Ogródek AGNESS cz.12
Re: Ogródek AGNESS cz.12
Uwielbiam hortensje, wychwyciłam, że masz podobne odmiany do moich ;)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
aaa, więc tu takie piękne widoczki pokazujesz??? Zachwycające, języczka pięknie sie prezentuje. Na pierwszy rzut oka stwierdzilam, że to azalia pontyjska

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ostatnio wszędzie w ogrodach królują hortensje bukietowe ...i coraz częściej floksy ..w tym sezonie to one są nr 1
Floksy to stare babcine kwiatki rosnące gdzieś w tle ogrodów niedawno odkryte przez "ogrodniczą młodzież" ...
U mnie też są od zawsze ale traktowane "po macoszemu" dopiero ostatnio zaczęłam się im przyglądać z uwagą..
.
Floksy to stare babcine kwiatki rosnące gdzieś w tle ogrodów niedawno odkryte przez "ogrodniczą młodzież" ...

U mnie też są od zawsze ale traktowane "po macoszemu" dopiero ostatnio zaczęłam się im przyglądać z uwagą..

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Floksy są cudne
a z hortensjami to super pomysł ,one potem jeszcze powtórzą kwitnienie i będzie długo ślicznie 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu nie przejmuj sie, ze JP nie zakwitł....teraz pięknie sie rozrośnie a w przyszłym roku wspaniale obsypie się kwitami
Krysiu dziękuję
U mnie wreszcie wczoraj popadało, wspaniały rzęsisty deszcz, roślinki napojone i szczęśliwe
Jolu poprzednie lata od sierpnia było już u mnie mało kolorowo, starałam się tę pustkę zapełnic sadząc roślinki późno kwitnące i powiem szczerze, że już teraz na brak kolorów nie narzekam
Marzenko, jestem pewna, ze wspaniale Ci się rozrośnie
Iwonko dziękuję
Hortensje naprawdę rosną jak na drożdżach, bardzo szybko stają się dużymi krzaczorkami
Aniu Twoje żurawki mają wspaniałe warunki, więc i pięknie rosną
Marmoladka to jedna z moich ulubienic, niekłopotliwa, silna, zdrowa, rozrasta sie jak szalona i jest piękna
U mnie floksy różnie rosną i za innymi roślinkami , ale i na przodzie rabaty, na szczęście w tym roku nie ma grzyba i są piękne zieloniutkie do samej ziemi
Marysiu hortensje mnie podbiły, właśnie posadziłam sobie kolejne 3 krzaczki
Deszczyk wreszcie i do mnie przyszedł. Pięknie padało, a ja siedziałam na tarasie i kontemplowałam
Jacku cieszę sie, ze się podobają Ci sie
Dziękuję za miłe słowa
Muszę podzielic posta, bo mimika mi sie skończyła

Myślałam, że rozplenicy nie uda się zebrac po zimie, a one nawet pięknie zakwitła

kwitnie niezmordowanie całe lato

Krysiu dziękuję

Jolu poprzednie lata od sierpnia było już u mnie mało kolorowo, starałam się tę pustkę zapełnic sadząc roślinki późno kwitnące i powiem szczerze, że już teraz na brak kolorów nie narzekam

Marzenko, jestem pewna, ze wspaniale Ci się rozrośnie

Iwonko dziękuję

Aniu Twoje żurawki mają wspaniałe warunki, więc i pięknie rosną

U mnie floksy różnie rosną i za innymi roślinkami , ale i na przodzie rabaty, na szczęście w tym roku nie ma grzyba i są piękne zieloniutkie do samej ziemi

Marysiu hortensje mnie podbiły, właśnie posadziłam sobie kolejne 3 krzaczki

Deszczyk wreszcie i do mnie przyszedł. Pięknie padało, a ja siedziałam na tarasie i kontemplowałam

