Ogródek AGNESS cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elzbieta1962
50p
50p
Od: 28 sie 2011, o 18:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.12

Post »

Aguś u Ciebie w dalszym ciągu cudnie,a liliowce powalają z nóg, pomyśl nad hostami bo mam troche do oddania, :wit :wit
Pozdrawiam
Ela
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Ja z moich hortensji bukietowych jestem też zadowolona a tykwy zrobiły mi niespodziankę ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Masz rację, że w tym roku jest straszna ilość pająków. Wszędzie, nie tylko na roślinach. U mnie na meblach ogrodowych co chwila jakś pajęczyna do sprzątnięcia.
Ja jakoś też staciłam zapał do ogrodu. Czuć już w powietrzu jesień
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Twoja języczka zawsze wprawia mnie w podziw :!: Te liściory wielkie i zdrowe, a nad tym drobne ale bardzo wyraziste kwiatki - cudo :!:
U mnie odmiana 'Desdemona' zmarzła ale posadziłem maleńkie siewki zwykłej języczki pomarańczowej i może tym razem doczekam się konkretnych roślin. Jedynie języczka Przewalskiego ładnie zakwitła u mnie.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Patrząc na Twoje rabaty i efekt jaki daje duża kępa liliowca na tle zieleni zaczynam mieć coraz większe wątpliwości odnośnie tworzonej właśnie przeze mnie rabaty liliowcowej. Czy taki kolorowy misz-masz to jest na pewno to co bym chciała mieć... Sama nie wiem...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu dziękuję Ci bardzo za miłe słowa ;:196

Irenko jesteś bardzo miła dziękuję Ci za takie cieplutkie słowa ;:196 U mnie w większości takie popularne, często spotykane roślinki, niewiele jest jakichś nowych odmian, rarytasów, ale ja je wszystkie bardzo lubię :D
Ogródek im bardziej zarośnięty tym łatwiejszy w pielęgnacji, bo zielsko nie ma gdzie rosnąć.......chociaż wtedy więcej jest przycinania i przerzedzania . Ale to już sama przyjemność :lol:

Grażynko zapraszam serdecznie na huśtaweczkę , już czeka kawka i świeżutka szarloteczka :D u mnie ostatnio na tapecie przeróżne szarlotki na zmianę z sernikami z owocami 8-) :lol:
Ten liliowiec i mi się bardzo podoba. Jest taki wyrazisty, przepiękny ma ten intensywnie seledynowy odcień środeczka w połączeniu z ostrą czerwienią :D

Dorotko
przeglądam allelgro w poszukiwaniu Silvel Dollar , ale nie mogę się doszukać :(

Izuniu dziękuję ;:196 Wszystko opisałaś tak pięknie, jak marzę aby wyglądał mój ogródek :D

Kasiu a czy Ty wiesz, że mój ogródek chce żebyś zobaczyło go na żywo....właśnie wtedy , kiedy jest ukwiecony i kolorowy ??? ;:196
Wrzosy już ślicznie kwitną......strasznie wcześnie....ale ja mimo to wcale nie widzę nadchodzącej jesieni :lol:
Ja również bardzo Ciebie pozdrawiam ;:196

Halinko kochana jesteś , że pamiętasz ;:167 Ale już dostałam sieweczkę od Jacka, w razie gdyby coś się z nią stało to będę się do Ciebie pięknie uśmiechała ;:196
Na ławeczkę serdecznie zapraszam, jest ustawiona w takim miejscu, w rogu ogrodu, że widać z niej większość rabatek :D
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No to tak jak jak ja ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

tak nie ma...albo mi sie pomylilo..albo juz nie ma :?
mase hortensji dostaniesz w Konsko Woli u Kurowskich ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Musiałam podzielić post, bo botoks zaczął działać i mimika mi się kończyła :wink: :lol:
Kilka widoczków :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Majeczko może spróbuj przesadzić swoje żurawki w inne miejsce, może im podpasuje i zaczną ładnie rosnąć.....czasami tak bywa :D Hortensje uwielbiam i bardzo żałuję, ze mam tak niewiele miejsca na następne, bo one cudnie wyglądają wśród zieleni....

