Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Post »

Jacku, czy widziałeś ten filmik? Bo mam wrażenie, że nie podążasz za li tylko żartobliwym charakterem mojego wpisu u Robaczka :lol: Zakładam, że gdy obie tłumaczyłyśmy Ci zawiłości naszych skomplikowanych połączeń, Ty akurat byłeś w swoim pudełku nicości? ;-))
Żarty na bok; dziękuję, że kontynuujesz lekturę mojego wątku czy chociażby przeglądasz zdjęcia... W ogrodowych poczynaniach faktycznie mam pełne zrozumienie M. i jego wielkie wsparcie, także mam szczęście... Mój M. co prawda woli konkrety (drzewa, krzewy) niż delikatne kwiatuszki, ale to nie ma znaczenia, bo finalnie nasze wyobrażenie o ogrodzie jest bardzo zbliżone...
Pozdrawiam Cię!
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Aguś, to mój ulubiony filmik :;230 porozsyłałam go już chyba wszystkim koleżankom! Jak się go obejrzy raz na jakiś czas, to od razu człowiekowi (czyt.: kobiecie) łatwiej żyć!
Taaaak, Nothing-Box... jego istnienie wiele tłumaczy!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga, rewelacyjnie wygląda obrzeże. Nawet nie trzeba uzupełniac niczym. Takie najbardziej lubię. Tylko niestety wymaga ciągłej pracy.
Czy masz zamiar kupić kule tam gdzie mówiła Iza?
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Tempo prac zawrotne, a rabata odlotowa.
Już widzę, jak w przyszłym roku rozbłyśnie wszystkimi kolorami tęczy. ;:215
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dziękuję za filmik-rozbawił mnie :D
Nie było mnie tylko dwa dni, a Twój ogród w trakcie poważnych zmian-jedne zrealizowane, następne planowane. Ja zdążyłam tylko użyć Roundupu i zajrzeć do kilku forumowych ogrodów. Twój jak zwykle oszałamiający :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No cóż - właściwie mogę potwierdzić: rabata w połączeniu z kulami...juz to widzę - subtelnie i elegancko.
A gipsówka z różami - bajecznie! :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus dobry :wit sloneczny i goracy ;:3
Polechtalas moja proznosc z tym liczeniem sie i opinia ale z reka na sercu w przyplywie milosierdzia, musze powiedziec, zebys uwazala hihi bo wiesz ze ja ciut przegieta jestem :twisted:
A tak jeszcze a propos kulek, czy tam gdzie kupowalas donice nie mieli tez kul w takim rodzaju? Ale jak trafia Ci sie ladne w dobrej cenie pod kostke granitowa, to tez bedzie okejos. Tak ze za duzo sobie tym glowy nie zawracaj - rozmiar tylko dobierz dobrze. Tak zeby nie byly za male, bo beda sie gubic ale za duze znowu beda strasznie dominujace.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś ta symetria przy wejściu będzie rewelacyjna ;:215 i wcale nie musi być identycznie co do wielkości, wiadomo że kiedyś wzrostem się zrównają i będzie ok. Kule granitowe to będzie kropka nad i . ;:215

Waszej dyskusji o mężczyznach nie czytałam więc nie wiem o co chodzi ale ten filmik mnie rozbawił. :;230
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Aguniu dobrze, że się cafłam do tyłu bo już chciałam z reprymendą wyskoczyć, że nie masz litości dla M :D mam nadzieję, że plecy lepiej!
Oczywiście zachwycam się ilością miejsca ktore posiadasz i możliwościami powiększania nasadzeń. Cudowne też jest to, że działacie wspólnie z M, nie kazda z nas ma ten fart. Mnie chwilowo zapał osłabł...pozdrawiam serdecznie, mam nadzieję zobaczyć twoje miejsce na ziemi na żywca :wink:
x-ag-a
---

Post »

Kasiu, to chyba normalne, że człowiekowi zapał słabnie... ja czuję, że niedługo ten sam stan wystąpi u mnie... na razie rzutem na taśmę realizuję kilka pomysłów, ale wydaje mi się że to koniec sił i funduszy, mocno nadszarpniętych w tym roku... M. oszczędzam, bo póki co plecy dają funkcjonować, więc nierozsądnym byłoby je znowu sforsować... Pozdrawiam Cię!
Majutek, mówisz o bukszpanach, prawda? Wiesz, gdybym chciała kupić teraz trzy takiej wielkości, jakie mam po przeciwnej stronie, to pękłoby 750zł - bukszpany ładne, uformowane, są u nas strasznie drogie... Film o mózgach kobiety i mężczyzny jest przeboski i przeprawdziwy ;-)
Jula, żeby Cię jeszcze bardziej połechtać, to dopiszę, że się liczę m.in dlatego że rozumiesz mój ogród :) Hehe :)
Kule będą średnie, spoko... nie postawię tam gigantów, bo to bukszpany mają dominować...
Ewa, wielkie dzięki za uznanie!
Ewcia, ano zmiany, zmiany... chyba jak w większości ogrodów... czytam, że zamówiłaś róże na jesień?
Gosiu, mam zamiar kupić kule w miejscu, o którym rozmawiałyśmy z Izą... czekam na dobre ceny :) Cieszę się, że Ci się podobają moje ogrodowe akcje :)
MaGorzatko, prawda, że znając ten film, możemy się wzajemnie lepiej rozumieć? ;-))

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...proszę Państwa, oto są: Catawbiense Grandiflora i Cunningham's White :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...makro będzie jutro, bo one... kwitną ;:167
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

... ;:oj mnie zabrakło słów na Wasz styl, gust, dobór roślin i tempo pracy... cały ogród jest ...zarąbisty ;:oj Uwielbiam Wasze ogrodowe kompozycje ;:108

Pozdrawiam Jola
x-ag-a
---

Post »

Jolu, czytać słowa uznania z Twoich ust - gdzie to Ty z mężem możesz się pochwalić naprawdę wspaniałym ogrodem, efektem Waszej ciężkiej pracy - to ogromne wyróżnienie... dziękuję, że zauważasz i doceniasz także nasze starania ;:196
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Aga, ależ będzie pięknie ... :heja Już widzę te kwitnące Rh ;:138 A znając Ciebie, to pewnie jeszcze niejedna piękna roślinka trafi niedługo na rabatkę ;:333 :D
Oglądałam filmik o różnicy "pudełek" u kobiety i mężczyzny... świetny :wink: :;230
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Aga u Ciebie myk myk i zrobione ;:63 ;:63 ;:63 Rh kwitnace....no nie ,chyba specjalnie dla Was zaczekały :uszy
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Pięknie !!Super będa się prezentowały takie okazy na nowej rabacie ;:180 Ja tez stale podziwiam i kłaniam sie w pół ;:180 Rewelacja !!
marzenia się spełniają! Dana
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”