Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Post »

Aguś pozachwycałam się Twoimi pięknymi różami i wypielęgnowanym ogrodem. Piszesz, że masz pospolite rośliny - denerwujesz mnie tym, bo to kompletna bzdura. Spójrz ile masz gatunków krzewów, drzew, róż, wrzosów i innych. Co ja mam powiedzieć o swoich wypocinach?
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

gajowa pisze:
aguniada pisze:Kochani, miałam odpisać szerzej, ale nie będę się silić na banały i górnolotne słowa... wiecie, że Was lubię (niektórych po koleżeńsku, niektórych jeszcze bardziej, a niektórych wręcz uwielbiam - jak to w życiu bywa) i niech te nasze znajomości trwają, niech się pogłębiają (tam, gdzie jest taka wzajemna potrzeba), a kolejne sezony w naszych ogrodach będą wzajemną cudowną inspiracją ;:196 Smutki i dołki precz!

Agnieszko - bardzo mnie to wzruszyło i poruszyło :D

:wit Aga, pogubiłam się o co chodzi, a nie było mnie na forum zaledwie kilka dni :;230
Ja też przyłączam się do grona zachwyconych wzdychaczy :tan jak można, to poproszę więcej Astrid... ;:196
Zastanawiam się czy ona dobrze zniesie dość duże nasłonecznienie. Kolor bardzo mi się podoba.
Miłego dnia :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień dobry wszystkim :wit
Nie chce mi się dziś pisać, ale zrobię wysiłek i spróbuję - nie wypada pozostawić bez odpowiedzi wpisów tylu miłych gości ;-)
Marysiu, ja też darzę szczególną sympatią bladoróżowe róże, ale podobnie poruszają mnie purpury, zwłaszcza Astrid :) dzięki, że zajrzałaś! Muszę wpaść dziś na wyspę :)
Gosiu, ja mam arachnofobię, więc domyślasz się co przeżywam?
Ewuniu, Kasik, Justyś - ściskam ;:168
Małgosiu, czytałam o pęcherznicowych nowościach, tyle że ja mam w tej chwili kłopot z miejscem... być może przed jesienią zniknie mój zbiornik na gaz - schowany zresztą za pęcherznicami - i wówczas pomyślę co tam posadzić. Zdechovice kojarzą się niefajnie ;-))
Dominiko, no dobra, poddaję się - niech będzie że mam kilka rarytasów ;-) ale Asia ma same cukiereczki! To mnie drażni ;-))
Copy/paste drzewek to nie to samo, co działania np. Robaczkowej sąsiadki ;-))
Kawa i ogórki, a potem... :lol: Zaproszenie otwarte - jak będziesz miała czas i możliwości.
MaGorzatko, pozdrawiam Cię gorąco ;:167
Majeczko, miałyśmy z Wandzią małą wymianę zdań, która w rezultacie zakończyła się wyznaniami i zapewnieniami o wzajemnej sympatii ;-)) Astrid u mnie rośnie od południowego wschodu, zatem słońce ma rano, a później tylko ciut - chyba sobie radzi, nie blednie w każdym razie... Dziś powinna otworzyć pąki, co z pewnością uwiecznię :)
Halinko, pisząc o tych pospolitych roślinach miałam na myśli to, że u siebie posadziłam w większości takie drzewka czy inne zielone, które większość osób zna... u Asi napatrzyłam się na rosliny, których w życiu nie widziałam, a nazwy nawet nie obiły mi się o uszy... ale, że mam usposobienie poznawcze, to zgłębię tajniki tych nowości (w moim mniemaniu, bo niewykluczone, że dla innych są oczywiste). Pozdrawiam Cię serdecznie!
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, wszystko już jasne. :D Poproszę Astrid jak będziesz miała chwilkę. Podoba mi się bardzo, może
po zmianach na rabacie znajdę jej miejsce osłonięte od południowego słonka. ;:108
x-ag-a
---

Post »

Majeczko, w zasadzie chyba nie znam róży, która zrobiłaby na mnie większe wrażenie niż Astrid... jej niezwykła uroda, pokrój kwiatu, cieniowana, głęboka barwa - ona nie ma sobie równych w kategorii 'purpury', w mojej opinii :)
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

No a poza tym ona jest od razu z buraczkami - nie trzeba siać buraczków oddzielnie :;230
x-ag-a
---

Post »

