Witajcie w mojej 'bajce"..dopiero się pisze :) prawie lato..

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witajcie w mojej 'bajce"..dopiero się pisze :) prawie lato..

Post »

;:3

Teraz i ja się przyznam, pojęcia nie miałam co to są kosmosy i do głowy by mi nie przyszło, że są to kwiatki, na dokładkę ładniutkie. :wink: Ze zdjęciami floksów naprawdę nie przesadzam, szczególnie te jedne, najładniejsze, zupełnie nie przypominają realu.
Wstawiłam u siebie, ale chwalić się nie ma czym.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Kochani jaka jestem padnięta , goscióf mamdzisiaj a musiałam tyle podlewac...sucho masakrycznie ;:145
Potem Wam odpisze ...bo latam jak w ukropie ,choc sie to przeca zgadza....strasznie goraco u mnie :roll:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj próbowałam cos skrobnac ale znikało mi to co pisała...moze i dobrzew ...bo wkurzona byłam...
wkurzona bo podrzucono mi kolejnego kociaka i nie mam siły do tych ludzi...ryli..... ;:145 Jeszcze w taki gorąc :evil:
Małe toto , ktos przerzucił przez ogrodzenie , proste wyjscie z kłopotu ....podobne do Klementynki Lulki ;:145
Trzymajcie kciuki za dobre domki ....bo teraz juz dwa sa potrzebne :roll:

Wstawiam spóznione poranne fotki :oops:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i moja spacerowa łąka....kawałeczek ;:173 wszystko zarośnięte po pachy ....ogromne sadzce i nawłocie i nie wiadomo co...slicznie ,tylko wąziutka ścieżka ....nie wiem czy ja widac

Obrazek

Obrazek

Hej Jula , dobrze ze kosmosowe chmurki masaz chociaz u sasiadki ,zawsze to cos :uszy Nie widziałam fotki bodziszka..no no no...obiecałaś :?

Monia to w takim razie udanego urlopiku , wyjezdzacie gdzies odzipnąc :?: ja dzisiaj jakas ankiete babeczce wypełniałam , wygraną ma byc wycieczka ....moze mi sie w końcu trafi :uszy jakis miły wypadzik w nieznane .... ;:173
Elus ciesze sie ,ze wpadłas u mnie podładowac bateryjki ;:196 Ja tez po to wpadam na Twoje przestrzenie ;:173 chciałabym aby pogoda była taka jak w roku ubiegłym...tzn długa ciepła jesień....byłoby cudnie ;:173
Siatka juz niebawem oj bedzie sie działo ;:172
Tadziu no naprawde ten deszcz to sie obraził na Ciebie czy co :roll: Mam nadzieje ,ze dzisiaj popada ...zapowiadali u Was burze , wiesz ,ze patrze na tamte rejony..... ;:108 Zycze Ci deszczu,,,,solidnego ;:333
Marzenko u mnie strasznie , wczoraj to jeszcze uszło , bo noca padało....dzisiaj masakra ,no ja musiałam podlewac bo inaczej kiszka by była ...a ja nie dam im zginac ;:167
Helenko naogladałam si e Twoich floksów , fajne juz masz kepy...nie martw sie tego ciemnego tez przyzwoicie nie moge pyknac ....jutro sie postaram ..zobaczymy co mi z tego wyjdzie :uszy
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ja w ubiegłym roku przywlokłam z pola jedną gałązkę nawłoci,a teraz mam kępę.Chyba jesienią pójdę z nią poza ogrodzenie.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam witam witam :wit
Niedziela prosze Państwa :heja
Łkam kawusie i nie ma co , trzeba podlewac bo dzisiaj znowu smażalnia ;:3
Małgosiu , długo siedziałaś ...ogladałas film z Nikolsonem i Freemanem :?: Wspaniały ;:333
Nawłoc falnie wyglada , u mnie na łakach całe rzeki nawłoci......
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzieńdoberek :wit Niedziela zapowiada się znowu upalnie, zatem pozdrawiam znad drugiej kawy i idę na obchód...
Miłego dnia, Doris! :)
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cześć Aguś :wit tez miałam isc na obcodzik w miom przypadkuale aura zrobiła mi prezent i Pada , kochana pada deszcz ;:138 ;:138 ;:138 łaczę się z Toba więc druga kawunią ;:136
aaaa tam poszłam z porasolka...i warto było zakwitł mi Abraham Darby ;:167

Obrazek
Pierwszy kwiat Piano sie rozwija ;:173

Obrazek

kompletnie nie wiem co to za róża i skad sie wzieła....zobaczyłam ja wczoraj jak wystaje koło paproci :roll: ja takiej nie kupowałam , i tam nie sadziłam.... :roll: Pachnie ,kolorek płatków ma taki aksamitny :wink:

Obrazek

First Lady oczywiscie chce aby na nia poczekać ....

Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie tez popadalo w nocy i to tak konkretnie :heja a teraz na nowo zapowiada sie piekny dzien ;:3 I jak bym miala wplyw na pogode, to wlasnie taka by mi odpowiadala tz slonce w dzien i lekkie opady co druga noc :;230 ale mam wymagania nie :twisted:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jesteś niesamowita,w deszcz latać z aparatem i cykać foty.U mnie trochę w nocy padałao.Dorotko,pisałaś u mnie,że można heliotrop przechować,mozesz powiedzieć jak?
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Tego deszczu, to Ci zazdroszczę, ale mam nadzieję, że do mnie dojdzie :D
Jeżeli chodzi o kosmos, to potwierdzam, roślina jednoroczna, ale jak raz wysieje się torebkę nasion, to potem rośliny wywozi się taczkami :lol:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj Iwonko,chciałabym u siebie kosmos tak wywozić,bo ja nie mam reki do niego.W ubiegłym roku kupiłam na rynku sadzonkę i nic się nie wysiało,wysiałam całą paczkę wiosna i żeby nie dary od dziewczyn w Sulejowie i to,co skubnełam po drodze przy jednym bloku nie miałabym ani jednej sztuki.Nie wiem dlaczego te kosmosy mnie nie lubia.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jula a tam wymagania....nie są znowu tak wygórowane ,więc Matka Natura może się do nas nagiąć trochę :wink: U mnie rankiem popadało...ale tak symbolicznie ,teraz sie coś zapowiada burzowo...zobaczymy , solidny deszczyk by się przydał ;:108
Gosia moja sąsiadka przechowuje ,zapytam ja to Ci napiszę...ale widziałam jej rośliny , super wygladąły na wiosnę ;:108
Iwonko ja wysiewałam tylko ten rasowy kosmos , te tradycyjne to już mi sie same wysiewaja....jakos duzo niemam tylko tam gdzie chcę,a czasem jak jakies dziury mam w rabacie to sadzonki przenoszę ...lubie go ;:108 tak myslałam ze chyba posieje na łące ...co fajnie bedzie :uszy
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ta różyczka wygląda mi raczej na Kronenburga ,ale czy go kupowałaś Dorotko .U mnie tylko postraszyło po południu i to wszystko ;:224
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Taka to ma klawe życie: deszczyk pada i same róże rosną, nie sadzone ;:7
U mnie od kilku dni absolutna Sahara, ino piasek i kurz ;:174 i czarna plamistość na kilku różach ;:145
Nieprzyzwoicie przystojny ten Abraham Darby. ;:333
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Moim zdaniem to Kronenberg :D Jest identyczna z moją...

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”