Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Post »

Ewcia, trzeba było po wstaniu spakować się i na pociąg do Wawy... :lol: o której mam wyjechać? ;-))
Zrobię po południu zdjęcia posadzonych traw... jestem szczególnie zadowolona, że miejsce po Iwie zostało fajnie wykorzystane :)
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Te Twoje trawy nie mogą wyjść mi z głowy...nie mam ani jednej, a od dawna o nich myslę :roll: Tylko zupełnie nie zgłębiłam jeszcze tematu - jakie, które, czy przezimują, gdzie kupić...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

No nie, ta to zawsze coś wynajdzie takiego, że znów przez całą W-wę trzeba jechać :twisted: :lol: ;:63 Ale cóż, mus to mus :wink: Muszę sobie dobrze przygotować listę zakupów, jak już się wybiorę, to... ;:209

Imperaty kupiłam w tym roku, ale jedna padła, zostały 2 (wcześniejsze które miałam zarosły perzem i ciężko było odróżnić, co jest co, bo one na początku podobnie wyglądają, więc całość opryskałam Fusilade), Hameln też mam jedną, ale chętnie bym miała więcej.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus dobry ranek :wit swieci pieknie ;:3 ale 11 stopni w cieniu a w sloncu 28 - kto to widzial, zeby takie roznice byly :twisted: Trawki ladne 8-) mi jeden miskant padl po zimie, drugi rosnie ale tak byle jak, a wysokie proso jeszcze gorzej :evil: Tylko dwa z tych niskich sie rozbujaly i ladnie wygladaja.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Trawki boski ;:180 i za tą cenę naprawdę dorodne okazy lecę na ich stronkę poczytać :lol:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Cześć Aguś :wit Ale ładne trawki kupilaś ;:oj i ceny bardzo przystępne ;:333
Fajnie, ze M wyczytał je w Twoich myślach ;:170 czekam na foty trawek w ogrodzie :D
Miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześć Aguś, fajne trawki. Dawno się już tam wybierałam, nie miałam pojęcia że mają takie dobre ceny ;:oj . To tuż obok działki Rodziców, do których jadę w niedzielę. Niestety Farma w niedzielę nieczynna ;:145. Dziś jedzie siostra, może coś mi kupi. Hakonechloa też była? Ale co, zbyt małe sadzonki mieli? Nie pamiętasz ceny?
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aga, jakie fajne zakupy zrobiłaś ;:138 , ceny rewelacyjne przy tym. Spojrzałam na stronkę producenta i sprzedają też wysyłkowo. Wydaję podobnie jak Ty kasę na 2013r, wczoraj przyszły już pierwsze lilie
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Aga,
Trawki oczywiscie bombowe....w ogóle masz świetną miejscówkę, jeśli chodzi o ilość szkółek i centr w okolicy ;:173
Taka mała dygresja.....Jak bywalam w twoich okolicach, z żalem stwierdzilam, że mogłabym się przeprowadzić, ale dzisiejsze ceny działek zwalają z nóg.....bo teraz, to nie zdecydowałabym się juz na 600, ale przynajmniej 1600 m ;:223 no i kiszka.....
Pozdrawiam
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Oj tak-sąsiedztwa szkółek można Ci pozazdrościć :wink: Dzień dobry Aga
robala
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 9 sie 2012, o 20:47

Post »

Piękne trawy kupiłaś, ciekawa jestem, czy ta ruda wyglądająca jak wysuszona czupryna przezimuje.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Robala, witam Cię po raz pierwszy... jak Ci na imię? Mam nadzieję, że turzyca przezimuje bez problemu... jej nie straszne niskie temperatury, ale przemoczone korzenie przed nadejściem mrozów mogą stanowić problem... postaram się o to zadbać.
Marzenko, dzień dobry :wit Sąsiedztwo szkółek jest dla mnie bardzo zgubne... niestety moja słaba silna wola nakazuje mi wciąż gdzieś wstępować - brzmi niewinnie, a wiadomo jak się kończy ;-)
Justi, to prawda - w obecnych cenach nie moglibyśmy sobie pozwolić na zakup takiego metraż działki... i tak z zazdrością zerkam do sąsiada, który ma dwa razy taką jak my powierzchnię działki, nic kompletnie na niej nie robiąc. Z zakupu traw jestem bardzo zadowolona - na pewno nie skończy się tylko na tych wczorajszych, bo trawy u mnie generalnie rosną bardzo dobrze i nie mam kłopotu z jakimkolwiek przemarzaniem. Udanego dnia!
Marzko, gdzie Ty widzisz tę sprzedaż wysyłkową? ślepa jestem :) Jakie lilie zamówiłaś?
Jolu, hakonechloa była, ale nie zainteresowała mnie z różnych względów - widząc na żywo rośliny, zmieniłam koncepcję ;-) Nie pamiętam, ale chyba kosztowała też 9zł. Może podjedź mimo wszystko w niedzielę... właściciele chyba są na miejscu.
Robaczku, postaram się po południu zrobić zdjęcia... pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny ;:196
Aga, dzięki!
Jula, też zauważyłam, że noce i poranki mocno się ochłodziły... czyżby to już sierpniowe chłody? Chyba tak... Ciekawe dlaczego trawy nie za dobrze u Ciebie rosną... one przecież lubią słońce, powinny czuć się na Twojej Toskanie ok.
Dominiko, ja niczego nie sugeruję przecież :) To Ty sama masz ochotę się przejechać na drugą stronę Wawy ;-)) Zreaktywuj może już ten swój wątek - ileż można sobie wyobrażać jak masz u siebie ;-))
Ewa, i co tam trawiastego wymyśliłaś? ;-) Widzisz zastosowanie u siebie? Trawy z różami np. - fajne połączenie :)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

U mnie Miskantusy chyba maja po prostu za sucho ale nie ma sie co zastanawiac, bo i tak wiecej miec nie moge. Trawiasta rabata miesci 5 sztuk i finito :wink:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Agnieszko przeczytałam dostawy na terenie całego kraju i przetworzyłam to jako wysyłki. Potem doczytałam, że oni organizują transport dl hurtowników. Sorki za zrobienie zamieszania i jak kogoś wprowadziłam w błąd to sorki wielkie.
Kupiłam Lilie LA Bright,Adoration,Ercolano,Salmon Classic,Pavia,Oryginal love,Courier; Azjatki:Brindisi,Nanova,Tresor i jedną z grupy tango Olinę. Będzie pstrokato :wink: , bo oczywiście nie są opisane :evil:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Pochwalę się bo właśnie, zupełnie zdalnie, rozmawiając z panem przez telefon, nabyłam osiem trawek na próbę :heja . Odbieram w niedzielę :tan :tan :tan
Aguś dziękuję za przypomnie o tym miejscu ;:cm
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”