Bry wieczór

Byliśmy na Batmanie, polecam
Danusiu, dziękuję za potwierdzenie, że idę w dobrym kierunku... mam nadzieję, że tą niewielką zmianą na froncie, uatrakcyjnię mój ogród i wejście do niego... pozdrawiam Cię serdecznie!
Agnieszko, gipsówkę dostałam rok temu od Nutki i prawdę mówiąc nie spodziewałam się, że aż tak się rozrośnie... co prawda teraz niby jest trochę
demode, ale to nie umniejsza jej uroku... dziękuję za słowa wsparcia w moich ogrodowych działaniach
Irminko, dziękuję za rewizytę i pozytywną opinię o nowej rabacie

Lubię takie nieregularne, pofalowane kształty, ale chyba Cię zawiodę pisząc, że nie planuję tam dużej liczby roślin... stawiam na kilka RH i azalii, chcę też rosnącym tam iglakom pozostawić miejsce na rozrośnięcie się... puste miejsca wypełnię wrzosami, wrzoścami, cebulowymi... W sumie nie będzie tych zieloności tak mało
Edytko, miło mi, że Ci się ten kawałek przyszłej rabaty podoba!
Robaczku, Ty też nie próżnujesz - lecę zaraz zobaczyć, czy są nowe zdjęcia z postępów w pracach ;-)) Cieszy mnie, że w taki sposób odbierasz mój ogród - to najmilsze komplementy, za które dziękuję

Rośliny już prawie wybrane, tylko sadzić... rh mają być w poniedziałek - do naszego auta nie udało się zmieścić nawet jednego ;-) Pozdrawiam!
Moniko, za zaproszenie do Skierniewic bardzo dziękuję - bądźmy w kontakcie

Fajnie, że także Tobie podobają się moje nowe plany...
Marzko, już piszę: w tym miejscu posadzone są jałowce kolumnowe i płożące, himalajka, derenie
Elegantissima, na skalniaku bergenia, wszelkiego rodzaju rozchodniki, floksy szydlaste, sukulenty... Mam nadzieję, że pomoże Ci to w planowaniu Twoich zakątków...
Jolu, dziękuję za uznanie... niewykluczone, że kamienna ławeczka gdzieś w okolicy się pojawi - mam w planach napad na piękne ozdoby z kamienia w większych rozmiarach ;-)
Iwonko, ogród Danusi jest bardzo atrakcyjny i inspirujący, ale nie mogę go przenieść do siebie - u mnie raczej proste i naturalne formy można znaleźć, a czytelne formowanie na wsi wśród brzozowych drzew wyglądałoby sztucznie .. sama jestem ciekawa co z tego działania finalnie wyjdzie ;-)
Jula, jeśli znajdę ciemne kule granitowe, to będę miała orzech do zgryzienia, bo zwyczajnie nie będę się w stanie zdecydować: jasne czy ciemne ;-) Fajnie, że Ci się podoba - liczę się bardzo z Twoją opinią
Kasiu, witam serdecznie w moim wątku i dziękuję za dobre słowo! Darń zrywamy następująco: zarys rabaty wykonujemy łopatką do obrzeży, a resztę, miejsce po miejscu podważamy ostrym szpadlem... To ciężka praca, nawet jeśli ma się dobry sposób na wykonanie... Powodzenia! 50m2 to niemały kawałek....