Ogrodowe pogaduchy u Jagusi w 2012r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogrodowe pogaduchy u Jagusi w 2012r.

Post »

Teresko :D
Ja swoje hebe kupiłam w ubiegłym roku w Tesco. Chyba 7 czy 8 różnych odmian.... tak się bałam że przemarzną że postanowiłam je zabezpieczyć przed zimą. na całym pasie usypałam spory wałek liści na to dałam taką czarną agrowłókninę, żeby mi ich nie zwiało i jeszcze przyłożyłam kamieniami.... Jeśli uda mi się je rozmnożyć to część spróbuję zostawić w innym miejscu bez osłony na zimę - zobaczymy jak przezimują.

Beatko :D
Dokładnie tak... ona od ziemi rosła trzema takimi głównymi pędami i sama się skręcała. Po podjęciu decyzji, ucięliśmy ją na takiej wysokości jak jest teraz. I teraz ciągle trzeba obcinać te długie pędy, które próbują się wyrwać na wolność....

Aniu :D
Oj tak tak..... zawsze się znajdzie jakiś mały skrawek ziemi , gdzie można jeszcze coś malutkiego dosadzić....
I nie myśl sobie... że ja zapomniałam o twoich, nieopatrznie napisanych słowach :twisted: ...... już ja się rozejrzę po Twoim ogródeczku...... bój się dziewczyno :;230

Aniu :D
Wnioskuję z Twoich słów, że Tobie dzwoneczki przezimowały bez problemu.... to super wiadomość :heja

Fajeczko :D
Co zrobić... jak np takie dzwoneczki aż prosiło się posadzić w babcinym ogródku....jakoś taki mi do niego pasowały.... i odwrotnie... ostatnio na moją rabatkę powędrował pełnik chiński któy za bardzo się rozrósł przed domem....

Gosiu :D
Dziękuję za miłe słowa....
_________________________________________________________________________________
Ominęły mnie już dwa spotkania w tym roku: u Tadeusza i u Janusza. Straszliwie mi było przykro z tego powodu.... dlatego też postanowiłam zrobić wszystko aby odwiedzić Zytkę.

Wyjechaliśmy z domu między 8 a 9. Pierwszy przystanek - Krasnystaw i przeurocza działeczka Tadzika. Na własne oczy zobaczyłam jego liliowcową alejkę:

Obrazek

jak i masę innych fajnych rzeczy i roślinek, jak np ta rabatka z cypryśnikami w roli głównej [dla mnie one i tak pozostaną tujami :;230 ]:

Obrazek

do Zytki i Kazia zajechaliśmy około godziny 15-ej - wszyscy już bawili się w najlepsze a taki widok zobaczyłam jak wysiadłam z samochodu na podjeździe posesji:

Obrazek

po gorącym powitaniu i ja zasiadłam do stołu na wyżerkę.... a czego tam nie było: i sałatki, i mięsiwa z grilla różne... nie mówiąc już o różnego rodzaju napitkach, których oczywiście musiałam popróbować:

Obrazek

a potem oczywiście zrobiłam obchód ogrodu..... to np poletko z dyniami [każdy krzak to inna odmiana]:

Obrazek

a pieso zestresowany bo chyba nigdy nie widział tylu zielono zakręconych ludzi:

Obrazek

Zytka ma bardzo wiele różnych roślin w pojemnikach.... doniczkach... koszykach....:

Obrazek

podobno to tak tymczasowo ale mnie się bardzo podobało....

Obrazek

a dróżka do domu obsadzona różami, liliami i żurawkami:

Obrazek

jeszcze na chwilkę przysiadłam.... pozrozmawiać..... posłuchać dowcipów... pośmiać się.... i czas do domu :?
niestety przed nami 250km drogi do domu....

a tutaj coś dla Andrzeja :wink: w takich warunkach przejeźdżaliśmy przez Chełm - kompletnie nic nie było widać i jechaliśmy wprost pod zachodzące słońce:

Obrazek

Do domu zajechaliśmy na 22:30 i oczywiści z poczuciem niedosytu.......
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Beatko spotkanie jak zwykle super, a mnie ominęło kolejne, niestety mając dwoje małych dzieciaków trudno się gdzieś na dłuzej wyrwać a do tego jeszcze ta odległość, nie na moje możliwości jako kierowcy takie długie trasy :(
Byłabym bardzo wdzięczna gdyby udało Ci się rozmnożyć to hebe, chociaż na pewno będę się rozglądać za nim... może znów będą mieli w Tesco?
Ja mam jedną taka rabatkę na której do tej pory sadziłam wszystko co miałam i teraz jak zakwitły na niej samosiejki aksamitek i takie jeszcze jakieś fioletowe to jest bardzo kolorowo :;230
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Beatko liczyłam na fotorelację ze spotkania u Zyty i nie zawiodłam się. Jak zwykle wiedziałaś jak to pokazać i co napisać. ;:215
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Jagusia pisze:
Do domu zajechaliśmy na 22:30 i oczywiści z poczuciem niedosytu.......
To jest właśnie w tych spotkaniach takie typowe, gada się codziennie na forum, potem jest spotkanie , a na koniec uczucie że czas zwariował i biegł za szybko, że tyle można by jeszcze powiedzieć.
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagusiu ;:196 fajny ogród oglądałaś.To tak miło się spotkać.Temat był gotowy ;:63
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

zaczynają kwitnąć dalie :D - jeszcze nie wszystkie wyglądają efektownie ale co tam.... pokażę teraz... pokażę później - uwielbiam je ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Masz tyle zachwycajacych dalii ;:138 Takiej, jak na zdjęciu nr 3, jeszcze nigdy nie widziałam... Niby takie nic, ale cudko ;:oj No i juz Ci kwitną. U mnie ledwo zaczynają pojawiać się pąki :D
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Jogusiu ale festiwal dalii...ja czekam pierwszy raz na moje :)
...jeszcze im daleko do kwitnienia...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

O kurcze , ale masz cudeńka ;:oj ;:oj Śliczne ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Jagusiu
Ależ odmian nazbierałyście :!: :D
Cudne pastelowe i ta w paseczki.
Kto to wszystko wykopuje jesienią ;:oj
Jagusiu pokażesz mieczyki, widzę gdzieś na drugim planie 8-)
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Ale kolekcja ;:oj I jakie piękne, co jedna to ładniejsza ;:138 ;:138
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Jagusiu! Dalii też masz mnóstwo i to jakie piękne ta na 3 zdjęciu niesamowita, takiej jeszcze nie widziałem, no i zawsze podobały mi się te czerwone z niektórymi białymi listkami. Piękne. Mam u siebie w tym roku po raz pierwszy kilka sztuk i juz też kwitną od jakiegoś czasu. Bałem sie że mam je za gęsto, ale widząc że i u Ciebie taka ich gęstwina to sie uspokoiłem.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Beatko śliczne dalie, mi one bardzo sie podobaja ale nie w moim ogródku, bo nie lubię za bardzo roslin które trzeba wykopywać na zime, a i nie mam też piwnicy więc nie mam ich gdzie przechowywać.
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witaj Jagusiu!
A mnie podobają się wszystkie twoje kwiaty, jeśli bym jeden wyróżnił skrzywdził bym pozostałe.
Pozdrowienia Edward :wit
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Ale wspaniała kolekcja dalii ;:138 Prześliczne kolorki. Ja w tym roku kupiłam dalie pierwszy raz, mam nadzieję, że uda mi się je przechować zimą- bo jestem z nich bardzo zadowolona.
Pozdrawiam Ida
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”