Ogródek Ebabki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Masz bardzo piękny ogród, urządzony z wyczuciem i smakiem....pierwsze fotki chciałam obejrzeć z bliska -- niestety nie otworzyły się :(
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Dobrze, że wróciłaś, bo taki piękny ogród trzeba pokazywać innym!
Awatar użytkownika
Ebabka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2006, o 21:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziękuję wszystkim za wizyty i miłe słowa o moim ogrodzie. Oczywiście, chciałabym mieć wiecej ziemi do zagospodarowania. Bardzo lubię swój ogród, zmiany, przesadzanie, nowe projekty. Lubię oglądać inne ogrody. Niestety mam mało czasu na na swoje hobby :( A na forum jest tyle cudnych ogrodów, tylu ludzi z pasją, miłych, uczynnych, dzielących się swoim doświadczeniem i wiedzą :)
Nowych zdjęć nie mam za wiele. Mogę pokazać jak łyse są kamienne ścieżki zanim zakwitną drobne różyczki :D, dawny "nasyp" kamienny - przerobiony na rabatę i puszczę z początku wiosny 2006 :D

[Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek [
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Świetny, mistrzowsko zadbany i urządzony ogródek.
A na tle puszczy, aż się czuje wibrujące zapachy :P
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eugenio bardzo dziękuję za przesłane roślinki, proszę postaraj się o nowe zdjęcia bo jestem ogromnie ciekawa jak wygląda maj w Twoim królestwie
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękny ogród bardzo ładnie urządzony zadbany i pełen kwiatów.Gratuluję i zyczę miłego dnia.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
Ebabka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję wszystkim za spacer w moim ogrodzie i miłe słowa. Ogród skromny, bardzo małym nakładem finansowym i dużo pracy mojej i męża :) Trochę mi się już opatrzył i planuję zmiany. Na razie gromadzę materiał :D Sadzonki przeważnie sporządzam sama i już niektóre rosną, Dzisiaj zrobiliśmy parawaniki do cieniowania sadzonek bukszpanu, a tawułom słońce nie szkodzi :) Swój mini basenik zamierzam zlikwidować, za dużo z nim zachodu, szorowanie po zimie a i tak mało z niego korzystamy. Jeszcze nie wiem co w tym miejscu będzie, ale do jesieni coś zdecyduję. Może nieco zagłębiona rabata?
Trochę zdjęć z tej wiosny:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2008, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

piekny ogrod Eus-dopiero dzis go zauwazylam i pospacerowalam.Masz piekne funkie i ckematisy-wogole milo u Ciebie bardzo-jeszcze tu zajrze -pozdrawiam pa
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eugenio, pięknie sobie odgrodziłaś bukszpany, tyle sadzonek, życzę żeby wszystkie się przyjęły, a gdzie masz zioła?
Awatar użytkownika
Ebabka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zioła na dzialce mam w rozrzucone w różnych miejscach :D Z ziołownika został tylko płotek, szczypiorek, oregano i dosadzam w nim jednoroczne - bazylię i majeranek. W tym roku jeszcze są pod folią malutkie, bo bardzo późno rozpoczęłam pracę na działce. Marnie przezimowała lawenda.
Ale jak zadbaliśmy o truskawki :!: Dzisiaj wysypalismy trocinami, trochę zleżałymi, wykopanymi z byłej składnicy drewna. Mam nadzieję, że nieco zabezpieczylismy je przed szarą pleśnią :) Dwa duże worki pokrzyw znalazło się na kompoście i zalane też są w pojemniku :D Chociaż koledzy na forum żartują sobie ze zbieraczy ziół na preparaty roślinne i zachęcają do kupowania w sklepach zielarskich, to ja je zbieram, mam ich mnóstwo w najbliższej okolicy i zużywam bardzo dużo, do oprysków, na nawóz, dodaję do kompostu :D
I kilka fotek:
1.Tymianek
Obrazek
2.lawenda
Obrazek
3.hyzop
Obrazek
4.oregano
Obrazek
5.melisa
Obrazek
6.lubczyk
Obrazek
7.szczypiorek
Obrazek
no i truskawki :)
Obrazek
Udanego wypoczynku w ogrodach :!: :D
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale truskawki! robią wrażenie, trzymaj kciuki bo lubczyk od ciebie walczy o życie :) nie wiem czy przetrzyma te okropne deszcze!
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Obejrzałam twoją wiosnę w ogrodzie i bardzo mi się podobał płotek-parawanik, bardzo fajny pomysł na zacienienie roślin :) . Ładne rabatki funki i hostów.....te wielkie liście co się "wygramoliły" z ziemi to też hosta? Masz też bardzo ładną kępę serduszki okazałej - dopiero kupiłam sadzonkę, może doczekam się takiej...długo to rośnie?
aha gratuluję zielnika i truskawek i po cichutku zazdraszczam....nie mam możliwości założyć coś takiego Obrazek
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Witaj Eus,wpadłam do Ciebie z wizytą i jestem zachwycona.Masz tak pięknie rozrosniete rosliny.Lubię taki gąszczyk.Wiem,że na to trzeba czekać,ale warto,Masz niby nieduży ogród,a stwarza pozory wielkiej przestrzeni.Jak tego dokonałaś?Widzę,że muszę się jeszcze podszkolić,oglądając ogrody innych.Gratuluję efektów Waszej ciężkiej pracy.Jest super.Pozdrawiam.Halina. ;:138
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Ebabka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki za odwiedziny w moim ogródku!
BarWo napisała
te wielkie liście co się "wygramoliły" z ziemi to też hosta? Masz też bardzo ładną kępę serduszki okazałej - dopiero kupiłam sadzonkę, może doczekam się takiej...długo to rośnie?
Te sinozielone liście to jakaś hosta Siebolda, może Elegans, bo dosyć okazała :)
Serduszka w tym miejscu rośnie ze 4 lata, ale tak w ogóle, to ma z 7 lat. różowa to serduszka okazała i rośnie w kępie, a biała to serduszka wspaniała i jej kłącze trochę wędruje po ogrodzie, ale nie za daleko :) Nie martw się jeśli w lecie liscie jej uschną i zniknie, bo taki jest jej cykl, tej okazałej, na wiosnę znowu odbije, jeszcze większa i zakwitnie :)
Moniko, nie martw się, lubczyk deszcze na pewno wytrzyma, gorzej byłoby z suszą, a nawet jeśli zmarnieje, to Ci doślę sadzonkę, zawsze gdzieś nieproszony pojawia się w ogrodzie.
Halinko życzę wiele cierpliwości i powodzenia!
Moje roślinki nie mają zbyt korzystnych warunków, wiadomo, na wschodzie jest chłodniej, ogród założony na terenie przy samej puszczy, tu było bagno, ziemia zimna, tzw.sap, drzewka owocowe rosną bardzo marnie, woda gruntowa blisko korzeni. Ale się nie poddajemy :) i ogrody cieszą oczy, radują serce i pożytku dla ciała trochę jest, jeśli ktoś uprawia jadalne rośnki :D
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Witaj !Piękny ogród tym bardziej ,że położony na wschodniej ścianie Polski,gdzie mamy do maja przymrozki.Piszesz,że rozmnażasz clematisy przez sadzonkowanie,możesz trochę dokładniej,bo mam takiego jak Twój z fioletowymi dzwoneczkami i jeżeli to możliwe przydałoby się go rozmnożyc.Pozdrawiam i zapraszam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”