Eluniutak się cieszę, że odezwałaś się ;:196
Jeśli masz do podziału hosty, to ja bardzo, bardzo chętna jestem. Mam kilka miejsc, które czekają na te roślinki :D Ja mam tylko kilka odmian i z wielką radością powiększę ich liczbę :D

Eluś strasznie ciekawa jestem Twoich tykw :D zaraz zajrzę je obejrzeć :D JA nigdy ich nie sadziłam...

Małgoś to właśnie pająki są przyczyną, że nie mam ochoty pracować w ogródku, po prostu się boję :roll: Tygrzyków jest cała masa, po 2-3 na wielu roślinach...dziś aż znajomej pokazywałam, bo nie mogła uwierzyć :roll:
Ja powiem szczerze, że jeszcze jakoś nie czuję jesieni, mimo, że zakwitły wrzosy, języczka, chryzantemka się szykuje.....może przez te niesamowite upały jakie były do tej pory....ale od kilku dni jest już całkiem zimno :roll:

Jacku mnie też zawsze zachwycają ogromne liściory tej języczki, mimo suszy są wielkie :D Gorzej z kwiatuszkami, przez brak wody są takie zwinięte, dziś sporo padało, mam nadzieję, ze na tyle się nawodni, ze płatki się wyprostują....
U mnie Języczka Przewalskiego młodziutka, zakwitła jednym kwiatostanem, bardzo się cieszę, bo też mi się podoba :D W ogóle bardzo lubię języczki, wszelkie odmiany :D
Mam nadzieję, że Twoje pięknie się rozrosną, jeśli nie to służę sadzoneczką :D

Izuś ja w swoim ogrodzie najlepiej lubię wielogatunkowe rabaty . Sadzę różne roślinki kwitnące w różnym czasie wśród iglaczków i krzewów. Takie monotematyczne rabaty są niesamowicie piękne w czasie kwitnienia roślin, aż trudno od nich oderwać wzrok, ale później są już takie smutniejsze. Ale każdy ma inny pomysł na swój ogródek i w końcowym efekcie wszystko wygląda pięknie :D U mnie w mojej ciasnocie też jest pstrokato , mimo, że wszystkie kwitnące są wtopione w zieleń krzewów :lol:

Dorotko, ale oni chyba nie prowadzą sprzedaży internetowej???
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hm....tego nie wiem ale macie stosunkowo blisko w lubelskim chyba ,odmian bez liku u nich :uszy
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko no faktycznie to jedno województwo, ale ode mnie kawał drogi.....ja na samej granicy mieszkam 8-) :lol: Powiem Ci szczerze, ze w tamtej okolicy nawet nigdy nie byłam :lol:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ach tak...nie pomyslalam...slyszalam o tych waszych tj Lubelakow wyprawach szkolkingowych ;:108
Teraz niezla ekipa nasza jedzie do Szmita ,w nastepny weekend ,to szepnij tylko slowko ,a Ci kupia jak chcesz ;:173
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga ta rabata w założeniu nie będzie tylko z liliowców choć one będą przeważały. Też uznaję wyższość rabat mieszanych nad monotematycznymi. Staram się tak sadzić by rabaty były ciekawe cały rok. Nie zawsze się to udaje, ale trening czyni mistrzem :wink:
Nie ma co ukrywać, że ogród przydomowy urządza się troszkę inaczej niż działkę.
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Aguś, ja się przymierzam do zakupu hortensji tutaj:
http://gardenpark.com.pl/index.php?rout ... &limit=100
Czytałam opinie na naszym forum i jest ;:333
Pozdrawiam.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Agnieszko już wrzos pięknie kwitnący widzę u Ciebie :shock: ja odpuszczę chyba wrzosom bo mnie denerwują u mnie ,mają to co powinny mieć ale zrudziały i powycinałam częściowo,pewno jakaś grzybowa historia.Widziałam w piątek na ryneczku "cały wysyp" ale byłam dzielna i nie dałam się sprowokować...chociaż ceny zachęcające..na razie..bo wszystkie rośliny podrożały wyraźnie a one poniżej średniej ,myślę ze wraz z sezonem cena się wyrówna z innymi bylinami .U mnie zakwitł ponownie miniaturowy rh :)
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”