Ogródek AGNESS cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.12

Post »

Uwielbiam hortensje, wychwyciłam, że masz podobne odmiany do moich ;)
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

aaa, więc tu takie piękne widoczki pokazujesz??? Zachwycające, języczka pięknie sie prezentuje. Na pierwszy rzut oka stwierdzilam, że to azalia pontyjska ;:14 ;:14 ;:14
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ostatnio wszędzie w ogrodach królują hortensje bukietowe ...i coraz częściej floksy ..w tym sezonie to one są nr 1
Floksy to stare babcine kwiatki rosnące gdzieś w tle ogrodów niedawno odkryte przez "ogrodniczą młodzież" ... :)
U mnie też są od zawsze ale traktowane "po macoszemu" dopiero ostatnio zaczęłam się im przyglądać z uwagą.. :? .
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Floksy są cudne ;:3 a z hortensjami to super pomysł ,one potem jeszcze powtórzą kwitnienie i będzie długo ślicznie :uszy
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu nie przejmuj sie, ze JP nie zakwitł....teraz pięknie sie rozrośnie a w przyszłym roku wspaniale obsypie się kwitami :D

Krysiu dziękuję :D U mnie wreszcie wczoraj popadało, wspaniały rzęsisty deszcz, roślinki napojone i szczęśliwe :D

Jolu poprzednie lata od sierpnia było już u mnie mało kolorowo, starałam się tę pustkę zapełnic sadząc roślinki późno kwitnące i powiem szczerze, że już teraz na brak kolorów nie narzekam :D

Marzenko, jestem pewna, ze wspaniale Ci się rozrośnie :D

Iwonko dziękuję ;:196 Hortensje naprawdę rosną jak na drożdżach, bardzo szybko stają się dużymi krzaczorkami :D

Aniu Twoje żurawki mają wspaniałe warunki, więc i pięknie rosną :D Marmoladka to jedna z moich ulubienic, niekłopotliwa, silna, zdrowa, rozrasta sie jak szalona i jest piękna :D
U mnie floksy różnie rosną i za innymi roślinkami , ale i na przodzie rabaty, na szczęście w tym roku nie ma grzyba i są piękne zieloniutkie do samej ziemi :D

Marysiu hortensje mnie podbiły, właśnie posadziłam sobie kolejne 3 krzaczki :tan
Deszczyk wreszcie i do mnie przyszedł. Pięknie padało, a ja siedziałam na tarasie i kontemplowałam 8-)

Jacku cieszę sie, ze się podobają Ci sie :D Dziękuję za miłe słowa :D

Muszę podzielic posta, bo mimika mi sie skończyła :roll: :lol:

Myślałam, że rozplenicy nie uda się zebrac po zimie, a one nawet pięknie zakwitła
Obrazek

kwitnie niezmordowanie całe lato
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko faktycznie późno-letnia gra światła jest bardzo malownicza :D Słoneczko coraz niżej, to i cienia więcej...
Moje języczki niedawno zaczęły kwitnąc, więc myślę, że jeszcze troszkę pocieszę się nimi. Na szczęście wczoraj wreszcie popadało, to roślinki nawodnione...
Hortensje uwielbiam, szczęśliwa jestem , że dzięki Forum odkryłam te krzewy :D

Kasiu floksy to naprawdę urocze kwiaty, nie sposób ich nie docenic końcem lata, kiedy niewiele innych kwiatów kwitnie :D ....no i ten zapach.....a je to straszny wąchacz jestem 8-) :lol:

Santio, hortensje i mnie podbiły :D

Mariolu azalia ;:oj ??? Cieszę się, ze widoczki podobają Ci się ;:196

Maryniu bo floksy naprawdę potrafią zauroczyc, piękne kolory, wspaniały zapach....śliczne swojskie kwiatki :D
Hortensje mnie zauroczyły, są niesamowite :D