Jacku cieszę sie, ze się podobają Ci sie

Muszę podzielic posta, bo mimika mi sie skończyła

Myślałam, że rozplenicy nie uda się zebrac po zimie, a one nawet pięknie zakwitła

kwitnie niezmordowanie całe lato

- AGNESS
Jagódko faktycznie późno-letnia gra światła jest bardzo malownicza
Słoneczko coraz niżej, to i cienia więcej...
Moje języczki niedawno zaczęły kwitnąc, więc myślę, że jeszcze troszkę pocieszę się nimi. Na szczęście wczoraj wreszcie popadało, to roślinki nawodnione...
Hortensje uwielbiam, szczęśliwa jestem , że dzięki Forum odkryłam te krzewy
Kasiu floksy to naprawdę urocze kwiaty, nie sposób ich nie docenic końcem lata, kiedy niewiele innych kwiatów kwitnie
....no i ten zapach.....a je to straszny wąchacz jestem
Santio, hortensje i mnie podbiły
Mariolu azalia
??? Cieszę się, ze widoczki podobają Ci się
Maryniu bo floksy naprawdę potrafią zauroczyc, piękne kolory, wspaniały zapach....śliczne swojskie kwiatki
Hortensje mnie zauroczyły, są niesamowite
Dorotko floksy niestety będę musiała przesadzic, tak się rozrastają, ze zagłuszają hortensje i te nie mogą całkowicie wyeksponowac swojego piękna. Ale na floksy już czeka nowe miejsce

Moje języczki niedawno zaczęły kwitnąc, więc myślę, że jeszcze troszkę pocieszę się nimi. Na szczęście wczoraj wreszcie popadało, to roślinki nawodnione...
Hortensje uwielbiam, szczęśliwa jestem , że dzięki Forum odkryłam te krzewy

Kasiu floksy to naprawdę urocze kwiaty, nie sposób ich nie docenic końcem lata, kiedy niewiele innych kwiatów kwitnie

Santio, hortensje i mnie podbiły

Mariolu azalia

Maryniu bo floksy naprawdę potrafią zauroczyc, piękne kolory, wspaniały zapach....śliczne swojskie kwiatki

Hortensje mnie zauroczyły, są niesamowite

Dorotko floksy niestety będę musiała przesadzic, tak się rozrastają, ze zagłuszają hortensje i te nie mogą całkowicie wyeksponowac swojego piękna. Ale na floksy już czeka nowe miejsce

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie przejmuję się za bardzo, że Clematis Jan Paweł II nie zakwitł, bo w pierszym roku sie z tym liczyłam, a poza cała dopisała... No może świeżo posadzony Rubens, ale temu już tym roku na serio odpuszczam... Nie można wymagać cudów, szczególnie że to jego pora (kwitnienie V-VI) 

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ostatnio czasu coraz mniej i zmęczenie nie daje długo siedzieć, to nie piszę na forum zbyt wiele, ale zerkam tu i ówdzie, zwłaszcza do Ciebie, bo to jeden z moich ulubionych ogrodów.
Byłam, wszystko widziałam i jak zawsze wszystko mnie zachwyca!
A moja rozplenica jest wielka i nie kwitnie jeszcze ... Za duża?
Byłam, wszystko widziałam i jak zawsze wszystko mnie zachwyca!

A moja rozplenica jest wielka i nie kwitnie jeszcze ... Za duża?

- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Agness ta rozplenica ma cudne te kłoski, w przyszłym roku i ja muszę sobie taką upolować.
Z przykrością muszę Ci napisać że raczej nie uda mi się już w tym roku do Ciebie wybrać
sierpień jest w tym roku taki jakiś dziwny moje maluch cały czas jedno przez drugie ciągle dopadają jakieś choróbska, a we wrześniu zacznie się jeżdżenie do przedszkola więc na taki daszy wyjazd nie mam szans
Ae gdybyś była gdzieś w pobliżu lub w Lublinie to zapraszam do siebie.
Z przykrością muszę Ci napisać że raczej nie uda mi się już w tym roku do Ciebie wybrać

Agusiu widoki twojego ogrodu jak zwykle zachwycające, ilość różnych rośli przyprawia o zawrót głowy, szczególnie zauroczyły mnie hortensje, masz piękne, duże krzewy oraz dużą różnorodność odmian, też mi się marzą tylko gdzie je wcisnąć? Zachwyca również powojnik, który pięknie i obficie kwitnie, ma też ładny kolor , u mnie przezimował tylko jeden. 

