Kocham Ogród cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kocham Ogród cz.3

Post »

Droga Lodziu, przecież Ty nie masz z tym nic wspólnego. ;:196 Ale należy docenić lokalny patriotyzm. ;:138
Nigdzie nie jest idealnie, choć chcielibyśmy. ;:224 Mam nadzieję, że może ktoś mi coś poradzi. Choć wątpię, czy jest to możliwe,
dlatego tak się wkurzam. Tym bardziej, że na swojej stronie internetowej chwalą się jakością. :evil: Od lat nie miałam perzu w ogrodzie. Przekopanie tego wszystkiego nie jest możliwe. ;:223
Dla Ciebie powojnik bylinowy, właśnie kwitnie.

Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Vesper
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 10 gru 2009, o 22:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam

Jako osoba odpowiedzialna za produkty firmy Polish Gardens bardzo chętnie postaram się pomóc w rozwiązaniu
problemu "perzu" w mieszance nasion traw.
Nasze mieszanki przygotowywane są przez lidera na rynku Polskim i dość intrygującą jest informacja o zanieczyszczeniach w nich.
W bieżącym roku mamy niestety idealne warunki do rozwoju chwastów które rozwijają się znacznie szybciej niż rośliny "szlachetne".
Niemniej jednak pozostaje do Pani dyspozycji pod adresem : ryszard.granas@polskie-ogrody.com

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam p.Vesper.
Przykro mi, ale z polskimi liderami nie zawsze jest najlepiej. W różnych dziedzinach. Trawę w ogrodzie siałam w przeszłości wiele razy i zawsze była
normalna, ładna.Innej firmy, ale również typu sport. O tej nie można niestety tego powiedzieć. Posiana została w ub. roku ,tworzyły się jakieś dziwne, brzydkie kępy "trawska", miałam nadzieję, że się z czasem poprawi.Miałam wrażenie, że jest w niej sporo perzu, a upewniłam się, jak zaczął przechodzić na rabaty. A niby trawnik jest po prostu brzydki.
Otrzymałam informację, że skład mieszanki powinien figurować na opakowaniu. W tym przypadku - brak.
Z chwastami sobie radzę.
Nie widzę rozwiązania, bo nie wchodzi w grę założenie na nowo trawnika, ale napiszę na podany adres. To miłe, że firma
reaguje na krytykę. Coś pozytywnego może z tego wyniknąć. Na wiele spraw często machamy ręką, ale to nie prowadzi
do postępu. Pozdrawiam.
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Adrianno ;:167 popodziwiałam Twój piękny ogród :wit
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko, dzięki za wizytę. ;:196 Widoczek dla Ciebie.

Obrazek

Za kilka dni wybieram się na Mazury. Chcemy przypomnieć sobie różne miejsca, których dawno nie odwiedzaliśmy.
Czy ( oprócz Szmitów) ktoś może podać mi namiary na szkółki i arboreta w północno- wschodniej Polsce?
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Niestety nie pomogę w tej kwestii.
A kiedy byłabyś u Szmita?
Ja wybieram sie 25.
Czy jeszcze będziesz w tych rejonach?
Czy Twój klon rośnie na słońcu?
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu,jeszcze nie wiem dokładnie.Raczej nie 25, niestety. Bardzo chciałabym wstąpić do Szmitów, mam nadzieję, że będzie po drodze. Tam lub z powrotem. Nie mamy jeszcze dokładnie wyznaczonej trasy. W planie wielkie jeziora mazurskie, pojez.augustowskie .... :?: Ten i jeszcze 2 klony w słońcu i nie był to dobry pomysł. Ten w cieniu lepiej się czuje.
W dzisiejszych czasach słońce nadto agresywne. ;:134 Na początku naszej znajomości komentowałaś założoną wtedy
biała rabatkę. Ciągle jeszcze z nią walczę. Może kiedyś dokończę. Czemu wszystkie posadzone roślinki nie kwitną naraz
i bez przerwy? :;230
Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No niestety taki jest problem z roslinami, że nie ma wiecznie kwitnącej. Może kiedyś cos wymyślą.
Ja dlatego mam taki miszmasz, bo u mnie musi coś zawsze kwitnąc. Dlatego nie robię dużych nasadzeń jednego rodzaju roślin, żeby za dużej przerwy w kwitnieniu nie mieć. Dzięki napchaniu dużej ilości różnorodnych roślin zawsze coś kwitnie. Mała ilość, bo mała, ale zawsze coś :D
A co Ci tam nie pasuje? Za dużo zielonego koloru? :;230 Może wprowadź jeszcze jeden kolor. Na przykład bordowe żurawki?
Podoba mi się towarzystwo bergenii i trawki. Nie wiem, czy nie ściągnę tego od Ciebie.
Mogę?
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Adrianno , miłych wakacyjnych wrażeń ;:3 ..............."najdalej" byłam tylko w Mikołajkach.Pozdrawiam.... ;:196
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

ADRIANNO ,współczuję problemów z trawnikiem ,a raczej z nierzetelnymi sprzedawcami . ;:196
Życzę udanego wypoczynku i upolowania pięknych roślinek . :wit ;:196
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, z pewnością nie tylko dlatego Cię lubię ;:167 , ale mamy identyczny pogląd na ogród. Czasami myślę, (np.ostatnio)
by to zmienić i znowu do tej naszej koncepcji wracam. W tym biały kąciku z większych jest jeszcze White Cover. Po mojej niszczycielskiej
działalności została połowa, ale odzyskała zdrowie i ponownie zaczyna kwitnąć.Jest jeszcze miejsce na Aspirin.
Bardzo się cieszę na ogrody Szmitów. Nawet jeśli nic nie kupię.Co do ściągania - chyba po to także mamy Forum, by coś podpatrzeć. ;:108

Obrazek

Lodziu, dzięki. Pozdrowię Mikołajki. ;:136 Dla Ciebie Pinky Winky na pożegnanie. ;:7

Obrazek

Jolu G. Dziękuję. ;:196 Może piętnowanie takich przypadków spowoduje zmianę? Przede wszystkim cieszę się na zobaczenie
ogrodów. Znalazłam też ciekawą szkółkę bylin, ale nie wiem, czy będzie po drodze. (choćby prawie).Zbliża się kiermasz,
prawdopodobnie będę we Wrocławiu, ciekawe , czy będziesz? Mam - jeśli pamiętasz- dla Ciebie roślinki.Na razie widoczek.

Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:167 ;:196
Na zdjęciu nie widze tej White Cover. :roll:
Tak różyczki tam są konieczne. A może jeszcze jeżówki? One tak długo trzymaja kwiaty. U mnie kwitna i kwitną.
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, na poprzednim? Tak, bo fotka zrobiona z innej strony. Jest zasłonięta i kwitnie od wczoraj.Mam biała jeżówkę
i skorzystam z podpowiedzi. ;:180
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Adrianko życzę przyjemnego wypoczynku, wspaniałych wrażeń oraz dużo ;:3. ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Polecam się :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”