Działka na Kaszubach - amba19
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochani dzięki za odwiedziny u mnie!
A to są nowe nabytki, które dzisiaj pojadą na działkę oraz moje balkonowe bratki w tym roku wyjątkowo ładnie kwitną.
A na ostatnich zdjęciach bratek-maluszek, który wyrósł na obrzeżu balkonu po prostu w murze. Pewnie wysiał się w ubiegłym roku, bo miałam takie miniaturki.

A to są nowe nabytki, które dzisiaj pojadą na działkę oraz moje balkonowe bratki w tym roku wyjątkowo ładnie kwitną.
A na ostatnich zdjęciach bratek-maluszek, który wyrósł na obrzeżu balkonu po prostu w murze. Pewnie wysiał się w ubiegłym roku, bo miałam takie miniaturki.

- amba19
Lawendo faktycznie wszystko w odcieniu lila
To nie było zamierzone, po prostu zbieg okoliczności.
Tak by ło pięknie przez ostatnie dni, a w tej chwili w Gdańsku zrobiło się strasznie zimno i popadało trochę - ale to dobrze bo strasznie sucho już było i deszcz potrzebny bardzo.
A na działce jak to w maju - kwitnie co niemiara kwiatków przeróżnych.
Chciałam wczoraj wkleić ale fotosik nie chciał mnie słuchać. 

Tak by ło pięknie przez ostatnie dni, a w tej chwili w Gdańsku zrobiło się strasznie zimno i popadało trochę - ale to dobrze bo strasznie sucho już było i deszcz potrzebny bardzo.
A na działce jak to w maju - kwitnie co niemiara kwiatków przeróżnych.

Witaj Mario!
Co tak pięknie kwitnie na ostatnim zdjęciu?U mnie też część tulipanów nie zdążyła zakwitnąć.Najwięcej szkód poczyniły ślimaki.Na skarpie mam mnóstwo skalniaków w których siedzą ślimaki i to tam właśnie tylko przetrwały nieliczne tulipany.Z drugiej strony ogrodu wszystkie pięknie kwitły.
Co tak pięknie kwitnie na ostatnim zdjęciu?U mnie też część tulipanów nie zdążyła zakwitnąć.Najwięcej szkód poczyniły ślimaki.Na skarpie mam mnóstwo skalniaków w których siedzą ślimaki i to tam właśnie tylko przetrwały nieliczne tulipany.Z drugiej strony ogrodu wszystkie pięknie kwitły.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu
steresa
steresa
- amba19
Tereniu nie wiem co to jest. Kwitnie przepięknie na różowo, a wyhodowała to dla mnie mama z pestki skubniętej na działkach niedaleko od jej bloku( wiele lat temu). Muszę spytać na forum może ktoś wie jak to się nazywa. Ja nawet w niedzielę rozmawiałam z koleżanką i miałam dać jej gałązkę, żeby oznaczyli ten krzew u niej w instytucie botaniki ale....zapomniałam 

- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mario,
faktycznie wszystkie zakupy zrobiłaś w odcieniu lila ale to właśnie trend tego lata ogrodowego
(słyszałam w TV) . Kochana jesteś jak najbardziej trendy!
Bratki są takie wdzięczne.

Bratki są takie wdzięczne.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- amba19
Jolciu! U mnie jeszcze w niedzielę jedna odmiana tulipanów miała nie rozwinięte pączki. Jak widać opóźnienie wegetacji ma też swoje uroki. Co prawda dłużej czekam na moje kwiatki, ale też dłużej się nimi cieszę. Pozdrowienia tym razem z Warszawy bo jestem z wizytą u moich wnuczek-bliźniaczek, które jutro kończą roczek