Mój kawałek ziemi w ROD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Mój kawałek ziemi w ROD

Post »

Dorotko - zobaczymy co z nich będzie, bo juz jeden największy był do połowy zgniły. :( Miałem być wczoraj ale coś mi wypadło i się nie wyrobiłem, podjadę dzisiaj na chwilkę.

Lidko - dziękuję, umieściłem zdjęcie w wątku do identyfikacji tez ktoś napisał, że to może i też ktoś napisał, że to może być petunia. Szkoda że to jednoroczne, ale wsadzę dzisiaj do ziemi, ciekawe, czy da radę jeszcze zakwitnąć. Witać że miała jakieś 2-3 zwiędnięte i wysuszone kwiatki, które oberwałem.

Mariola - że zacytuję "poetę: "Nic nie rozbić, nie mieć zmartwień, chłodne piwko w cieniu pić..." :;230 :heja
davussum
500p
500p
Od: 26 sie 2010, o 15:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

jeden pomidorek się dziwnie skurczył a drugi po woli rośnie mam nadzieję że chociaż z niego coś wyjdzie :(
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Mnie też to wygląda na petunię, ale okaże się jak zakwitnie.
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Remiku pokaż żółty zakątek - proszę
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Dorotko - ale cały krzaczek, czy jeden pomidorek? Bo mi to tylko owoce podgniwają :(

Kleo - A myślisz, że jeśli to petunia to zdąży jeszcze zakwitnąć? Wczoraj przesadziłem ja do ziemi:
Obrazek

Mariola - Ja pisałem u Ciebie w watku ten żółty zakątek na razie jest "taki sobie". Słoneczniki ozdobne i słoneczniczek szorstki wyrosły takie że zdominowały cała resztę, tojeść malutka i cała reszta też (zdjęcia z komórki bo aparatu nie ma chwilowo), a na pierwszym planie dojrzewający czosnek:

Obrazek
Te najwyższe słoneczniki maja ze 160 cm.

A tu rabatka, na końcu której jest żółty zakątek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I troszkę innych widoczków.

Aktualnie kwitnące różyczki, najbardziej jestem zadowolony z tego, że prawie wszystkie odbiły po deszczach i wypuściły nowe pąki. Opryskałem je wczoraj miedzianem, bo nie miałem gdzie kupić topsinu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lilie NN:

Obrazek

Obrazek

Drugi biedronkowy klemek wypuścił pączki:

Obrazek

Dawno nie pokazywana narzędziownia, "oblepiona" chmielem:

Obrazek

I widoczek na część kwiatową, już całkiem inaczej niż 2 tygodnie temu wygląda, więcej dalii :) mniej lilii :(

Obrazek

I parę widoczków z warzywnika:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I ponownie odwiedził mnie mały jeżyk, chyba po prostu zamieszkał na naszych działkach bo co jakiś czas go widzę, a że wieczorami jestem rzadko to pewnie bywa częściej, dostał trochę kiełbaski bo nie miałem nic innego pod ręką :) :;230
Mam nadzieję, że zostanie na stałe.

Obrazek
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Remi, zostanie na pewno, jeżeli tylko znajdzie odpowiednie miejsce na przetrwanie zimy.
Na działeczce coraz więcej plonów Twojej pracy, a cukinia do pozazdroszczenia.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
davussum
500p
500p
Od: 26 sie 2010, o 15:39

Post »

ale słodki jeżyk :) a co jedzą jeże??
jeśli chodzi o moje pomidorki to cały krzak trochę zmarniał, zżółkł, są tylko dwa pomidorki z czego jeden rośnie a drugi się pomarszczył dziwnie.
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

