Witam, witam
ja sobie dziś pobuszowałam co nieco na działeczce, a tu tylu gości
Podlałam porządnie, a przede wszystkim ścięłam te kwiaty, które mogą się osypać do piątku. Przejrzałam czy są zdrowe, nic mi się nie rzuciło w oczy, ale 5 małych zielonych koleżanek wpierniczających mi zielone wypucowane listeczki musiałam unicestwić. Żeby tylko mi się nie skrzyknęły, bo obeżrą co się da.....
Julcia, jesteś do bólu szczera, ale kurcze już się nie wnerwiaj i zaglądaj.
Twoje różyce ładnie kwitną, ale skoro nie kochasz rabatówek, to co ma Ci kwitnąć? a ..
Jula samo zlazło, pewnie deszcze to załatwiły, a druga rzecz, to podrosło do góry i też nie widać. Zamiast pryskac możesz podlewać pod krzaczek.
Gosiu, to Eden Rose 88

z francuskiej szkółki. Nie mam w zwyczaju liczyć kwiatów, na pewno na parterze było ich 8 sztuk, na pięterku jak by tak przejrzeć zdjęcia i policzyć ? może to zrobię?..
Gosiu chyba będzie jeszcze kwitła, bo powypuszczała mi nowe przyrosty.
Heniu, ten równy wzrost, to raczej sprawa odmiany róży. Tak jakoś jest, że w pierwszym kwitnieniu one są jeszcze grzeczne, ale teraz to huzia na Józia, będzie popis i po 140 cm. Dziś jak cięłam kwiaty to przycięłam dość nisko. Może to odniesie skutek, zobaczymy. Heniu ja też przesadzam, już mam typy do ruszenia.
Beatko, długo Ciebie nie było, stęskniłam się za Twoim ogrodem i różami.
Krysiu ja mam dwóch ? Leosi, dziś mocno je ciachnęłam, sama jestem ciekawa czy to odniesie
porządany skutek. Mnie też szusują do nieba, Piano w ubiegłem roku 160 cm. Pastellka ? giganciara spoko 140 cm. Zobaczymy jak będzie w tym sezonie.
Danusiu, na pierwszym planie jest Alexandra Princesce de Luxembourg, mam ją pierwszy sezon.
Jeszcze dziś miała kwiaty z tej samej gałązki, co tu na zdjęciu. Podoba mi ona się bardzo.
Anetko, nie bądź skromna, Twoje roże, to nasze marzenia. Po prostu dbamy o nie i je

, a one nam dziękują. Pashminka jest ze szkółki francuskiej, sadzonka była olbrzymia, więc jej łatwo się wykazać.
Jadziu, nie , to nie Polays Royal, zaraz go wstawię specjalnie dla Ciebie.
Wiesz jaki porządny badyl pcha się u niej do góry, to lubię. Wiem wtedy, że róża się dobrze zakorzeniła.
Gosiu, ja też wzdycham bo lubię oglądać inne ogrody. Nie wiem gdzie Ty wypatrzyłaś wole miejsce przy tujach ? Robię nową rabatkę różaną, często ją widać to jest to miejsce co sąsiad powiesił po swojej stronie płotu ( czarną wykładzinę ) w tym miejscu zakładam nową rabatę, tej jesieni będzie już skończona. Dużo zamieszania, ale powoli jakoś idzie do przodu.
Aniu, ja uwielbiam żeniszki , zresztą mam ich chyba ze 40 sztuk ?..

Uważam, że ich kolor jest super. Biały Eden, koniecznie go zamów i Eden Rose 88, też.
Aga, masz rację może dla innych, to zbyt mało, ale ja naprawdę od lat szukałam róż, dobrych róż nie mówiąc o odmianach???..

nie było łatwo, ale dzięki forum i Gosi mam już prawie, prawie swoje marzenia spełnione.

Prawie, bo wiesz ?. muszę być otwarta na nowości???.. coraz piękniejsze się pokazują, no i my dzięki Unii mamy otwartą drogę do zakupów.
Oliwko, nie trzeba zazdrościć, ja tylko o dbam o nie

.
Masz rację, to jest srawa zdjęć.
Jadziu, dla ciebie Polais Royal.