Dzieci dorosły czas na ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: dzieci dorosły czas na ogród

Post »

Witaj Renatko mokro, parno, duszno słońce świeci jak przez gacie ;:224 (tak to określała kiedyś moja koleżanka) ! Dobrego dnia :wit
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie Dziewczęta.
Już jest lepiej właśnie sprzedałam potwora z obory miał najmie Zbysio w ważył 920 kg szkoda mi go troszkę bo jak na byczka był mało dokuczliwy no i chodziłam koło niego prawie dwa lata tak więc troszkę się z żyliśmy :lol:
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Natko, ogromna paczka od Ciebie doszła do mnie wczoraj. Wielkie, ogromne ;:196 . Kiedy ja to posadzę ?
Gratuluję sprzedaży. Innego sobie upodobasz w obórce, a tego nie załuj, tak to już jest jak howany na ...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Renatko chyba to nie pierwszy , rozumiem jak mało kłopotliwy to ulubiony, ale kasa się przyda. Masz mniej pracy. Podobno nie wolno nadawać zwierzętom imion bo potem trudno się pogodzić z nich odejściem. Tak mi radzono z kurami i właściwie tylko biała to jest blondynka a reszta kurki.
bebeluch
1000p
1000p

Post »

Mario a ja nadaje imiona bo zwierzaki na nie reagują kurą nie :lol: mam ich 50 więc nie na moja pamięć ;:224 choć mam dwie ochrzczone jest futrzak z ubiegłego roku i sęp z tegorocznego nabytku przesiedzi na schodach od domu i czeka aby mu coś dać . Mam 5 kotów i żaden nie reaguje na popularne kici kici ale jak będę wołać po imionach to pozłażą się wszystkie.
Wiecie dziewczyny jaka jestem nie wyspana chłopcy chodzą do zrywania wiśni już 5 dzień wstaję o 4 niby tylko godzina wcześniej ale jak to dużo jednak.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

rano, godzina snu, to cała wieczność, bynajmniej dla mnie. Każde 5 minutek to ja dosypiam, bo lubię. Potem oczywiście bieg, żeby młodego ubrać, spakować i ja do pracy. Na szczęście wychowałam sobie szefa i nie patrzy juz na zegarek jak przychodzę :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Renatko ja tylko miałam na myśli zwierzęta tzw użytkowe. Koty, psy muszą mieć imiona, ale ich nie ;:14
4 rano to barbarzyńska pora, ale dobrze że mają zajęcie młodzi, zawsze trochę kasy wpadnie. Są w takim wieku, że mają potrzeby.
bebeluch
1000p
1000p

Post »

Marzenka mojego szefostwa nie da się wychować , czasem jak się o późnię z dojeniem to mućki mogą podłapać zapalenie wymienia i wtedy trzeba mleko wylewać , kiedyś dawałam takie mleko cielakom ale weterynarz mnie uświadomił w bardzo prosty sposób zapytał się mnie czy coś popsutego dała bym swoim dziecią , zawstydziłam się wtedy bardzo.
Mario jak prowadzam a właściwie ganiam krowy na łąki prawie kilometr przez wieś i wydrę się imieniem któreś to ona wie że zrobiła coś nie tak i stara się naprawić błąd zwierzęta są bardzo mądre tylko my sobie z tego sprawy nie zdajemy i musimy mieć do tego cierpliwość aby je oswoić.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja tam dużo krów nie prowadzałam, bo 4szt to najwięcej. Jak byłam dzieckiem to miałam takie obowiązki. Swego czasu tak je wyćwiczyłam, że puszczałam z łańcuchów i one szły do domu, nie wchodząc w szkody, tzn.nie podjadały ani kartofli ani zboża sąsiada. Ja mogłam inną drogą / po granicy lecieć szybciej do domu. Jak one dochodziły, to ja na nie czekałam przy balii z wodą. Czasem juz mogłam co innego robić, a na krowy babcia lub mama czekały. Były Granula, Ruda, Czarna i Mała ;:162
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

Natko a dlaczego wstajesz o godzine wczesniej?
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

bebeluch mój kociak też reaguje na imię wołam ,a za chwilę przychodzi jak leżałam miesiąc w szpitalu to on prawie cały czas przesiadywał i spał pod drzwiami z mojej sypialni ,a jak wchodziłam po tym miesiącu na podwórko to tak do mnie pędził jak usłyszał mój głos że nie wyrobił na zakręcie i upadł ,a potem mnie przez resztę dnia nie opuszczał cały czas się chciał głaskać a jak miauczał zwierzaki są naprawdę bardzo mądre.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Gratuluję ,,sreberka'' ;:333 Już 500 mignęła. ;:224 ;:224
Zwierzęta rozumieją więcej , niż nam się wydaje. Także to , że pies mądrzejszy od krowy czy konia. To tylko dlatego , że pies więcej przebywa w naszym otoczeniu. ;:108
bebeluch
1000p
1000p

Post »

Dorotko synowie chodzą do zrywania wiśni i muszą tam być o 4.30 jak dla mnie wariactwo z jednej strony ale z drugiej samochód po wiśnie przyjeżdza o 14 .00 i ile jest narwane tyle zabiera wiesz teraz trasport jest drogi wiec musi byc pełny aby cena za wiśnie była masymalna, a ja wsteje robie im kanapki i herbatę, niby nie muszę ale jakoś odruchowo sie budzę.
Justynko tak koty są bardzo mądraliniskie i związują sie z człowiekiem bardzo mocno.
Kobietki moje kochane idę lulu oczy mi się zamykają jak małemu dziecku. Dobranoc do jutra.
O Tadzik, a dziękuje nawet nie zauważyłam jakoś w sumie łatwo poszło choć początki były ciężkie.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to śpij srebrna Renatko dobrze!
Awatar użytkownika
doromichu