Dzień dobry Aniu
Ja nawet nie mogę spokojnie wejść do biedronki po mleko bo zawsze wychodzę z jakimś kwiatkiem, a wszelkie ryneczki to omijam szerokim łukiem bo by mi balkon odpadł Ja mam bardzo silną wolę ... ale kupowania
Twoje zakupy super, nie dziwię się że się skusiłaś
Aniu,przepiekna jest twoja datura.Mnie zakup jej jakoś powstrzymywał,ale dostałam 2 patyki od koleżanki,z czego jeden się ukorzenił,może w przyszłym roku zakwitnie,ale jest ta zwykła pojedyńcza.
Aniu, póki pamietam, bo jutro zapomnę , wszystkiego najlepszego z okazji jutrzejszych imienin .
No i jak jesteśmy w tak miłym momencie to wykorzystam Twój brak czujności i poproszę jeszcze o patyczek tej Twojej cudnej fioletowej datury, nasionka nachyłka pełnego, lub kawałeczek jak możesz go podzielić, ja mam zwykłego więc jak nie masz to zamiana. Jest też chyba czerwony, ale muszę doczytać.
pozdrawiam serdecznie, dużo uśmiechu i słoneczka jak trzeba, a jak nie to deszczu dla roślinek. z bukietem róż nie mogę przyjść, ale mogę go przesłać
Ja też uwielbiam kompulsywne zakupy w ogrodniczym. Odkryłem, że jedyny sposób, by wyjść z ogrodniczego z pustymi rękami, to zostawić pieniądze, kartę i książeczkę czekową w domu.
Poza tym ? same piękności wklejasz. Szczególnie podoba mi się fioletowy bieluń. Sam takiego miałem ? cudnie rósł i kwitł, dopóki go przędziorki nie zeżarły. A jaki wspaniały zapach!
Witaj Aniu! Tak jakoś wpadałam na Ciebie w różnych wątkach i postanowiłam Cię odwiedzić. Kawał solidnej roboty odwaliłaś . Piękne nasadzenia , a te ostatnie.... . A hortensji Macrophylla to Ci najzwyczajniej w świecie zazdroszczę . Szukam jej już drugi rok. Mogłabyś mi zdradzić jej cenę( na pw). Będę wpadała do Ciebie, jeśli pozwolisz i oglądała Twoje nowe nabytki .
Witaj Aniu Kilka razy zaglądałam do Ciebie i nadziwić się nie mogę.Ile TY masz energii dziewczyno
Ile zapału do pracy Roślinki kupiłaś cudne Proszę zdradz ile dałaś za różową Anabelkę
Spaceruje po Waszych ogrodach, a tam hortensjowo
Zatem i u mnie dziś zagoszczą te piękne rośliny. Mam dziewięć odmian, z czego tylko jedną posadziłam w zeszłym roku. Reszta jest bardzo, bardzo młoda...
Na początek hortensja wiechowata Wim's red:
Hortensja bukietowa Grandiflora:
Hortensja ogrodowa Red beauty:
Hortensja drzewiasta Pink anabelle:
Hortensja pnąca
Hortensja ogrodowa
Hortensja ogrodowa You and me passion:
Hortensja szorstkolistna Macrophylla:
Hortensja wiechowata Le vasterival great star label:
Dodatkowo parę widoczków na mój ogród:
A dla wszystkich, którym się tak podobał, fioletowy bieluń po raz wtóry: