! :D
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Aniu ale Ty pędzisz ze swoim wątkiem...... ;:180 Jestem pełna podziwu. Roślinki od Izy rosną? Bo u mnie tak: krwawnik kichawiec, gipsówka i szałwia muszkatałowa już się zadomowiły..... Do zobaczenia wkrótce :wit
Awatar użytkownika
Paula15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 16:15

Post »

Ślicznie, kolorowo i goście na roślinach też bardzo ładni :D W takich chwilach jeszcze bardziej żałuję, że nie mam ogrodu :(
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Przeprowadzam się do ciebie ;:108 Mogę gotować, piec ciasta, odkurzać i prać (tylko okien ci nie umyję i nie wyprasuję bo nie umiem) bylebym mogła podziwiać te Twoje cuda na żywo ;:215
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”