Zapasy??? Na zimę ????Paula15 pisze:Moje pierwsze weki..........................
"Długo jeszcze będziesz męczyć tego kaktusa?-na dziś starczy zdjęć. Teraz możesz zająć się mną i dać mi coś dobrego"![]()
TakDAK pisze:Zapasy??? Na zimę ????
Gdyby dało radę zawekować-miałabym ją na dłużejDAK pisze:Roxi, uważaj, bo cię pani też z tej miłości zawekujeOna tak miłościwie patrzy w obiektyw, że tylko rodzaj podłogi, na której stoi wskazuje, że to już inna chwila
![]()
Ona też wcale duża nie jest-całe 4,3 kg i 24 cm wys.DAK pisze:A ten kaktusik u jej stóp taki maleńki, jak okruszek.![]()
Mam nadzieję-mój trochę się ruszył z pędzelkiem, ale słońca nie maDAK pisze:Mój Echino (tylko może odrobinę grubszy) po maleńkiej przerwie znów wypuszcza pąki, więc to na ten sezon nie było jeszcze ich ostatnie słowo.
sadzonki w bardzo dobrym stanie , widać że są w dobrej kondycjiTo dzisiaj pokażę moje adenia, choć nie jestem dumna z tego jak rosną
Jeszcze nie taka dobra, dlatego tylko jeden słoik-mix kilku rebutii w sosie własnymnyskadu pisze:No proszę jaka z Ciebie kuchara, nawet piesek kręci głowąa co tam masz dobrego w tych słoikach?
To naprawdę wdzięczne roślinki, wystarczy trochę troski i uwagitheoria_ pisze:Widzę, że masz szczęście do ratowania mamilarii![]()
Też ją bardzo lubię za te "kłaczki"theoria_ pisze:M. hahniana przepiękna - uwielbiam je chociaż żaden z nich rarytas
U mnie jest tak samoabaddon1986 pisze:Mam pytanie odnośnie Opuntia microdasys albaDługo u Ciebie trwa rozwinięcie się nowego odrostu? Na mojej opuncji widać zaczątki nowych odrostów ale widać je od jakiś 2 miesięcy i totalnie nic się z tym nie dzieje... Nie wiem czy to opuncja z wolno rosnących?
nyskadu pisze:Zaczyna się od jednego, a póżniej cała spiżarnia jest zapelniona, już ja to wiem