Nie wiem w jakim wieku jest Tuli, w kwietniu zeszłego roku zabierałam z fatalnych warunków 3 koty, podobno w wieku ponad 7 lat.
Nie wierzę w to ni w ząb - Srebro, który też został stamtąd zabrany miał zdecydowanie poniżej roku - ma ewidentne objawy krzywicy z niedożywienia no i urosło mu się (nie tylko wszerz

) Tuli ma PNN, niestety, po prostu z zaniedbania

Jest cudowna, w lecznicy i na działce wszyscy ją kochają, uwielbiają i nosza na rękach (ta wredota doskonale wie co zrobić, żeby człowiek jęknął tylko oooo jaki śliczny kotek i zaczął ją głaskać... śmiać mi się chce, bo ile razy ktoś przechodzi obok ogrodzenia ta małpiatka zaraz zajmuje miejsce strategiczne na bramie i zaczyna się wdzięczyć)
Basza jest kocurkiem towarzyskim, acz nie namolnym - najlepiej się czuje po prostu w okolicach człowieka. Dość powściągliwy w reakcjach, doskonale sprawdza się jako mamka dla kociąt
Uploaded with
ImageShack.us
Wypuszczony na działce, dostaje małpiego rozumu i gania za żabami (nie poluje, po prostu je gania), glindząc przy tym jak kocur z simon's cata

Wzięty na ręce zachowuje się jak ragdoll - mięknie od razu, jak się zapomnę i usiłuję go podnieść jedną ręką, to mam niezły kłopot, żeby potem szybko złapać przelewające się przez ręce 8 kilo futra