Robala, witam Cię po raz pierwszy... jak Ci na imię? Mam nadzieję, że turzyca przezimuje bez problemu... jej nie straszne niskie temperatury, ale przemoczone korzenie przed nadejściem mrozów mogą stanowić problem... postaram się o to zadbać.
Marzenko, dzień dobry

Sąsiedztwo szkółek jest dla mnie bardzo zgubne... niestety moja słaba silna wola nakazuje mi wciąż gdzieś wstępować - brzmi niewinnie, a wiadomo jak się kończy ;-)
Justi, to prawda - w obecnych cenach nie moglibyśmy sobie pozwolić na zakup takiego metraż działki... i tak z zazdrością zerkam do sąsiada, który ma dwa razy taką jak my powierzchnię działki, nic kompletnie na niej nie robiąc. Z zakupu traw jestem bardzo zadowolona - na pewno nie skończy się tylko na tych wczorajszych, bo trawy u mnie generalnie rosną bardzo dobrze i nie mam kłopotu z jakimkolwiek przemarzaniem. Udanego dnia!
Marzko, gdzie Ty widzisz tę sprzedaż wysyłkową? ślepa jestem

Jakie lilie zamówiłaś?
Jolu,
hakonechloa była, ale nie zainteresowała mnie z różnych względów - widząc na żywo rośliny, zmieniłam koncepcję ;-) Nie pamiętam, ale chyba kosztowała też 9zł. Może podjedź mimo wszystko w niedzielę... właściciele chyba są na miejscu.
Robaczku, postaram się po południu zrobić zdjęcia... pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny
Aga, dzięki!
Jula, też zauważyłam, że noce i poranki mocno się ochłodziły... czyżby to już sierpniowe chłody? Chyba tak... Ciekawe dlaczego trawy nie za dobrze u Ciebie rosną... one przecież lubią słońce, powinny czuć się na Twojej Toskanie ok.
Dominiko, ja niczego nie sugeruję przecież

To Ty sama masz ochotę się przejechać na drugą stronę Wawy ;-)) Zreaktywuj może już ten swój wątek - ileż można sobie wyobrażać jak masz u siebie ;-))
Ewa, i co tam trawiastego wymyśliłaś? ;-) Widzisz zastosowanie u siebie? Trawy z różami np. - fajne połączenie