Jak to się stało, że dotąd nie trafiłam na żaden z Twoich wątków?! Dobrze, że się spotkałyśmy u Maski przy żurku/barszczu białym, bo nie zobaczyłabym Twojego ogrodu i tej masy cudnych roslin.
- AGNESS
Aniu w przyszłym roku będziesz miała już clematisowy raj, masz tak dużo tych pięknych pnączy
Izuniu bardzo Ci dziękuję za takie cieplutkie słowa, naprawdę strasznie mi miło
Ja również bardzo lubię zaglądac do Twojego ogrodu i ciągle to robię, ale faktycznie i ja bardzo zaniedbuję się w pozostawianiu śladów w zaprzyjaźnionych ogródkach, zaglądam wszędzie, ale na pisanie już czasu brakuje......odpisuję tylko gościom odwiedzających mój wątek....jakoś tak doba mi sie skróciła, na wszystko brakuje czasu....
Ja w zeszłym roku dostałam w prezencie od Tajeczki przepiękną ogromną kępę rozplenicy. Była taka wielka, że podzieliłam ją na 3 kępy....które też były bardzo duże. Niestety kiepsko przezimowały, sądziłam, że nie przetrwała żadna, ale na szczęście jedna jest piękna i wykłoszona, druga tylko piękna
a trzeciej nie ma wcale.....przemarzła.....
Iwonko bardzo chętnie podzielę sie z Tobą swoją rozplenicą, szkoda, że nie uda Ci się do mnie wyskoczyc w tym sezonie, ale może wiosną..... Współczuję choróbsk dzieciaczków, idzie jesień, okres przeziębień, a maluszki do przedszkola, ale mam nadzieję, że uda się uniknąc infekcji.....
Irenko dziękuję, miło mi bardzo, że podoba Ci się
W hortensjach zakochałam się i szczęśliwa jestem, że poznałam te krzewy....już teraz nie wyobrażam sobie swojego ogrodu bez nich... Mam 10 odmian bukietowych i na tylu poprzestaną, bo nie mam miejsca już na ani jedną....żałuje, ale niestety siła wyższa
Powojniki u mnie też nie najlepiej przezimowałay, straciałm 4 roślinki, ale już sobie je odkupiłam....inne odmiany. Na miejsce włoskich kupiłam wielkokwiatowe....zobaczymy czy nie był to zły wybór.....chyba zaczynam troszkę żałowac, ale zobaczymy po zimie.......
Witaj Lineto, bardzo się cieszę, ze odwiedziłaś mój ogródek, miło Cię gościc
Zapraszam serdecznie ponownie
Idzie jesień???

Izuniu bardzo Ci dziękuję za takie cieplutkie słowa, naprawdę strasznie mi miło

Ja w zeszłym roku dostałam w prezencie od Tajeczki przepiękną ogromną kępę rozplenicy. Była taka wielka, że podzieliłam ją na 3 kępy....które też były bardzo duże. Niestety kiepsko przezimowały, sądziłam, że nie przetrwała żadna, ale na szczęście jedna jest piękna i wykłoszona, druga tylko piękna

Iwonko bardzo chętnie podzielę sie z Tobą swoją rozplenicą, szkoda, że nie uda Ci się do mnie wyskoczyc w tym sezonie, ale może wiosną..... Współczuję choróbsk dzieciaczków, idzie jesień, okres przeziębień, a maluszki do przedszkola, ale mam nadzieję, że uda się uniknąc infekcji.....
Irenko dziękuję, miło mi bardzo, że podoba Ci się

Powojniki u mnie też nie najlepiej przezimowałay, straciałm 4 roślinki, ale już sobie je odkupiłam....inne odmiany. Na miejsce włoskich kupiłam wielkokwiatowe....zobaczymy czy nie był to zły wybór.....chyba zaczynam troszkę żałowac, ale zobaczymy po zimie.......
Witaj Lineto, bardzo się cieszę, ze odwiedziłaś mój ogródek, miło Cię gościc

Idzie jesień???

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Ja też ogladam Twój piękny i zadbany ogród ale nie zawsze zostawiam ślad bo właśnie z tym czasem jest różnie ,ale wiesz że zawsze jestem pod wrażeniem Twoich pięknych kwiatków 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- AGNESS
Eluniu cieszę się bardzo, ze zaglądasz
Ja po nocach nadrabiam zaległości, bo w dzień czasu jakoś brak
Właśnie teraz czytałam Wasze rozważania nad naszymi M

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
No to dołącz do nas będzie gwarniej i jeszcze śmieszniej 

Pozdrawiam, Ela