Musiałam podzielić post, bo botoks zaczął działać i mimika mi się kończyła
Kilka widoczków
Majeczko może spróbuj przesadzić swoje żurawki w inne miejsce, może im podpasuje i zaczną ładnie rosnąć.....czasami tak bywa

Hortensje uwielbiam i bardzo żałuję, ze mam tak niewiele miejsca na następne, bo one cudnie wyglądają wśród zieleni....
Eluniutak się cieszę, że odezwałaś się
Jeśli masz do podziału hosty, to ja bardzo, bardzo chętna jestem. Mam kilka miejsc, które czekają na te roślinki

Ja mam tylko kilka odmian i z wielką radością powiększę ich liczbę
Eluś strasznie ciekawa jestem Twoich tykw

zaraz zajrzę je obejrzeć

JA nigdy ich nie sadziłam...
Małgoś to właśnie pająki są przyczyną, że nie mam ochoty pracować w ogródku, po prostu się boję

Tygrzyków jest cała masa, po 2-3 na wielu roślinach...dziś aż znajomej pokazywałam, bo nie mogła uwierzyć
Ja powiem szczerze, że jeszcze jakoś nie czuję jesieni, mimo, że zakwitły wrzosy, języczka, chryzantemka się szykuje.....może przez te niesamowite upały jakie były do tej pory....ale od kilku dni jest już całkiem zimno
Jacku mnie też zawsze zachwycają ogromne liściory tej języczki, mimo suszy są wielkie

Gorzej z kwiatuszkami, przez brak wody są takie zwinięte, dziś sporo padało, mam nadzieję, ze na tyle się nawodni, ze płatki się wyprostują....
U mnie Języczka Przewalskiego młodziutka, zakwitła jednym kwiatostanem, bardzo się cieszę, bo też mi się podoba

W ogóle bardzo lubię języczki, wszelkie odmiany
Mam nadzieję, że Twoje pięknie się rozrosną, jeśli nie to służę sadzoneczką
Izuś ja w swoim ogrodzie najlepiej lubię wielogatunkowe rabaty . Sadzę różne roślinki kwitnące w różnym czasie wśród iglaczków i krzewów. Takie monotematyczne rabaty są niesamowicie piękne w czasie kwitnienia roślin, aż trudno od nich oderwać wzrok, ale później są już takie smutniejsze. Ale każdy ma inny pomysł na swój ogródek i w końcowym efekcie wszystko wygląda pięknie

U mnie w mojej ciasnocie też jest pstrokato , mimo, że wszystkie kwitnące są wtopione w zieleń krzewów
Dorotko, ale oni chyba nie prowadzą sprzedaży internetowej???