Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Post »

Ojej, ojej, ojej, jak tu pięknie ;:138 ;:138

Wypasione rh pięknie się wypełniły rabatę, chyba muszę coś ze swoimi biedakami zrobić, może dadzą radę popołudniowym słońcu :roll:

Widok z tarasu doprawdy powoduje, że mi miękną nogi ;:108 A co Ty masz za jabłka?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakie okwiecone róże na ostatnim zdjęciu. A ty narzekasz, że nie kwitną. Moje to naprawdę mało kwitną, ale u ciebie całkiem bujnie to wygląda, Agnieszko.
Zielone jabłuszka dodały jeszcze dodatkowego klimatu do twojego ogrodu :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

dziękuję, że kontynuujesz lekturę mojego wątku czy chociażby przeglądasz zdjęcia...
Z chęcią kontynuuję i tak samo uważnie czytam jak i oglądam 8-) A w damsko-męskie przepychanki wolę dalej nie brnąć. I tak nie wygram (i tak nie chcę wygrać :;230 ), bo tu prawie same kobiety, a niepotrzebnie zbaczałbym z celu, jakim są sprawy ogrodowe.
Kleome śliczne :!: W tym roku nie wzeszły mi ale spróbuję znów za rok, bo niezmiernie podobają mi się te kwiaty. Twoje w dodatku wszystkie jednorodnie białe. Super :!:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zjadlam jablko, powachalam floksy, poglaskalam Psa, przeszlam sie wzdluz rabat, pozagladalam w katy a teraz moge udac sie na spoczynek :lol:
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Ja też :;230
Aga cudne widoki ogólne i portrety.
Nowa rabata- dobrze zaplanowana i szybciutko zdziałana, to się nazywa organizacja ;:224 ;:215
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,czy masz 3 kolory w jednej gromadce floksów?Nie pamiętam czy to ty pisałaś,że one po obcięciu wypuszczają nastepne kwiaty?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Udało się posadzic już RH? Pewnie we dwoje to będzie ciężko, było córy nie puszczać na wyjazd. Chyba że sąsiadów skrzynęłaś do pomocy. Taka donica swoje waży.
Mój syn już wrócił z wyjazdu więc skończyła się wolność ;:223 Poza tym pierwszy tydzień po urlopie to był horror w pracy i niestety póki co jeszcze się nie poprawiło. Ja chcę znów na urlop :oops:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aga, dziękuję za podpowiedź. Jednak w tym kąciku masz tak dobrene rośliny, które radzą sobie w towarzystwie brzóz : jałowce, bergenie i skalniaczki. Doborowe towarzystwo uważam.

Przeszłam się po ogrodzie i jest naprawdę po mistrzowsku urządzony, nie ma w nim mnogości kwiatów i kolorów, a mimo to dzięki zieleni w odcieniach potrafi też być piękny i dostojny. Wszystko dobrane ze smakiem i gustem.
Gdzieś wyczytałam, że nie znasz liliowców. Toż one są stworzone do Twojego ogrodu. Pięknie kwitną, jest bardzo dużo odmian, a nawet same ich liście są dekoracyjne. Musisz koniecznie to zmienić i je poznać i zaprosić do siebie.
Tymczasem więcej się nie wymądrzam, siadam na tarasie i chrupię jabłuszko, jak sądzę z Twojego ogrodu, bo jabłoń też spotkałam spacerując.
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Piękne zmiany, nowa rabata i od razu obsadzona takimi wielkimi okazami rh.
Zazdroszczę planów z granitowymi kulami, mi cały czas marzy się taka kula przerobiona na kamienne źródełko, ale to jeszcze bardzo odległa perspektywa.
Co do "nothing box" to polecam obejrzenie całości wykładów Marka Gungor'a, najlepiej wspólnie z M.
na prawdę warto.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga, zazdroszczę trochę tak pięknych i rozrośniętych krzaczków różnego rodzaju ;:108
Brother Cadfael ładniutki, ma ogromne kwiaty, prawda?
Cudne zdjęcia, jak zwykle :D
Pozdrowionka ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aga, podziwiam Twojego klonika.
Mam takiego tylko czerwonego.
Zastanawiam się, czy mogłabym go przesadzić na slońce. Mam 2 opcje. Może jutro uda mi się zrobić zdjęcia to byś mi podpowiedziała coś.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie... przepraszam że odpowiem niezbyt wylewnie, ale z nastrojem tak sobie... założyliśmy wczoraj obrzeża na nowe rabaty i czekamy na korę... zastanawiam się kiedy mogę przesadzić azalie, ale chyba najwcześniej we wrześniu?

Gosiu, oczywiście, że spróbuję pomóc w sprawie klona... mówisz o palmowym?
Anetko, dzięki że wpadłaś :) Brother Cadfael bardzo mi się podoba póki co... mógłby trzymać kwiat nieco dłużej, ale nie mam w zasadzie żadnych zarzutów do tej róży...
Lesiu, jest sporo granitowych elementów ogrodowych, które szalenie mnie kuszą... lubię ten materiał :) Zobaczymy na co się ostatecznie zdecyduję, bo wchodzą też w grę w tym miejscu kamienne donice-misy.
Marzko, dzięki za kilka słów o liliowcach... widziałabym je u siebie w półcienistym zakątku, na tylnej rabacie, na końcu ogrodu... tam się niewiele dzieje, a takie kępy fajnie ożywiłyby to miejsce... przemyślę temat :)
Jolu, oczywiście rh już zasadzone; pod zdjęciem w którym stały w donicach, jest też ujęcie po posadzeniu... Ciężkie były przeokropnie. Wierzę, że chcesz na urlop... ja niedługo wracam do biura i lekko nie będzie.
Małgosiu, teraz floksów mam ze cztery kolory, bo różowe się wymieszały i wyszedł im jakiś kolejny odcień, zmutowany ;-)) Owszem, przekwitnięte kwiatostany należy usuwać, żeby ponownie zakwitły...
Justyno, bardzo dziękuję za uznanie! Wiesz, jak już coś zaczynam w ogrodzie, to muszę wykonać jak najszybciej... inaczej się męczę ;-)
Jacku, ja też spróbuję wysiać cleome... jeszcze nie wiem jak i kiedy się to robi, ale nasiona zbiorę, bo bardzo pozytywne wrażenie robi na mnie ta obficie kwitnąca roślina.
Jule, czyli zrobiłaś obchód właściwy ;-) jak samopoczucie? U nas piękna pogoda od rana... rozpieszcza nas ostatnimi tygodniami bardzo, z czego się ogromnie cieszę :)
Wandziu, róża na którą zwróciłaś uwagę, to Grand Award Poulsena... kupiłam ją w maju i od tamtej pory kwitnie nieprzerwanie :) Reszta róż zbiera się do drugiego kwitnienia i serce mi rośnie, bo widzę dużo pąków :)
Dominiko, dzięki za wizytę i komplementy!
Aga, Tobie również dziękuję!

I zostawiam kilka aktualnie kwitnących obrazków:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Aguś, teraz widzę jedno zdjęcie z wkopanymi RH ;:63 Ale kolejne się nie otworzyło.

Jak i kiedy wpisujesz nazwy kwiatków na zdjęcia? Muszę się tego nauczyć, to fajna sprawa
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Bogato ci te Różyce powtarzają ;:63 u mnie dopiero 4 się zabierają do powtórki a Pilek dopiero ma pierwsze pąki ;:202
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Aguś, dzień dobry.
Rh to okazy mutanty. Rabata pięknieje z dnia na dzień. Na razie obejrzałam zdjęcia, muszę jeszcze doczytać.
Trzymaj się kochana.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”