W niralowym ogródku.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W niralowym ogródku.

Post »

Grażynko jak widzisz Iga była szybsza niż ja w odpowiedzi :)
...bardzo mi się podoba ta krwawnica - długaśno kwitnie ,dość obficie.
Sylwio mój ogródek choć ma już kilka lat to jednak uważam go za początkujący bo w pełni na swoje miejsce roślinki to w większości w tym roku osiały :roll: ...no chyba ;:oj
Sylwio pokazuj już swoje początki bo one są najciekawsze i jest później porównanie po pewnym czasie :wink:
Kasiu chyba już gdzieś oficjalnie podawałam przepis... ale jakby co to podeślę Ci na pw ale one to nic bardzo szczególnego....choć faktycznie każdemu smakują :D
Iguś widzę że czuwasz gdy ja ciut zaniedbuję swoje włości ;:196
Agniesiu myślałam że jeżówki są całkiem bezproblemowe. U mnie same wyrosły w mało pożądanym miejscu i jesienią muszę je ''zadoniczkować'' albo komuś ofiarować :wink:
Krwawnica niby nic wielkiego ale i mnie urzeka szczególnie taka dorodna ;:131
Aniu miło że zajrzałaś do mnie...hm ... zaglądaj często jak chcesz ale z tym wzorowaniem to uważaj nie wiem czy nadążysz z przesadzaniem! U mnie prawie codziennie zmiany choć staram się już ustatkować ;:224
Aniu naleśniki jak najbardziej i z dżemem wiśniowym choć ja myślę że im kwaśniejszy tym lepszy...porzeczka czarna dla mnie najlepszy wybór ale dzieciaki wolą malinowy-słodszy:wink:
Jolu czyżbyś to Ty tak wydzwaniała?! Mało z drabinki nie spadłam biegnąc z nadzieją zdążenia ;:65 ale na próżno na dodatek czasu mało bo malowanie rozpoczęte przeze mnie a wałek jakoś nie leży mi w ręce...myślałam że to prostsze ;:202
Oczywiście jak malowanie to i okna mycie...i tak wsiąkłam w domowe poczynania że mam dość!
Nigdy więcej się nie skuszę na malowanie-osobiście :roll:
Ogród zaniedbany! Już wkrótce do trawy to rotacyjną będę musiała odpalić ;:oj

Sezon różany...

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu róże marzenie.....takie pięknie ukwiecone i mnóstwo odmian :D U mnie biednie w tym roku z różami, prawie nic nie kwitnie, wiele wypadło,a te co zastały marnizna straszna....
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Kasiu czytałam u Ani że Renia nawiozła z wakacji jakichś pieknych kamieni to może w końcu namówisz ją na wątek albo chociaż Ty zrób zdjęcie, ja też bym je chętnie zobaczyła. Twoje różyczki w pięknych kolorach. :)
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Wszystkie cudne, ale zakochałam się w (kolorze) tej pierwszej.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

A ja bardzo proszę o fotki z nowych zdobyczy.Czy podział już dokonany?
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Witaj masz w ogrodzie wszystko co lubię ; lilie,liliowce ,powojniki i piękne róże.pozdrawiam i zapraszam do mnie
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Kasiu, cudaśne róże nam pokazałaś ;:138
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Ach te Twoje Róże ;:180 przepiękne ,u mnie jeszcze tam coś nie coś ale to już ostatki ;:108
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Agniesiu u mnie róże wyjątkowo obficie kwitną,staram się na bieżąco obrywać przekwitłe kwiatostany i dzięki temu mobilizuję róże do wydania kolejnych pąków.Agnieszko u Ciebie to nawet braku róż nie można zauważyć bo tyle innych piękności kwitnie :)
Iwonko z braku czasu niestety nie zrobiłam fotek w ''Reniowym'' ogródku chociaż codziennie w nim jestem...nawet zdarza się kilka razy dziennie ;:oj Ogród jej się zmienia też w dość szybkim tempie i co mnie bardzo cieszy to już Renia dość dobrze wie o co chodzi w komponowaniu...naszło ją na przebudowę skalniaka na którym są ułożone kamienie ważące grubo ponad 500kg...no i prawie zadanie ukończone - przyjedź ocenić :wink:
Beatko witaj w moim ogródku. Dla mnie wszystkie róże są urocze,jedne zachwycają kolorem-drugie ułożeniem płatków- a kolejne zaś zapachem :D Jeszcze żeby te kolce były jakieś bardziej przyjazne!
Jolu Podział można rzec-dokonany!Fotki jak najbardziej będą choć one nie odzwierciedlają ani kształtów ani kolorów a ni wielkości...Ciesze się że już mam to za sobą bo pazurki zdarte, kilka dorodnych siniaków wystarczy na cały rok.
Ale warto kilka dni trudu by teraz cieszyć się zdobyczami ;:215
Justynko witaj w moim ogródku-miło mi że odwiedziłaś moje skromne progi i znalazłaś na dodatek ulubione kwiatuszki :)
Brakuje mi ostatnio czasu ale postaram się odwiedzić Twój ogród bo nick oznacza że spotkam tam moje ulubione różyczki :wink:
Reniu róż mam o wiele więcej ale pokazałam tylko część by nie zanudzić ;:224 Od kiedy mam je odpowiednio posadzone to jestem szczęśliwa że je mam :D
Ewo u mnie róże w pełni kwitnienia i mają mnóstwo nowych pąków. W ubiegłym roku niektóre kwitły aż je przymrozki wykończyły. Czy pozbywasz się przekwitłych kwiatostanów?

Ostatnio brak czasu strasznie dał mi się we znaki. Jak niektóre forumowiczki już się zorientowały to moje przesadzanie roślin zamieniłam na ''sprowadzanie'' kamieni o konkretnych rozmiarach.
Zdjęcia nie pokażą rzeczywistości. Każdy jest inny -wyjątkowy. Jeden zachwyca wielkością inny kształtem a kolejny barwą.
Z braku czasu pstryknęłam tylko kilka fotek tak na szybko.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

nirali róże to ja miałam i sporo ale po tej zimie wszystkie wymarzły :( teraz zastanawiam się czy kupię nowe.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu uwielbiam kamienie w ogrodzie....a Ty pościągałaś prawdziwe cuda....ogromne i piękne ;:138 Takie kamory bajecznie wyglądają wśród roślin.....w ogóle to aż nieprawdopodobne w jakim tempie powstaje Twój ogród.....i jaki piękny ;:oj ;:196
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Wow Kasiu jakie piekne kamory ;:oj , strasznie lubię takie dekoracje w ogrodzie, a u Ciebie pięknie się komponuja z otoczeniem.
Dziękuje za zaproszenie do Ciebie mam blisko więc mogę się spokojnie wybrać ale to już pewnie za jakieś 1,5 - 2 tygodnie jeśli będziesz miała czas :wink:
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu :wit Wpisuję się do Twojego ogródka aby dalej móc podziwiać Twe róże, oczko i inne piękne rośliny. Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ kamyki :shock: Piękny ogród stworzyłaś i taki uporządkowany ;:138
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Masz moją tęczę ;:63 , ja nie mogę złapać swojej w tym roku , co do Róż to zawsze obrywam przekwitłe , teraz 4 zbierają się do powtórki .
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”