Mój ogród - moja pasja - zakątek pod lasem

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mada83
200p
200p
Od: 3 lut 2012, o 14:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród - moja pasja - zakątek pod lasem

Post »

Asiu masz rację z kawką myk i już jestem w ogrodzie, a i śniadanko na tarasie jakoś smaczniejsze i nie trzeba daleko biegać z naczyniami. Ale z tą przewodniczką to przesadziłaś - ja się dopiero sama wszystkiego uczę skacząc po cudownych ogrodach z tego forum.

Aduś zdjęcia będą jak tylko M dokończy oprawianie okna, robi to sam po pracy, a że wraca późno to troszkę schodzi. Robi co może, żebym mogła cyknąć fotkę :;230 , może koło soboty się uda.
filan
100p
100p
Od: 16 maja 2012, o 22:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Widać, że akumulatorki naładowałaś bo robota pali Ci się w rękach ;:108
Wyjście na taras super, ścieżka, rabata oraz zdjęcia również. Coraz piękniej u Ciebie ;:215
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
mada83
200p
200p

Post »

Aniu akumulatorki naładowane ;:108 . Wyjście na taras jest teraz moim ulubionym fragmentem domu :), ścieżka będzie wyglądać lepiej jak trawka się zregeneruje, a rabatki wyglądają faktycznie coraz lepiej, bo roślinki coraz większe :D. A propos rabat moje dzieciaki wymyśliły ostatnio zabawę w ogród i zrobiły takie cosik :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Madziu, ale super!!! Zazdraszczam tarasowych drzwi... u mnie niestety nie ma takiej mozliwosci w ogóle :( Przecież mój ogród jest za drogą, do tego mieszkamy na poddaszu, czasem marze, że mam takie długie przejście nad drogą prosto do ogrodu... Ech, nierealne.
A zmiany u ciebie widzę coraz większe. I Dziewczynkom też się to wszystko podoba :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
mada83
200p
200p

Post »

Mariola doskonale cię rozumiem. Jak kupiliśmy nasz dom to najbardziej brakowało mi w nim tarasu i połączenia z ogrodem, M mówił że nic się z tym nie da zrobić. A jednak, moja determinacja sprawiła że dziś mogę się wam pochwalić zakończonymi pracami tarasowymi ;:138
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudnie! Też mi się marzy taras, mam na niego miejsce nawet, ale jeszcze parę lat upłynie zanim powstanie :( A nawierzchnia częściowo kamienna jest?
Awatar użytkownika
mada83
200p
200p

Post »

Basia, Aga dziękuję ;:196
Pati taras jest wymurowany z bloczków betonowych na wykopanym fundamencie, zasypany ziemią i piachem a na nim ułożone są na środku płytki chodnikowe i wokół nich ułożyłam odpad granitowy. te parę lat minie u Ciebie bardzo szybko - nasz taras powstawał trzy lata - mieszkamy cztery :D
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale w końcu powstał i jak widzę warto było czekać ;:333
Awatar użytkownika
mada83
200p
200p

Post »

Dorotko warto, oj warto ;:108 (właściwie nie czekać, tylko działać :;230 ). Jestem bardzo zadowolona z tego powstałego tarasu.
W poniedziałek mam dość ważny dla mnie egzamin i kilka ciężkich decyzji do podjęcia - poszłam pospacerować po ogrodzie i poplewić chwasty dla odstresowania i wymyśliłam sobie pergolę :;230 :;230 :;230 . Zrobię ją w przyszłym tygodniu mam nadzieję :D . Trzymajcie za mnie kciuki :oops: .
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oczywiscie że będziemy kciuki trzymac ,a potem gratulować :D
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Madziu, czyli sprawdza się powiedzenie dla chcącego nic trudnego :;230, ja też jak się uprę, to zawsze znajdę rozwiązanie-widocznie Magdy tak mają ;:215 Taras cudny, tylko czy na nim przesiadujesz? Ja często mam taki plan i nic z tego nie wychodzi, zawsze ląduję w rabatkach :;230. Masz cudne mieczyki, stoją elegancko na baczność, moje mają jakieś lumbago i powykręcały się w chińskie ES :roll:
Awatar użytkownika
mada83
200p
200p

Post »

Dorota mam nadzieje że będzie czego gratulować :?: .
Magda, dokładnie tak - jak się uprę to zawsze dopnę swego :;230 . Na tarasie czy przesiaduje - tak bym tego nie określiła - ale drzwi są z kuchni więc odkąd są i dopóki trwa urlop to śniadanka, obiadki i podwieczorki serwuję na tarasie - i powiem ci, że wszystko jakoś lepiej smakuje :tan . Teraz jak dopiję kawkę to zabieram się do nauki - właśnie na tarasie :heja .
Mieczyki już niestety przekwitły, ale sama się dziwiłam że trzymały się dość prosto ;:224 .
Awatar użytkownika
mada83
200p
200p

Post »

No dobra, przecież nie można uczyć się bez przerwy - postanowiłam w ramach odpoczynku zmajstrować pergolę - prawie skończona :tan .
Mam do was pytanko jeszcze - czy możliwe jest, żeby stare tuje przyjęły się? To znaczy ja wiem że można przesadzać stare drzewa ale trzeba je odpowiednio przygotować. Ja podjechałam dziś do braciszka na kawkę i okazało się, że od rana działają u niego z kanalizacją i pan koparkowy wyrwał dwie tuje strzyżone powiedzmy w kule. Zabrałam na przyczepkę i wsadziłam u siebie - są duże i ciężkie i niestety nie były przygotowane do przesadzania - raczej do porąbania ;:223 . Jak myślicie są jakieś szanse na przeżycie?
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Podlewaj , podlewaj , podlewaj ....
Co Ci szkodzi spróbować . U moich sąsiadów tak się przyjęła 3 metrowa tuja ;:108
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mada83 pisze:No dobra, przecież nie można uczyć się bez przerwy - postanowiłam w ramach odpoczynku zmajstrować pergolę - prawie skończona :tan .
Mam do was pytanko jeszcze - czy możliwe jest, żeby stare tuje przyjęły się? To znaczy ja wiem że można przesadzać stare drzewa ale trzeba je odpowiednio przygotować. Ja podjechałam dziś do braciszka na kawkę i okazało się, że od rana działają u niego z kanalizacją i pan koparkowy wyrwał dwie tuje strzyżone powiedzmy w kule. Zabrałam na przyczepkę i wsadziłam u siebie - są duże i ciężkie i niestety nie były przygotowane do przesadzania - raczej do porąbania ;:223 . Jak myślicie są jakieś szanse na przeżycie?
Ja bym spróbowała
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”