Ogród-moja obsesja

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród-moja obsesja

Post »

Stokrotko skoro czujesz się tutaj jak w domu, to musisz do domu wrócić. ;:196

Jurku dobrze ,że w końcu trafiłeś na moje górki . Bardzo dziękuję , że Ci się chciało odgrzewać w taki upał . :;230 Gości już nie ma, nie będzie z kim biegać. ;:145

Maseczko, kurki zostaw z M. , a ja już Ci dam w kość. ;:202
Nasionka wilczomlecza obrzeżonego już nabierają kształtów. Czy u Ciebie też w tym stadium?
Obrazek
Dziś stanął na mojej drodze prawie w centrum miasta ten oto jegomość, sromotnik bezwstydny. A mówią, że nie ma grzybów.
Obrazek
Brzoskwinie - dwie duże z mojego ogródka, mała ze sklepu, dla porównania zapałki. Największa ważyła 48 dkg, druga 43 dkg .
Obrazek
Siwiec żółty z nasion przywiezionych z Turcji.
Obrazek
Znalazłam na koperku tę oto lokatorkę, gąsieniczkę pazia królowej.
Obrazek
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54

Post »

jakim cudem udało ci się wyhodować u nas takie brzoskwinie ;:oj ja nie mam bo są u sąsiadki - wszystkie jak nie przemarzły to strasznie chore ;:185
a gości już nie ma bo Jurek miał rację, że więcej cię nie odwiedzą i bezwstydnie uciekli??? ;:224 :;230 jakby co to ja na ten sezon nie mam towarzystwa do wędrówek czasu też nie wiele, ale mogę spróbować zatem jak nie masz kogo męczyć to może ja się spróbuję .... :lol:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu mówisz że stanął Ci na drodze - bezwstydny! Nasienników nie mam jeszcze kwiatuszki. Dlaczego siwiec jest żółty , może to żółciec? A brzoskwinie modyfikowane? czy przenawożone? Nie piszę się - jedynie na spacer po ogrodzie to kiedy będzie w tej małopolsce?
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylvi Ta brzoskwinia zaowocowała po raz pierwszy , od nie wiem ilu lat, poprzednik już groził jej toporem. Nie wiedział nawet, czy to brzoskwinia, czy nektaryna. Mam inne, samosiejki przywiezione z Z. , jedna kwitła i miała kilkanaście zawiązków, ale niestety spadły. Na jakieś bieganie po okolicach możemy się umówić. :D

Maseczko brzoskwinie tylko 2 razy pryskane miedzianem , bo miały straszną kędzierzawość, i trochę przerzedzone gałęzie na jesieni. :D
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu dlaczego odpowiadasz na pytania wybiórczo ?
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maseczko, odpowiedź na pw. ;:196
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54

Post »

Mario z motyczką :wink: , tylko nie mów, że dałaś radę robić coś dziś na działeczce??? Ja stchórzyłam, temperatura dla mnie była zabójcza ;:222
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rano pół godzinki i wieczorem pół. Spływałam potem , więc spłynęłam z działki. Plany mi się pokiełbasiły i muszę wyjechać już we środę rano. Oj, to lato daje mi w kość. ;:223
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zdjęcie gąsienicy świetne, a sama gąsienica równie piękna, jak motylek :D, no i grzybek sromotnie się tu pręży (jak Ty go wypatrzyłaś :;230 ).
Brzoskwinie faktycznie ogromne, nie tylko w porównaniu z kupnymi ale też w zestawieniu z tymi, które rosną u mojej sąsiadki. Jutro jej o tym napomknę :roll: i mam nadzieję, że dzielnie to zniesie :D.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sromotnika wypatrzył mój gość, po drodze przez pseudolasek na Paulinum. A na Paulinum niespodzianka , widzieliśmy Maję Włoszczowską , Czesława Langa i wielu trenujących kolarzy przed Jelenia Góra Trophy Maja Włoszczowska MTB Race.Mogliśmy pooglądać z bliska zawodników i rowery, goście byli zachwyceni takim zakończeniem pobytu w JG.
Brzoskwń urodziło się tylko 9, ale za to jakie dorodne. Może sąsiadka się nie rozchoruje. :;230
W nocy przeszła burza i porządnie podlało. Teraz chmurki i 17 stopni.
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Deszczu zazdroszczę. U nas tylko silnie wiało, nawet wiadro w ogrodzie latało niczym latawiec. Teraz cisza i już 23 stopnie ;:oj.

:wit
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

U mnie też sucho i gorąco jak diabli.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu pisałaś u Lidzi, że masz stewię. Jak udaje się ją chronićprzed kotami? Miałam ochotę ją kupić podczas wystawy ale własnie bałam się, że kot mi ją zje do gałązek :wink:
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie też już słonko,parno i temperatura się podniosła do 30 st.

Ewo stewię mam suszoną ubiegłoroczną. Nigdy nie słyszałam , żeby koty ją atakowały. Kupiłam, posadziłam i urosła. :D
Może koty interesowały się więcej kocimiętką, bo mam jej b. dużo, kotów też dużo chodzi. A skąd takie wiadomości o stewii i kotach? ;:88
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mam kota domowego, który wychodzi pod ścisłą kontrola ponieważ za dużo samochodów jeżdzi obok domu. Często więc moje domowe kwiaty padaja próba jego apetytu, nawet kaktus został podgryziony. Stąd moja obawa o stewię :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”