W moim zielonym świecie

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: w moim zielonym świecie

Post »

mmaryla zapraszam serdecznie, ja przez M muszę siedzieć w domu :( a tak się cieszyłam, że pojadę na urlop ;:224

szarotka66 kochana ja naprawdę jestem chętna, ale dopiero w przyszłym roku jak M porządnie przygotuje im kurnik ;:196 teraz już nie da rady z tym połamanym kulasem :(

jola1313 właśnie tak kwitnie moja gailardia, nieraz przekwita i jakiś czas jest bez kwiatów, ale w końcu pokazuje nowe i tak do zimy. Ja nie obrywam przekwitłych bo czekam na nasionka, które rozsypuję po ogrodzie, któreś się zawsze przyjmie :wink:

trzynastka, APe, Maska dzięki ;:196 ona pierwszy raz tak obficie zakwitła, mówią, że juka im starsza tym lepiej kwitnie, u mnie się to sprawdza :heja

mniodkowa tak było, zakwitło dopiero na tarasie, ale ja swoje co roku wystawiałam, a dopiero w tym roku pokazało kwiat, oto on - zdjęcie dla Ciebie ;:196

Obrazek Obrazek Obrazek

niestety, kwiat jest tylko jeden, na tyle lat czekania ;:223 a to drugi, ten śmietnikowy :lol: ale ktoś cudo wyrzucił...

Obrazek Obrazek Obrazek

na tym zauważyłam nowy pączek, zatem to jeszcze nie koniec :tan

a to malutka sadzonka, dostałam listek w marcu, chyba się ukorzenił, ale czy jest możliwe, że zakwitnie???

Obrazek Obrazek

i jak się Wam podobają ;:224
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Mam takie jeden z nich starszy kwitł pięknie co roku, w ubiegłym coś nie zakwitł, drugiego dostałam od koleżanki ma być innego koloru.Ma już chyba 4 lata i nic tylko się rozrasta. Lubię te kwiatuszki, bo nie trzeba specjalnie podlewać. Jeszcze nigdy nie wyrzuciłam kwiatka na śmietnik ;:185
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale śliczności ;:oj , jak takie cudo ktoś śmiał wyrzucić na śmietnik. Oba kolorki równie śliczne :D
sylvi
1000p
1000p

Post »

Maska to tak jak ja, nigdy na śmietnik!!! ewentualnie na kompost ;:224 :;230
Nolinka dzięki, ja też się nimi zachwycam, zwłaszcza, że tego czerwonego mam jakieś 6-7 lat i to jest jego pierwsze kwitnienie ;:215 ale teraz dodałam mu do ziemi przekompostowanego obornika, bo one prawdopodobnie łakomczuchy straszne, może to poskutkowało...
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Sylwio, jak one pięknie kwitną , dobrze zrozumiałam że Twój ma jeden kwiat a ten śmietnikowy wiele ;:138 coś wspaniałego, pięknie Ci się odwdzięczył za to ze go przygarnęłaś ;:196
sylvi
1000p
1000p

Post »

dokładnie tak Marylko, wredota ten mój ;:223 :;230 ale tak po cichu się przyznam, że chyba są następne pąki ;:224 zresztą na tym śmietnikowym też! Kurcze trzeba mu zmienić tę nazwę własną, bo za śmietnikowego obrazi się i nie zakwitnie więcej ;:14
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11

Post »

Sylwio, ale ten różowy piękny, ja mam różowego, ale jeszcze nie kwitł, bo mały jest, mam też małe żółte, łososiowe no i oxypelatum i niecierpliwie czekam na kwiaty. :) Ale na takie cudo jak Twoje różowe to warto czekać. ;:138
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Ja z tego wszystkiego wzięłam lupkę i moim młodym epi zrobiłam dokładny przeglad. Lecz nic się nie zawiązuje :;230
sylvi
1000p
1000p

Post »

szarotka a ja myślałam, że za skrętnika, epifkiem Ci się odwdzięczę, ale Ty bogatsza jesteś ;:223 już nie mogę się doczekać na kwiaty skoro takie bogactwo u Ciebie, żółte muszą być piękne, ja myślałam, że mój śmietnikowy będzie kremowy a jest intensywnie różowy ;:224
Marylko , ależ masz pomysły :;230 lupa nie potrzebna, uwierz mi, że jak będą pąki od razu je poznasz :wink: choć ja sama od niedawna nauczyłam się odróżniać pąki od liści tzn, od kiedy pojawiły się pąki :;230

ale mam kolejną ciekawostkę, pierwszy i jedyny jak dotąd kwiat na hoi Pink Silver (chyba tak się nazywa :oops: ) pąki sprzed kilku dni a dziś zauważyłam ją w pełnej krasie ;:173

Obrazek Obrazek Obrazek

czy ona zawsze kwitnie na młodych przyrostach? i to tak długich :;230
A tak wygląda dziś, a jak ślicznie pachnie ;:215

Obrazek Obrazek Obrazek

tak mnie zachwyciła, że nie mogłam poprzestać na jednym zdjęciu ;:224
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Nigdy nie miałam hoi (!) czy jest łatwa w uprawie?
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Ale hoja cudo ;:oj Może moja śmietnikowa też tak zakwitnie? ;:131 Kwitną Ci te domowe niesamowicie.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
sylvi
1000p
1000p

Post »

Maska Marysiu, mówią że to kwiaty dla zapominalskich bo nie potrzebują dużo wody i najlepiej rosną gdy się o nich zapomni ;:108
delosperma Marysiu, cieszę się że znalazłaś chwilę, żeby mnie odwiedzić ;:196 domowe to może i rosną bo chwastów w nich nie ma :;230 ale ogród to już nędza :oops: a czasu brak ;:131
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11

Post »

Odwdzięczysz się jakimś innym kwiatkiem, którego nie mam. :D
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

No,kochana ;:oj
Pięknie Ci epiphylla zakwitły ;:138 .Tak sobie myślę,że te różowe wylądowało na śmietniku,bo komuś dłuuugo nie kwitło.No i stracił nadzieję.Dopiero by sobie w brodę pluł,jak by zobaczył te kwiaty ;:224

Pięknie zakwitła hoja.Tak się zastanawiam,czy taką mam ;:224 .Bo jedna ma listki podobne.Ale to chyba Publikalix x silver, Czy jakoś tak ;:131
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37

Post »

Jakie śliczne kwiatuszki na Publicayx!! Ciekawe, czy ja doczekam się takiego kwitnienia na swojej...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”