Otóż to, tyle, że szkoda zrywać jej płatków do chłodnika ;-))
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, ja ją już dawno zauważyłam, ale miałam zbyt nasłoneczniona rabatkę. :wink:
Teraz zaczynam robić takie zmiany w ogrodzie, które dadzą mi trochę rozproszonego słonka, a
to pozwoli mi ją mieć :D
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Ktoś tu pisał, że ma arachnofobię? Aga, to Ty? dołączam się, bo ja też boję się tych stworzeń jak ognia. A jest tego duuużo zaduuużo jak na mój gust. Piękne są tylko puste pajęczyny z rosą :) .
Bałam się róż, bo uważałam, ze one nie pasują do mnie, bo zawytworne. A teraz chcę je mieć i to jeszcze koło starego domu widzę dla nich miejsce. Przecież nasze babcie miały róże...
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Oj, dziewczyny, dziewczyny... Nasz pająki są zupełnie nieszkodliwe, a wręcz pożyteczne :D Kochają mój dom i są wszędzie. Nie wyganiam ich, bo to podobno świadczy o tym, że dom jest zdrowy ;:138 Co innego jakieś jadowite, egzotyczne... Ale nasze?
Zapowiada się kolejny upalny dzień, wiec życzę Wam byście jakoś wytrwały :wit
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Aga witam porannie :wit
W ogrodzie chyba nie chodzi o to, żeby mieć same rarytasy (chyba, że kolekcjonerski lub botaniczny :wink: ).
Ty masz piękny ogród z pięknymi roślinami. I nie wmówisz mi, że wszystkie to pospolite.
Podziw nad Hrabiną podzielam. Mnie też zauroczyła i nabyłam. Teraz szykuje się do kolejnego kwitnienia.
Nie lubi pełnego słońca, ale deszcz i zimno tez jej nie służą. Pączki nie chcą się rozwijać i gniją.
Z buraczkowych piękny też Szekspir i Munstead Wood ;:108
x-ag-a
---

Post »

Aniu, fobia takich tłumaczeń nie przyjmuje, wierz mi... mnie jest nawet trudno wypowiedzieć to słowo na 'p'.
Marzenko, róże mogą być wytworne, lub całkiem popularne, o swojskim charakterze - wybór wśród tych drugich jest naprawdę duży! Nasza MaGorzatka do swojego wiejskiego ogrodu dobierała takowe :)
Drzwi do róż w swoim ogrodzie masz otwarte, tylko notować :)
Majeczko, zmiany jakie zamierzasz wprowadzić już mnie ciekawią, a co dopiero gdy zaczniesz je realizować - znowu będziemy wzdychać i podziwiać :)
Justyś, purpurowe róże mają w sobie klasę i elegancję - niesamowicie przyciagają wzrok, a jak pachną ;:167 Muszę zajrzeć do Ciebie, bo od kilku dni nie byłam...
A co do charakteru ogrodu i doboru roślin - masz oczywiście rację... Kolekcjonerski to nie u mnie, ale przyznaję, że kilka odmian widzianych u Asi mocno mną wstrząsnęło ;-)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

A ja uważam że nie ma roślin pospolitych. Każdy najbardziej uprzykrzony chwast przeniesiony w inne środowisko staje się rarytasem. No i są miejsca gdzie rarytasy są chwastami. Miłego dnia bo wygląda na piękny słoneczny! ;:138
x-ag-a
---

Post »

Marysiu, ja przymiotnik 'pospolity' rozumiem jako synonim 'popularnego', 'powszechnie spotykanego', bez negatywnych konotacji. Wydaje mi się, że właśnie takie w większości posadziłam u siebie rośliny, z kilkoma wyjątkami-cukiereczkami w moim mniemaniu :)
Dzień piękny i słoneczny, oby szybko minął do 16ej :)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witaj Aguś, niesamowicie dziś jestem zarobiona ale na sekundę zagladam a tu chłodnik z róż robicie :;230

Aguś chciałabym mieć takie "popularno-pospolite" rośliny jak u Ciebie ale tak skomponowane. ;:180
Nie wystarczy mieć ciekawych roślin, trzeba je jeszcze umieć dobrać i wyeksponować a Ty to potrafisz po mistrzowsku.
Do Asi zajrzałam żeby wiedzieć o czym mowa ale jeszcze nie miałam za dużo czasu na porównania. Ma piękny ogród ale trudno te dwa ze sobą porównywać bo każdy jest jednak w innym stylu. Obydwa piękne i w obydwu czuć pasję i zaangażowanie. A to przecież najważniejsze.
Miłego dnia i oby do 16 szybko zleciało bo zwariuję. Szef wrócił po urlopie a mnie boli już na zapas żołądek ;:223
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”