Jakie polecacie oryginalne kwiatki do pokoju?

Rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
pati_1526
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 10 sie 2012, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jakie polecacie oryginalne kwiatki do pokoju?

Post »

Filigranowa27 pisze:JA skrętnikipodlewałam raz na 10 dni trochę od góry i trochę na spodek i gotowe
To naprawdę mało wymagające :)
foorfooq pisze:Fittonie to są bezproblemowe rośliny. Jedyne o czym trzeba pamiętać, to to że źle znoszą podsuszanie. Jeżeli będą miały cały czas wilgotne podłoże będą rosły i cieszyły oczy ładnymi kolorami liści. Przetrenowane, w chwili obecnej mam coś ok. 20 różnych odmian fittoni :)
A mogłabyś wstawić zdj swoich fittonii tutaj lub wysłać mi na e-mail, bo chciałabym zobaczyć, które najładniejsze? ;p
- Halo? Tu pralnia.
- Dzień dobry. Czy mogłaby pani wyprać moje życie w Perwol Color Magic? Bo ostatnio tak jakoś straciło kolor...
Awatar użytkownika
foorfooq
200p
200p
Od: 20 paź 2011, o 22:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

W tym wątku kiedyś zamieszczałam zdjęcia:

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... a&start=14
betti
50p
50p
Od: 18 lis 2011, o 16:42

Post »

Ja polecam fiołki afrykańskie :) Pewnie nie masz pojęcia ile istnieje pieknych odmian, w dodatku są łatwe w uprawie, kwitną nawet w środku zimy i mozna się nimi cieszyć przez wiele lat.
Ja lubię tez koleusy (pokrzywki), begonie o ozdobnych lisciach, fittonie, krotony.
Awatar użytkownika
pati_1526
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

betti:
A jakie fiołki mają wymagania pod względem ilości światła i temperatury?
- Halo? Tu pralnia.
- Dzień dobry. Czy mogłaby pani wyprać moje życie w Perwol Color Magic? Bo ostatnio tak jakoś straciło kolor...
betti
50p
50p
Od: 18 lis 2011, o 16:42

Post »

U mnie odkad pamietam stały na południowym parapecie, kwitły często i obficie. Pod parapetem jest grzejnik, zawsze zimą odkręcony na maxa, bo jestem ciepłolubna.
W drugim pokoju, na parapecie północnym fiołki też dawały sobie radę, ale rzadziej kwitły. Oczywiście były to tzw. "kundelki" czyli fiołki nieodmianowe, rosły w zwykłej ziemi uniwersalnej. Co do odmianowych jestem na etapie małych sadzonek, ale nie sądzę by były wiele trudniejsze w uprawie.
Na forum znajdziesz mnóstwo porad co do uprawy fiołków i wiele zdjęć pięknych odmian :)
Awatar użytkownika
pati_1526
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

Ok dziękuję ;:196 to u mnie też raczej powinny dać radę ;)
- Halo? Tu pralnia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”