REMI - JEŚLI JĄ NAWIEZIESZ NAWOZEM DO KWITNĄCYCH (TAKIM ROZPUSZCZALNYM) TO JESZCZE ZAKWITNIE. PRZECUDNE MASZ RÓŻE, ZWŁASZCZA TE CZERWONE. a JEŻYK SŁODKI - JA MU ZROBISZ STERTĘ PATYKÓW Z LIŚĆMI TO MOŻE TAM PRZEZIMOWAĆ. JEŻE JEDZĄ CHĘTNIE RÓŻNE ROBALKI, CHOĆ JA WIDZIAŁAM JEŻA WCINAJĄCEGO CZIPSY, WIĘC MYŚLĘ, ŻE SĄ WSZYSTKOŻERNE. Tak mi się napisało jakoś dużymi literami, a nie chce mi się przepisywać. ;:112
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Róże przepiękne-no i w ogóle masz co pokazać-czy u Ciebie też takie tropiki ? jutro wybieram się na cały dzień na działkę ale nie wiem czy nie skończy się na leżakowaniu w cieniu :wit
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Remi czy twój klemek też ma takie drobne kwiatuszki bo mój też zakwitła ale ma malutkie te kwiatki w porównaniu do starego mojego powojnika
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Remi lilie dla mnie czarna magia :oops: Twoja bordowa róża to chyba Papa Meilland. Piękna jest.
http://www.ogrodymarzen.eu/?galeria,135,000145
Bardzo podobna w każdym razie.
Dzięki za żółty zakątek. Coś takiego chodzi mi po głowie ;:333
Debra
200p
200p
Od: 9 sty 2012, o 15:34

Post »

Najpierw myślałam, że to wątek Rudej- Marioli, teraz juz wiem.

Jeżyk śliczny.
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Śliczny jeżyk,widziałam kiedyś jak jeż wyjadał suchą karmę psu z miski.
Plonów coraz więcej,prawdziwy rolnik z ciebie.
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Witajcie, ostatnio troszkę mniej mnie, ale mam strasznie dużo pracy, nawet nie bardzo jest kiedy zajrzeć na FO :(
Ostatni weekend prawie cały spędzony na działce, ale tak wybitnie odpoczynkowo, pracy tylko tyle co pilne, opryskałem czosnkiem pomidory i ogórki, niestety krzaczki pomidora schną na potęgę i mimo kilkunastu owoców nie rokuje im dobrze, wszystkim dookoła padają. Ogórki też chorują, ale troszkę mniej także trochę ogórków zebrałem.
Tym razem bez zdjęć :(

Zosiu - jak zostanie to super, sąsiadka mówi, że też często go widzi.

Dorotko - jeże są wszystkożerne, pędraki, owady, owoce, a nawet jakieś resztki

Kleo - nawiozłem ją nawozem uniwersalnym płynnym bo taki miałem, szykuje mi się teraz gnojówka z pokrzywy i skrzypu t tez dostanie. Mam taki kawałek "zaniedbany" gdzie sa jakieś właśnie gałęzie itp, może jeżyk go znajdzie :) A w ogóle są chyba 2, jeden starszy bez oka, ktoregoś dnia przyszedł, ale tego malutkiego widuję częściej.

Dorcia - dziękuję, chociaż to tylko malutki kawałek, w sobotę były takie upały że przesiedzieliśmy w cieniu a moja mała of 10 do 19 w basenie :) W niedziele niestety zrobiło się burzowo, ale też siedzieliśmy, a co!

Iwonko - dokładnie tak, wcześniej już o tym pisałem, że i listki klemka i kwiatki są dosyć małe, teraz zakwitł drugi i też ma malutkie, tak maksymalnie z 6cm. Mam nadzieję, że za rok będzie większy.

Mariolu - dziękuję ;:196 ta Papa Melland rzeczywiście podobna, w wolnej chwilce będę musiał poczytać, a zakątek to mam nadzieję ze za niedługo całkiem rozkwitnie.

Debra - miło powitać, co prawda to nie Marioli, ale zaglądaj czasem, dziękuję :)

Beatko - ten jak dostał kawałek kiełbaski z grila też trochę zjadł, a moja "rolnicza" działalnośc to tylko skraweczek ziemi, cały warzywnik zajmuje ok 2,5x9m , plus truskawki :;230
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Do mnie też czasem zaglądają jeże, ale niestety moje psy strasznie się nad nimi pastwią, więc lepiej niech nie przychodzą.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”