Witajcie... przepraszam że odpowiem niezbyt wylewnie, ale z nastrojem tak sobie... założyliśmy wczoraj obrzeża na nowe rabaty i czekamy na korę... zastanawiam się kiedy mogę przesadzić azalie, ale chyba najwcześniej we wrześniu?
Gosiu, oczywiście, że spróbuję pomóc w sprawie klona... mówisz o palmowym?
Anetko, dzięki że wpadłaś
Brother Cadfael bardzo mi się podoba póki co... mógłby trzymać kwiat nieco dłużej, ale nie mam w zasadzie żadnych zarzutów do tej róży...
Lesiu, jest sporo granitowych elementów ogrodowych, które szalenie mnie kuszą... lubię ten materiał

Zobaczymy na co się ostatecznie zdecyduję, bo wchodzą też w grę w tym miejscu kamienne donice-misy.
Marzko, dzięki za kilka słów o liliowcach... widziałabym je u siebie w półcienistym zakątku, na tylnej rabacie, na końcu ogrodu... tam się niewiele dzieje, a takie kępy fajnie ożywiłyby to miejsce... przemyślę temat
Jolu, oczywiście rh już zasadzone; pod zdjęciem w którym stały w donicach, jest też ujęcie po posadzeniu... Ciężkie były przeokropnie. Wierzę, że chcesz na urlop... ja niedługo wracam do biura i lekko nie będzie.
Małgosiu, teraz floksów mam ze cztery kolory, bo różowe się wymieszały i wyszedł im jakiś kolejny odcień, zmutowany ;-)) Owszem, przekwitnięte kwiatostany należy usuwać, żeby ponownie zakwitły...
Justyno, bardzo dziękuję za uznanie! Wiesz, jak już coś zaczynam w ogrodzie, to muszę wykonać jak najszybciej... inaczej się męczę ;-)
Jacku, ja też spróbuję wysiać cleome... jeszcze nie wiem jak i kiedy się to robi, ale nasiona zbiorę, bo bardzo pozytywne wrażenie robi na mnie ta obficie kwitnąca roślina.
Jule, czyli zrobiłaś obchód właściwy ;-) jak samopoczucie? U nas piękna pogoda od rana... rozpieszcza nas ostatnimi tygodniami bardzo, z czego się ogromnie cieszę
Wandziu, róża na którą zwróciłaś uwagę, to
Grand Award Poulsena... kupiłam ją w maju i od tamtej pory kwitnie nieprzerwanie

Reszta róż zbiera się do drugiego kwitnienia i serce mi rośnie, bo widzę dużo pąków
Dominiko, dzięki za wizytę i komplementy!
Aga, Tobie również dziękuję!
I zostawiam kilka aktualnie kwitnących obrazków: