Działka na Kaszubach - amba19

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Kochana, Twoje okolice są tak inne od moich, zupełnie inny klimat, ale równie uroczo! Piękne zdjęcia, mam nadzieję, że wszystko pięknie się przyjmie i ukorzeni!
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochani dzięki za odwiedziny u mnie!
A to są nowe nabytki, które dzisiaj pojadą na działkę oraz moje balkonowe bratki w tym roku wyjątkowo ładnie kwitną.
A na ostatnich zdjęciach bratek-maluszek, który wyrósł na obrzeżu balkonu po prostu w murze. Pewnie wysiał się w ubiegłym roku, bo miałam takie miniaturki. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj,zestaw kupiłaś w pięknym kolorze,aż mi się zamarzyło,twoje kwiaty wyglądają ślicznie,nie widać na nich żadnej choroby,ale tak dużo pada ze chyba i ja muszę zacząć robić opryski.Okolica
oh.....i ah......
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lawendo faktycznie wszystko w odcieniu lila ;:112 To nie było zamierzone, po prostu zbieg okoliczności.
Tak by ło pięknie przez ostatnie dni, a w tej chwili w Gdańsku zrobiło się strasznie zimno i popadało trochę - ale to dobrze bo strasznie sucho już było i deszcz potrzebny bardzo.
A na działce jak to w maju - kwitnie co niemiara kwiatków przeróżnych. ;:32 Chciałam wczoraj wkleić ale fotosik nie chciał mnie słuchać. Obrazek
Awatar użytkownika
steresa
100p
100p
Od: 31 lip 2007, o 00:32

Post »

Witaj Mario!
Co tak pięknie kwitnie na ostatnim zdjęciu?U mnie też część tulipanów nie zdążyła zakwitnąć.Najwięcej szkód poczyniły ślimaki.Na skarpie mam mnóstwo skalniaków w których siedzą ślimaki i to tam właśnie tylko przetrwały nieliczne tulipany.Z drugiej strony ogrodu wszystkie pięknie kwitły.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu
steresa
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu nie wiem co to jest. Kwitnie przepięknie na różowo, a wyhodowała to dla mnie mama z pestki skubniętej na działkach niedaleko od jej bloku( wiele lat temu). Muszę spytać na forum może ktoś wie jak to się nazywa. Ja nawet w niedzielę rozmawiałam z koleżanką i miałam dać jej gałązkę, żeby oznaczyli ten krzew u niej w instytucie botaniki ale....zapomniałam ;:24
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Ambuniu chciałaś zobaczyć dębika więc ci go pokazuję :lol:
Jeszcze go nie mam ale Małgosia ma go dla mnie a zdjęcie skopiowałam dla ciebie z wątku Przemka :lol:

Obrazek
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolciu ! Tak myślałam, ale nie byłam pewna. Ja GO mam! Oczywiście u mnie jeszcze nie kwitnie. Jak zakwitnie - to wkleję zdjęcia jak Fotosik pozwoli. Ja znowu od niedzieli mam problem ze wstawianiem zdjęć. Cały czas mi pokazuje że połączenie zresetowane. Spróbujemy teraz i znowu nic!
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Mario, :) faktycznie wszystkie zakupy zrobiłaś w odcieniu lila ale to właśnie trend tego lata ogrodowego :wink: (słyszałam w TV) . Kochana jesteś jak najbardziej trendy! :)
Bratki są takie wdzięczne.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niech no tylko zakwitną jabłonie Obrazek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:arrow: Tulipanki botaniczne Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Kochana jesteś, że tak wstajesz o świcie aby nam początek dnia umilić widokiem ślicznych tulipanów! Dziękujemy!
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko! Wstawiłam strasznie byle jakie zdjęcia bo byłam pewna że znowu mi się nie uda a tu fotosik zrobił niespodziankę pierwszy raz od niedzieli udało się wstawić więcej niż jedno zdjęcie. Pozdrawiam Maria
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Ambuniu u mnie już nawet jednego tulipana nie ma a u ciebie cała gama pięknych roślinek :shock:
Szkoda że tak szybko minął czas na cebulowe :lol:
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolciu! U mnie jeszcze w niedzielę jedna odmiana tulipanów miała nie rozwinięte pączki. Jak widać opóźnienie wegetacji ma też swoje uroki. Co prawda dłużej czekam na moje kwiatki, ale też dłużej się nimi cieszę. Pozdrowienia tym razem z Warszawy bo jestem z wizytą u moich wnuczek-bliźniaczek, które jutro kończą roczek :D :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”