Siedlisko z sosnami

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami

Post »

Oj tak, poproszę....... :D
Wychowanie bezstresowe to mit, a dzieci tak wychowane nie mają hamulców i często żle kończą.
Dziecko musi się dostosować do ogólnych reguł, inaczej nie będzie umiało żyć w grupie.
Kani to Ci na prawdę zazdroszczę.
Przepadam za nimi i kotlecikami z kani.
Schabowe mogą się schować wraz ze sznyclami cielęcymi.
Jest na forum wątek o sadach i szczepieniu, wiec na pewno znajdziesz tam kogoś, kto Ci pomoże a nawet zaszczepi jak trzeba będzie i wyśle już gotowe do posadzenia drzewko.
Tylko zapytaj.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko ;:196 , edytowałam swój post i dodałam swoją skromną różyczkę z dyskontu. mam też inne jej zdjęcia, ale sprzęt dziś się buntuje i nie mogę zgrać. Szybko sie rozwinęła, bo upał straszny. Ciachnę ją po przekwitnięciu, zobaczę czy powtórzy kwitnienie

Ja nie chcę gotowego drzewka, ja chcę zaszczepić sobie tą jabłoń, która u mnie jest. W wolnej chwili muszę doczytać o szczepieniu i się nauczyć.
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Marzenka - Ty jeszcze będziesz szczepiła??? Niesamowita jesteś :)
A dalia przecudna.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marzenko, ale to jeszcze za wcześnie na dojrzewanie koszteli one były koło września. Nigdy nie zapomnę tych pysznych słodkich jabłek, dojrzałe są żółte i przy ogonku są równe, a na skórce mają czarne kropki. Nie powiem co bym dała za prawdziwą kosztelę. Ja bym nawet zaszczepiła nie na karłowej podkładce tylko normalnej wysoko rosnącej, bo na tych karłowych można kupić i one mają już inny smak. Nie wiem na czym dowcip polega. Dawać tu jakiegoś Miczurina. Ładna ta dalia, różyczka też!
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Marzenko, krzewy są 2-letnie, maja pewnie ok. Metr na metr, ale spoko, mozna je podciąć i zwinąć sznurkiem i bedzie ok. Bardziej istotna jest bryła, im większa tym lepiej, bo łatwiej się przyjmą. Buda nie trzeba, ale duży bagażnik, folia na siedzeniach i broń Boże jasne tapicerki :;230
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzko dalia fioletowa cudeńko ,ja wysokich nie sadzę za to niskich mam sporo.
Bzy też wysyłałam z troszkę ziemi i podobno się przyjęły i rosną :wink:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochana ale grzybki to też rosną a ja je tak kocham zbierać i moją córkę tym zaraziłam,my obie grzybiary ,ale kani w życiu nie zbierałam i nie jadłam bo boję się i koniec ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Poznałam, Marzenko, a jakże! :lol:
Powąchaj świeżą kanię. Ma specyficzny, przyjemny i do niczego innego niepodobny zapach, dzięki któremu nie mozna jej pomylić z muchomorem :D
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

A ta dalia niebieska to może być 'Blue Boy', ale daj zdjęcie jak będzie mocno rozwinięta.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Sam zapach kani to nie wszystko. Dwa szczegóły po których można poznać czy to jest kani. Ruchomy ,,kołnierzyk'' na trzonie (nodze) i pusty w środku trzon. Do tego po przekrojeniu różowy kolor. W czasie suszy bywa, że nie przebarwia się. Kieruję się tym i pomyłki nie było, przecież piszę do Was ;:7 ;:7
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Ewa, wszystkiego trzeba w życiu spróbować, a człowiek podobno uczy się całe życie. Czemu więc nie spóbować i nie nauczyć się szczepienia drzewek? Jak się uda, to dopiero będzie ;:138

Marysiu, wyślę Ci kilka jak dojrzeją, tak w okolicach września, bo one wtedy najlepsze. O zrazach też się dokształcę, to jest szansa, że u Ciebie to drzewo będzie mieć potomków. Będziemy wtedy dumnymi matkami chrzestnymi :;230

Kasiu, już mi główka paruje i myślę jak to zrobię, ale Twoje krzewy będą u mnie. Na szczęście nie mam jasnej tapicerki ;:138

Stasiu, wysyłałam bez 2x i się udało, to 3ci raz też wyjdzie :wink: . Właśnie pojechał do Edytki, razem z innymi roślinkami, niech jej rosną zdrowo. Dalii mam mało, 13 szt, różne, karłowe, ciemnolistne, wysokie kaktusowate i pomponiki. Tylko żadna nie jest czerwona, bo miałam dostać, a nie dostałam. Nie wiem jak uda mi się je przechować zimą

Elu, w tym roku o ile będziesz chciała, a u mnie urosną takie jak trzeba, to możesz spróbować bez obaw. Podeślę Ci jakimś gołębiem luz sama przywiozę

Izuniu, ta rabatka koło starego domu, to Twoje roślinki, urosły prawda? Dajesz je z sercem i one potem tak rosną ;:167 . Obwąchałam wczoraj kanię i rzeczywiście pachnie bardzo przyjemnie. Niestety jest tak sucho, że zamiast kapeluszy jak patelnia, 32cm średnicy, schną malutkie i nawet nie mają jak się rozwinąć ;:145

Miłko, roślinki dotarły całe i zdrowe, wielkie ;:196 . Dalia ma imię, to mom's special- kupiona wiosną od Królika. No i jak jż byłam koło LM, to na swoją zgubę weszłam i poszłam na ogród. Kupiłam magnolię, Susan. Prrzecena z 65 na 20zł. Do tego wzięłam jeszcze magnolię Henry Kern, ta sama cena, a rozmiar, ponad 2m. Ledwo ją do auta zmieściłam.

Tadku, moje kanie są pięknie brązowe i wszystko inne jak trzea. Jak trafia się jakaś podejrzana, gdzieś w lesie to nie biorę. Jednak na swoim polu pod jabłonią, w bzie i przy akacjach rosną tylko kanie
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Marzko, ustawiam się w kolejce po tę piękną dalię ;:oj
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

To się cieszę! Tylko rozchodniki włóż do wody.
A dalia to na pewno nie jest 'Mum's Special'. Ale Królik często ma błędy w nazwach, to nie pierwszyzna.
Może należy po prostu kupić u niego i nie zastanawiać się, czy dobrze, czy źle, ale kupić :;230
Kupowałam lilie i dalie u niego - za każdym razem było coś innego i już nie kupuję.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Widziałam u Irminki Twoją dalię, jest niesamowita :D
Bardzo lubię takie chłodne kolorki :uszy
Mój Tata kiedyś robił kanie takie smażone z patelni, ale ja niezbyt znam się na grzybach. Poza tym z grzybów to lubię tylko ich zbieranie ;:224
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marzenko zostańmy przy drzewku, jabłka zjem wirtualnie!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”