Dorotko floksy niestety będę musiała przesadzic, tak się rozrastają, ze zagłuszają hortensje i te nie mogą całkowicie wyeksponowac swojego piękna. Ale na floksy już czeka nowe miejsce :D
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie przejmuję się za bardzo, że Clematis Jan Paweł II nie zakwitł, bo w pierszym roku sie z tym liczyłam, a poza cała dopisała... No może świeżo posadzony Rubens, ale temu już tym roku na serio odpuszczam... Nie można wymagać cudów, szczególnie że to jego pora (kwitnienie V-VI) :)
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ostatnio czasu coraz mniej i zmęczenie nie daje długo siedzieć, to nie piszę na forum zbyt wiele, ale zerkam tu i ówdzie, zwłaszcza do Ciebie, bo to jeden z moich ulubionych ogrodów.
Byłam, wszystko widziałam i jak zawsze wszystko mnie zachwyca! :D
A moja rozplenica jest wielka i nie kwitnie jeszcze ... Za duża? :roll:
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Agness ta rozplenica ma cudne te kłoski, w przyszłym roku i ja muszę sobie taką upolować.
Z przykrością muszę Ci napisać że raczej nie uda mi się już w tym roku do Ciebie wybrać :( sierpień jest w tym roku taki jakiś dziwny moje maluch cały czas jedno przez drugie ciągle dopadają jakieś choróbska, a we wrześniu zacznie się jeżdżenie do przedszkola więc na taki daszy wyjazd nie mam szans :( Ae gdybyś była gdzieś w pobliżu lub w Lublinie to zapraszam do siebie.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu widoki twojego ogrodu jak zwykle zachwycające, ilość różnych rośli przyprawia o zawrót głowy, szczególnie zauroczyły mnie hortensje, masz piękne, duże krzewy oraz dużą różnorodność odmian, też mi się marzą tylko gdzie je wcisnąć? Zachwyca również powojnik, który pięknie i obficie kwitnie, ma też ładny kolor , u mnie przezimował tylko jeden. :(
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Jak to się stało, że dotąd nie trafiłam na żaden z Twoich wątków?! Dobrze, że się spotkałyśmy u Maski przy żurku/barszczu białym, bo nie zobaczyłabym Twojego ogrodu i tej masy cudnych roslin.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu w przyszłym roku będziesz miała już clematisowy raj, masz tak dużo tych pięknych pnączy :D

Izuniu bardzo Ci dziękuję za takie cieplutkie słowa, naprawdę strasznie mi miło ;:196 Ja również bardzo lubię zaglądac do Twojego ogrodu i ciągle to robię, ale faktycznie i ja bardzo zaniedbuję się w pozostawianiu śladów w zaprzyjaźnionych ogródkach, zaglądam wszędzie, ale na pisanie już czasu brakuje......odpisuję tylko gościom odwiedzających mój wątek....jakoś tak doba mi sie skróciła, na wszystko brakuje czasu....
Ja w zeszłym roku dostałam w prezencie od Tajeczki przepiękną ogromną kępę rozplenicy. Była taka wielka, że podzieliłam ją na 3 kępy....które też były bardzo duże. Niestety kiepsko przezimowały, sądziłam, że nie przetrwała żadna, ale na szczęście jedna jest piękna i wykłoszona, druga tylko piękna 8-) :lol: a trzeciej nie ma wcale.....przemarzła.....

Iwonko bardzo chętnie podzielę sie z Tobą swoją rozplenicą, szkoda, że nie uda Ci się do mnie wyskoczyc w tym sezonie, ale może wiosną..... Współczuję choróbsk dzieciaczków, idzie jesień, okres przeziębień, a maluszki do przedszkola, ale mam nadzieję, że uda się uniknąc infekcji.....

Irenko dziękuję, miło mi bardzo, że podoba Ci się ;:196 W hortensjach zakochałam się i szczęśliwa jestem, że poznałam te krzewy....już teraz nie wyobrażam sobie swojego ogrodu bez nich... Mam 10 odmian bukietowych i na tylu poprzestaną, bo nie mam miejsca już na ani jedną....żałuje, ale niestety siła wyższa :D
Powojniki u mnie też nie najlepiej przezimowałay, straciałm 4 roślinki, ale już sobie je odkupiłam....inne odmiany. Na miejsce włoskich kupiłam wielkokwiatowe....zobaczymy czy nie był to zły wybór.....chyba zaczynam troszkę żałowac, ale zobaczymy po zimie.......

Witaj Lineto, bardzo się cieszę, ze odwiedziłaś mój ogródek, miło Cię gościc :D Zapraszam serdecznie ponownie :wit

Idzie jesień???
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Ja też ogladam Twój piękny i zadbany ogród ale nie zawsze zostawiam ślad bo właśnie z tym czasem jest różnie ,ale wiesz że zawsze jestem pod wrażeniem Twoich pięknych kwiatków ;:138
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eluniu cieszę się bardzo, ze zaglądasz ;:196 Ja po nocach nadrabiam zaległości, bo w dzień czasu jakoś brak :roll: Właśnie teraz czytałam Wasze rozważania nad naszymi M 8-) :lol:
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No to dołącz do nas będzie gwarniej i jeszcze śmieszniej :;230
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”